Як завжди, поспішаючи з роботи додому, нашу голову постійно не покидають думки про те, що приготувати на вечерю на швидку руку, а в підсумку отримати смачне і, звичайно ж, поживне блюдо. Нижче описані ідеї приготування легкого і смачної страви, придатного для вечірньої трапези.
Легкий вечерю на швидку руку з картоплі в духовці
Інгредієнти: картопля – 9-10 шт.; жирна сметана (25%) – 180 г; молоко – 90 мл; твердий сир – 160 г; суміш перців – за смаком; кухонна сіль – за смаком; соняшникова олія – 1 ст. ложка. Приготування Очищені і промиті бульби картоплі нарізаємо на тоненькі кружечки. Присипаємо весь подрібнену картоплю кухонною сіллю і сумішшю з різних видів ароматного перцю. Перемішуємо все чистими руками і переміщаємо в високу, заздалегідь промаслений форму. По всій її площі рівномірно розподіляємо всі гуртки картоплі і поверх них, також рівномірно, викладаємо жирну сметану. Поливаємо сформований блюдо молочком будь-якої жирності і відправляємо його вже в прогріту до 180 градусної температури духовку. Через 15 хвилин дістаємо наше чудове блюдо і повністю покриваємо його подрібненим через тертці твердим сиром. Виставляємо форму назад і продовжуємо приготування ще 20 хвилин.
Смачна вечеря з макаронів і курячого філе на швидку руку
Інгредієнти: макарони (пір'я) – 450 г; питна вода – 28 л; куряче філе – 220-240 г; брокколі – 100 г; морква (середня) – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; соняшникова олія – 35-40 мл; сметана – 120 г; суміш перців і сіль – за смаком. Приготування В підходящу каструлю з вже закипілої, підсоленою водою висипаємо пачку макаронів, бажано з твердих сортів пшениці і протягом зазначеного на упаковці часу відварюємо їх.
Прогріваємо в тефлоновій сковороді олію і викладаємо в нього нашатковану на чверть кільця ріпчасту цибулю. Коли він почне набувати прозорість вводимо до нього натерту моркву на крупній тертці. Слідом за нею викладаємо нарізані на маленькі шматочки брокколі, а потім обсмажуємо овочі пару хвилин. Тепер додаємо сюди невеликі шматочки свіжого курячого філе, за смаком присипаємо всі кухонною сіллю і сумішшю перців і продовжуємо готувати вміст сковороди, поки м'ясо не придбає білий колір. Після чого викладаємо сюди потрібну кількість сметани, перемішуємо блюдо і під кришкою тушкуємо його на мінімальному полум'я 5 хвилин. Потім додаємо в сковороду вже приготовані макарони, перемішуємо всю цю смакоту лопаткою і можна відразу розподіляти страву за підготовленим тарілках.