Суп — частий гість на нашому столі. Це страва, що дуже важливо для нашого організму. Адже саме перші страви налаштовують організм на потрібний лад і сприяють гарному травленню. Як приготувати смачний простий суп, читайте нижче.
Суп на курячому бульйоні — просто і смачно
Інгредієнти: куряча грудка — 600 г; очищена вода — 2 літри; цибуля — 180 г; картопля — 200 г; вермішель «Павутинка» - 50 р; морква — 90 г; невеликий корінь петрушки — 1 шт.; сіль; лавровий лист — 1 шт. Приготування Курячу грудку заливаємо холодною водою, кладемо цибулину невеликого розміру очищену. Туди ж кладемо і корінець петрушки. Ставимо каструлю на невеликий вогонь, знімаємо пінку і варимо до готовності курки. Тим часом очищаємо овочі. Картоплю шаткуємо брусочками, а моркву пропускаємо через тертку. Коли курка звариться, витягуємо її разом з цибулею і корінням петрушки з бульйону. Закладаємо в нього картоплю. Моркву з цибулькою пасеруємо на рослинній олії і додаємо до картоплі. Вермішель також обсмажуємо до легкої рум'яності в невеликій кількості рослинного масла. Відправляємо її в бульйон, кладемо лавровий листочок і підсолюємо за смаком. Куряче м'ясо ділимо на шматочки і кладемо в суп. При подачі кладемо в суп зелень.
Рецепт супу з форелі — швидко і просто
Інгредієнти: морква — 150 г; цибуля — 100 г; форель для супу — 600 г; картопля — 200 г; зелень; солодкий перець — 80 г; лавровий лист — 1 шт. Приготування Заливаємо холодною водою форель для супу і після закипання варимо 20 хвилин. Потім за допомогою шумівки виймаємо шматочки риби і кладемо на тарілку, а сам бульйон проціджуємо, щоб позбутися від можливих дрібних кісточок. Картоплю чистимо і нарізаємо шматочками. Морква тоненько шаткуємо. Покласти овочі в бульйон. Перчик нарізаємо соломкою і також відправляємо в бульйон. Додаємо подрібнену цибулю. Підсолюємо і перчик за смаком, додаємо лавровий лист і варимо близько 20 хвилин. В цей час відокремлюємо м'ясо від кісточок і подрібнюємо. Коли овочі будуть майже готові, додаємо рибку і зелень. Даємо прокипіти 2 хвилини і вимикаємо.
Смачний і простий суп — рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно — 6 ст. ложок; курячі яйця великі — 2 шт.; морква — 1 шт.; картопля — 400 г; лавровий лист — 1 шт.; петрушка -1 пучок; цибуля — 120 г; бульйон курячий — 15 літра; сіль; сметана — 100 р. Приготування У бульйон додаємо подрібнений брусочками картоплю і готуємо 5 хвилин. Дрібненько кришимо цибулю, а морква подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Пасеруємо овочі під кришкою на сковороді. Куряче яйце гарненько збиваємо і ретельно розтираємо з борошном до стану крихти.
Друге яйце збиваємо, вливаємо 2 столові ложки рідини з супу і розмішуємо. Отриману суміш виливаємо в каструлю і перемішуємо. Додаємо зажарку, кладемо лавровий листочок, масу з яйця і борошна і добре розмішуємо, щоб не пригоріло. Підсолюємо за смаком і проварюємо ще хвилин 10. Додаємо сметану, подрібнену зелень і ще пару хвилин тушкуємо на малому вогні. Все, супчик готовий!
Самий простий і смачний суп
Інгредієнти: очищена вода — 1 літр; цибуля — 90 г; печериці — 140 г; м'ясний фарш — 200 г; олія рослинна рафінована; картопля — 200 г; м'який плавлений сир — 100 г; сіль; чорний мелений перець. Приготування Ставимо на плиту каструлю з водою. Обсмажуємо фарш разом з подрібненою цибулею і грибочками 5 хвилин. Підсолюємо, перчимо за смаком. Картоплю чистимо і подрібнюємо за допомогою терки. Закладаємо фарш з цибулею і грибами в закипілу воду, туди ж додаємо плавлений сир і терту картоплю. Добре розмішуємо і варимо до розчинення сиру. Готуємо ще хвилин 10 а потім притрушиваем зеленню і розливаємо по тарілках. Всім приємного апетиту!