Кожна господиня, повертаючись з роботи, невпинно розмірковує на тим, що ж таке приготувати на вечерю, щоб було і смачно, і часу на приготування зайняло самий мінімум. Пропонуємо кілька простих ідей для швидкого і смачного вечері, якщо в холодильнику є певний простий набір продуктів.
Вечеря з кабачків, овочів і курки – швидко і смачно
Інгредієнти: грудка куряча – 480 м; кабачки – 960 г; морква – 160 г; солодкі болгарські перці – 220 г; ріпчасті цибулини – 160 г; помідори свіжі – 240 г; зубці часникові – 2 шт.; кріп, петрушка, базилік (зелень) – за смаком; сіль кухонна йодована і свежеперемолотая суміш перців – за смаком; олія соняшникова без запаху – 70 мл. Приготування Якщо у вас в наявності є декілька кабачків, куряче м'ясо і ще небагато інших овочів, то рекомендуємо приготувати швидке овочеве рагу, яке буде як не можна до речі до вечері. Овочевий набір можна варіювати за смаком або наявності інгредієнтів. У будь-якому випадку вийде смачно, а головне швидко.
Куряче м'ясо нарізаємо кубиками й викладаємо в глибоку сковороду або сотейник з розпеченою олією. Даємо м'яса покритися рум'янцем на сильному вогні. Одночасно на іншій сковороді обсмажуємо кубики цибулі і перетерту морква, після чого викладаємо піджарку до курки, додаємо нарізані кабачки і солодкі перці. Приправляємо рагу сіллю, перцем і, прикривши кришкою, тушкуємо до готовності всіх овочів. У середньому для цього знадобиться не більше двадцяти хвилин.
Вечеря з фаршу і макаронів швидко і смачно
Інгредієнти: макарони – 490 г; м'ясний фарш – 490 г; цибулина – 80 г; паста томатна – 85 м; олія соняшникова – 45 мл; пікантний сир твердий – 195 г; молоко жирне – 390 мл; масло селянське вершкове – 55 г; борошно – 65 г; горіх мускатний – 2 щіпки; сіль кухонна йодована і свежеперемолотая суміш перців – за смаком. Приготування Щоб приготувати швидко і смачно на вечерю макарони з фаршем, не обов'язково їх варити спеціально для цієї страви. Можна використовувати і залишилися вироби з учорашнього обіду.
Фарш обсмажуємо разом з нарубаною цибулею на сковороді з розпеченим соняшниковою олією. Після зміни кольору м'яса додаємо томатну пасту, присмачую масу сіллю і перчиком, припускаємо протягом п'яти хвилин при частому помішуванні і знімаємо з плити.
Поки смажиться фарш, в сотейнику з розтопленим вершковим маслом пасеруємо борошно, після чого вливаємо молоко, безперервно заважаючи, приправляємо масу сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом, прогріваємо до загустіння і знімаємо з плити.
У форму для запікання викладаємо шарами макарони, перетертий сир, фарш, просочуючи їх соусом. Завершуємо композицію сиром і відправляємо форму для запікання в прогріту до 210 градусів духовку хвилин на двадцять.
Салат на вечерю швидко і смачно
Інгредієнти: ковбаса копчена або шинка – 420 г; капуста пекінська – 380 г; зубці часникові – 2 шт.; кріп, петрушка, базилік (зелень) – за смаком; сіль кухонна йодована і свежеперемолотая суміш перців – за смаком; майонез – 95 г або по смаку. Приготування Для салату по даному рецепту знадобиться мінімум компонентів, а смак страви виходить просто відмінним. Пекінську капусту можна замінити звичайної білокачанної, а замість копченої ковбаси використовувати будь-яку шинку, сосиски або ковбасу варену.
Нарізаємо ковбасні вироби соломкою. Тим же манером подрібнюємо і пекінську капусту. При використанні капусти білоголової її необхідно розтерти руками з сіллю до м'якості.
Змішуємо ковбасу і капусту в миску, додаємо зубці видавлені часникові і посічену свіжу зелень, заправляємо компоненти майонезом, додаємо за смаком сіль і перемішуємо.