Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем нагадують за смаком звичайну випічку, при тому, що мають вигляд звичних оладок і готуються за дуже схожою технологією. Це відмінне блюдо, яке можна подати у рамках ситного сніданку або перекусу, який легко брати з собою і готувати за лічені хвилини з найпростіших підручних інгредієнтів.
Тісто на кисломолочної основі, яке ми будемо використовувати для пиріжків, зроблених за нижченаведеним рецептами, завжди виходить повітряним і відмінно доповнює класичну цибульно-яєчну начинку. Це ідеальний варіант для того, щоб підкріпитися під час ланчу.
Ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; цукор – 25 г; сметана – 255 г; оцет – 5 мл; щіпка соди; борошно – 220 г; рослинне масло – 95 мл; пучок зеленого цибулі. Приготування Відваріть три яйця круто і очистити їх. Очищені яйця подрібніть, змішайте з цибулею і пучкою солі. В яєчно-цибульну суміш додайте сметану попередньо змішану з оцтом, а також соду, цукор і залишився сире яйце. Ретельно перемішавши, суміш інгредієнтів, почніть порціями додавати просіяне борошно, продовжуючи активне перемішування щоб уникнути формування грудочок. В результаті консистенція буде нагадувати ту, що у тесту на оладки. Використовуючи розігріте масло обсмажуйте порції отриманого тесту з обох сторін.
Самі ледачі пиріжки з цибулею і яйцем
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; кефір – 460 мл; сметана – 115 г; борошно – 320 г; розпушувач –5г; зелена цибуля – 35 р. Приготування Пару варених яєць дрібно порубаєте, змішайте із зеленню цибулі. Замісіть густе тісто, з'єднавши всі інгредієнти зі списку. Розжаримо трохи олії і вилийте в нього ложку тіста, зверху помістіть невелику порцію начинки і залийте ще однією порцією тесту. Підрум'янивши такий ледачий пиріжок з одного боку, переверніть його і продовжуйте обжарку, домагаючись аналогічного кольору.
Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем – рецепт
Більш низькокалорійну версію страви можна приготувати в духовій шафі, скориставшись формою для випікання мафінів .
Інгредієнти: вершкове масло – 95 г; яйця – 4 шт.; сир – 55 г; сода – 5 г; кефір – 230 мл; борошно – 275 г; зелена цибуля – 55 г; жменя зелені кропу. Приготування Відваріть пару яєць, а що залишилися два яйця використовуйте для приготування тіста. З'єднайте борошно з содою, влийте до сухих інгредієнтів кефір і додайте пару збитих з пучкою солі яєць. Окремо змішайте інгредієнти для начинки: дрібно нарізані варені яйця, тертий сир, зелень. Наповніть змащені форми для мафінів тестом приблизно на половину, додайте порцію яєчної начинки і заповніть клітинку тестом доверху. Випікайте все при 180 градусах 20 хвилин.
Дуже ліниві пиріжки з цибулею і яйцем
Тісто для цих пиріжків готується за кілька хвилин і при цьому виходить дивно повітряним і згодиться не тільки для приготування таких пиріжків, але і для звичайних оладок.
Інгредієнти:
сода – 1/2 ч. ложки; яйця – 3 шт.; зелена цибуля – 35 г; борошно – 370 г; кефір – 280 мл; рослинне масло – 115 мл Приготування Кефір злегка підігрійте і змішайте з содою. Як тільки суміш спіниться, додайте до неї пару яєць і борошно. Замісивши густе, сметанообразное тісто, доповніть його зеленню цибулі, дрібкою солі і нарізаними вареними яйцями. Обсмажуйте порції тіста на великій кількості розігрітої олії до рум'янцю. Готові пиріжки розмістіть на паперових рушниках, щоб позбутися від надлишків жиру.