Паста з томатами і базиліком – одне з класичних страв, які уособлюють італійську кухню. Простота цього блюда робить його доступним за межами батьківщини, оскільки ніяких екзотичних інгредієнтів для приготування вам не буде потрібно.
Паста з помідорами та базиліком
Незважаючи на традиційність самого блюда, готувати ми його будемо не зовсім традиційним способом, використовуючи всього одну посуд.
Інгредієнти: упаковка свіжої пасти; овочевий бульйон – 2 ст.; вода – 210 мл; жменю свіжого базиліка; томати черрі – 135 г; часник – 3 зубки; ріпчаста цибуля – 45 р. Приготування Покладіть пасту в обрану посуд, покладіть до неї половинки томатів черрі, нарізаний пластинами часник, півкільця цибулі і листя базиліка. Залийте вміст посуду сумішшю овочевого бульйону і води, добре приправте і варіть все 7-10 хвилин або до повного всмоктування рідини.
Паста з помідорами чері, базиліком і бальзамічним оцтом
Інгредієнти: листя базиліка – 45 г; кедрові горішки – 30 г; кешью – 30 г; часник – 2 зубки; сіль – 1 ч. ложка; сік 1/2 лимона; оливкова олія – 80 мл; паста – 250 г; томати черрі – 145 г; маслини – 30 г; бальзамічний оцет – 15 мл Приготування Почніть з приготування соусу песто. Збийте перші 7 інгредієнтів разом до утворення пасти. Налив трохи олії в розігріту сковороду, обсмажте не ньому цілі томати черрі і маслини буквально 4-5 хвилин.
Відваріть пасту, змішайте її з помідорами, маслинами і соусом песто, додатково збризніть все бальзамічним оцтом. При бажанні доповніть блюдо тертим сиром.
Рецепт пасти з томатами і базиліком
Соус болоньєзе є одним з найпопулярніших класичних соусів до пасти. Наша версія цієї класики займе не більше 20 хвилин вашого часу, завдяки чому це блюдо стане ідеальним вечерею на швидку руку.
Інгредієнти: оливкова олія – 15 мл; ріпчаста цибуля – 85 м; фарш з індички – 540 г; томати у власному соку – 11 кг м; суміш італійських трав – 1 ч. ложка; часник – 3 зубки; жменю свіжого базиліка; упаковка спагетті. Приготування Ріпчасту цибулю припустіть на розігрітому маслі разом з фаршем індички. Коли м'ясо схопиться, додайте до нього трави і сіль з перцем, видавіть часникові зубки через прес. Залийте м'ясо томатами у власному соку і залиште соус для пасти з помідорів і базиліка тушкуватися на 12 хвилин. Тим часом відваріть пасту. Готовий соус доповніть нарізаним свіжим базиліком і подавайте разом зі спагеті.