Риба – один із самих цінних продуктів в плані змісту вітамінів і мікроелементів. Її обов'язково рекомендують включати в меню тим, хто страждає від нестачі фосфору і хвороб щитовидної залози. Однак відварна риба в силу специфічного запаху і смаку подобається далеко не всім. Тому розглянемо, як приготувати філе тріски в духовці, яке буде соковитим, ароматним і легко засвоюваним. На його приготування піде мінімум часу.
Філе тріски з картоплею в духовці
Це друге блюдо відрізняється підвищеною калорійністю і ситністю. Тому якщо ви любите щільно поїсти, але не знаєте, як смачно приготувати апетитну філе тріски в духовці, спробуйте цей варіант.
Інгредієнти: майонез – 200 мл; філе тріски – 12 кг; сіль, зелений лук, перець та кріп – за смаком; картопля – 7 шт.; соняшникова олія – 50 мл; морква – 2 шт.; ріпчаста цибуля – 2 шт. Приготування Щоб філе тріски з овочами в духовці виявилося справжнім делікатесом, ретельно вимийте рибу і трохи обсушити за допомогою паперових рушників. Наріжте її порційними шматками, натріть сіллю і поперчіть. Цибулю і моркву очистіть і натріть за допомогою дрібної терки, а потім підсмажте на олії до набуття ними золотистого відтінку. Картопля очистіть і наріжте тоненькими скибочками і покладіть його на деко. Зверху покладіть філе тріски, а наступний шар буде цибульно-морквяним. Все рясно полийте майонезом і поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, на півгодини. Потім витягніть і посипте дрібно посіченою зеленню. Філе тріски в духовці у фользі
Це відмінне дієтичне блюдо для гурманів, які страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту. Філе тріски в духовці зі сметаною також вражає ніжним вершковим смаком.
Інгредієнти: соняшникова олія – 1 ст. ложка; філе тріски – 13 кг; сир – 250 г; приправа для риби – 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля – 1 шт.; сметана – 230 г; сіль – 1 ч. ложка. Приготування Промийте філе і видаліть з нього плівку, а потім розріжте на шматки середнього розміру. Складіть рибу в окрему миску, посоліть, посипте приправою для риби і залийте сметаною. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тоненькими півкільцями. Деко рясно полийте рослинним маслом і розкладіть на ньому цибулю в один шар. Потім викладіть на нього зверху шматочки риби, залийте залишилася сметаною і посипте натертим з допомогою дрібної терки сиром. Поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати філе тріски в духовці під сиром слід до утворення золотистої рум'яної скоринки.