Для начинки такого пирога допустимо використовувати як ріпчасту, так і зелений лук, а готову суміш з яйцями можна розподіляти по основі на підставі вчиненого будь-якого тесту. Про найсмачніших варіантах пирогів з цибулею і яйцем в духовці ми поговоримо далі.
Заливний пиріг з яйцем і цибулею – рецепт
Одним з найпростіших видів тіста, які зможе осилити навіть кулінар, не працював з випічкою до цього, є сметанне тісто для заливних пирогів. На основі нього можна готувати як солодку, так і солону випічку. У цьому матеріалі ми зупинимося на другому варіанті з цибульно-яєчною начинкою.
Інгредієнти: Для тіста:
яйця – 5 шт.; щіпка солі; сметана – 310 г; майонез – 115 г; борошно – 235 г; сода – 5 р. Для начинки:
відварені яйця – 6 шт.; ріпчаста цибуля – 215 г; жменя зелені кропу. Приготування Стартувати рекомендуємо з тіста, для якого яйця слід збити зі сметаною і майонезом, додати в суміш соди і дрібку солі, а потім з'єднати основу з борошном.
Ріпчасту цибулю розділіть на півкільця і припустіть на рослинному маслі, при цьому не роблячи жар занадто сильним, щоб цибуля як би карамелізувалась. Відварені яйця наріжте кружечками. Кріп дрібно порубаєте.
Підготуйте форму для випікання, добре промаслив її і покривши дно пергаментом. Вилийте половину тіста у форму, розподіліть засмажену цибулю і яйця, посипте все кропом і залийте залишилися тестом. Випікайте швидкий пиріг з яйцем і зеленою цибулею при 180 градусах близько 40 хвилин.
Пиріг з цибулею і яйцем на кефірі – рецепт
Ще одна варіація заливного пирога готується на кефірної основі. У результаті тісто виходить трохи більш повітряним і менш щільним. Ми вирішили прискорити приготування і використовувати в рецепті готову суміш для бісквітів.
Інгредієнти: бекон – 2 скибочки; тертий сир – 115 г; великий пучок зеленої цибулі; суміш для бісквіта – 3/4 ст.; кефір – 275 мл; яйця – 8 шт. Приготування Підрум'яньте шматочки бекону. Яйця (6 шт.) відваріть і дрібно порубаєте. Змішайте бекон з яйцями, тертим сиром і цибулевої зеленню. Два яйця збийте з пучкою солі і кефіром. Залийте рідкими інгредієнтами покупну суміш для приготування бісквіта (її складу, як правило, включає борошно, соду і розпушувач). З'єднайте тісто разом з начинкою і розподіліть суміш у формі. Випікайте пиріг при 200 градусах 40 хвилин.
Листковий пиріг з цибулею і яйцем
Інгредієнти: листкове тісто – 400 р; великий ріпчаста цибуля – 3 шт.; яйця – 3 шт.; сметана – 85 м; тертий сир – 95 р. Приготування Розкачати листкове тісто у два рівних по товщині пласта. Великий лук розділіть на кільця і припустіть до м'якості. Яйця збийте разом зі сметаною і пучкою солі. З'єднайте яєчно-сметанную суміш з цибулею і тертим сиром. Вилийте начинку поверх основи з тіста і накрийте другим листом зверху. Випікайте півгодини при 220 градусах.