Вернуться назад Распечатать

Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем

Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем
Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем нагадують за смаком звичайну випічку, при тому, що мають вигляд звичних оладок і готуються за дуже схожою технологією. Це відмінне блюдо, яке можна подати у рамках ситного сніданку або перекусу, який легко брати з собою і готувати за лічені хвилини з найпростіших підручних інгредієнтів.
Тісто на кисломолочної основі, яке ми будемо використовувати для пиріжків, зроблених за нижченаведеним рецептами, завжди виходить повітряним і відмінно доповнює класичну цибульно-яєчну начинку. Це ідеальний варіант для того, щоб підкріпитися під час ланчу.

Ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею


Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 25 г;

  • сметана – 255 г;

  • оцет – 5 мл;

  • щіпка соди;

  • борошно – 220 г;

  • рослинне масло – 95 мл;

  • пучок зеленого цибулі.


  • Приготування
    Відваріть три яйця круто і очистити їх. Очищені яйця подрібніть, змішайте з цибулею і пучкою солі. В яєчно-цибульну суміш додайте сметану попередньо змішану з оцтом, а також соду, цукор і залишився сире яйце. Ретельно перемішавши, суміш інгредієнтів, почніть порціями додавати просіяне борошно, продовжуючи активне перемішування щоб уникнути формування грудочок. В результаті консистенція буде нагадувати ту, що у тесту на оладки. Використовуючи розігріте масло обсмажуйте порції отриманого тесту з обох сторін.

    Самі ледачі пиріжки з цибулею і яйцем


    Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;

  • кефір – 460 мл;

  • сметана – 115 г;

  • борошно – 320 г;

  • розпушувач –5г;

  • зелена цибуля – 35 р.


  • Приготування
    Пару варених яєць дрібно порубаєте, змішайте із зеленню цибулі. Замісіть густе тісто, з'єднавши всі інгредієнти зі списку. Розжаримо трохи олії і вилийте в нього ложку тіста, зверху помістіть невелику порцію начинки і залийте ще однією порцією тесту. Підрум'янивши такий ледачий пиріжок з одного боку, переверніть його і продовжуйте обжарку, домагаючись аналогічного кольору.

    Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем – рецепт


    Більш низькокалорійну версію страви можна приготувати в духовій шафі, скориставшись формою для випікання мафінів .
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 95 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • сир – 55 г;

  • сода – 5 г;

  • кефір – 230 мл;

  • борошно – 275 г;

  • зелена цибуля – 55 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Відваріть пару яєць, а що залишилися два яйця використовуйте для приготування тіста. З'єднайте борошно з содою, влийте до сухих інгредієнтів кефір і додайте пару збитих з пучкою солі яєць. Окремо змішайте інгредієнти для начинки: дрібно нарізані варені яйця, тертий сир, зелень. Наповніть змащені форми для мафінів тестом приблизно на половину, додайте порцію яєчної начинки і заповніть клітинку тестом доверху. Випікайте все при 180 градусах 20 хвилин.

    Дуже ліниві пиріжки з цибулею і яйцем


    Тісто для цих пиріжків готується за кілька хвилин і при цьому виходить дивно повітряним і згодиться не тільки для приготування таких пиріжків, але і для звичайних оладок.
    Інгредієнти:

  • сода – 1/2 ч. ложки;

  • яйця – 3 шт.;

  • зелена цибуля – 35 г;

  • борошно – 370 г;

  • кефір – 280 мл;

  • рослинне масло – 115 мл


  • Приготування
    Кефір злегка підігрійте і змішайте з содою. Як тільки суміш спіниться, додайте до неї пару яєць і борошно. Замісивши густе, сметанообразное тісто, доповніть його зеленню цибулі, дрібкою солі і нарізаними вареними яйцями. Обсмажуйте порції тіста на великій кількості розігрітої олії до рум'янцю. Готові пиріжки розмістіть на паперових рушниках, щоб позбутися від надлишків жиру.