Вернуться назад Распечатать

Як приготувати філе тріски в духовці?

Як приготувати філе тріски в духовці?
Риба – один із самих цінних продуктів в плані змісту вітамінів і мікроелементів. Її обов'язково рекомендують включати в меню тим, хто страждає від нестачі фосфору і хвороб щитовидної залози. Однак відварна риба в силу специфічного запаху і смаку подобається далеко не всім. Тому розглянемо, як приготувати філе тріски в духовці, яке буде соковитим, ароматним і легко засвоюваним. На його приготування піде мінімум часу.

Філе тріски з картоплею в духовці


Це друге блюдо відрізняється підвищеною калорійністю і ситністю. Тому якщо ви любите щільно поїсти, але не знаєте, як смачно приготувати апетитну філе тріски в духовці, спробуйте цей варіант.
Інгредієнти:

  • майонез – 200 мл;

  • філе тріски – 12 кг;

  • сіль, зелений лук, перець та кріп – за смаком;

  • картопля – 7 шт.;

  • соняшникова олія – 50 мл;

  • морква – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.


  • Приготування

  • Щоб філе тріски з овочами в духовці виявилося справжнім делікатесом, ретельно вимийте рибу і трохи обсушити за допомогою паперових рушників.

  • Наріжте її порційними шматками, натріть сіллю і поперчіть.

  • Цибулю і моркву очистіть і натріть за допомогою дрібної терки, а потім підсмажте на олії до набуття ними золотистого відтінку.

  • Картопля очистіть і наріжте тоненькими скибочками і покладіть його на деко.

  • Зверху покладіть філе тріски, а наступний шар буде цибульно-морквяним.

  • Все рясно полийте майонезом і поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, на півгодини. Потім витягніть і посипте дрібно посіченою зеленню.


  • Філе тріски в духовці у фользі


    Це відмінне дієтичне блюдо для гурманів, які страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту. Філе тріски в духовці зі сметаною також вражає ніжним вершковим смаком.
    Інгредієнти:

  • соняшникова олія – 1 ст. ложка;

  • філе тріски – 13 кг;

  • сир – 250 г;

  • приправа для риби – 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • сметана – 230 г;

  • сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Промийте філе і видаліть з нього плівку, а потім розріжте на шматки середнього розміру.

  • Складіть рибу в окрему миску, посоліть, посипте приправою для риби і залийте сметаною.

  • Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тоненькими півкільцями.

  • Деко рясно полийте рослинним маслом і розкладіть на ньому цибулю в один шар. Потім викладіть на нього зверху шматочки риби, залийте залишилася сметаною і посипте натертим з допомогою дрібної терки сиром.

  • Поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати філе тріски в духовці під сиром слід до утворення золотистої рум'яної скоринки.