Вернуться назад Распечатать

Як швидко солити оселедець в домашніх умовах?

Як швидко солити оселедець в домашніх умовах?
Мабуть, без тарілочки з ароматними шматочками незрівнянного смаку оселедця не обходиться жодне святкове застілля. Сьогодні, ми вирішили вам відкрити кілька секретів того, як можна вдома, смачно і дуже просто солити всіма улюблену оселедець.

Як швидко солити цілу оселедець в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • свіжоморожені тушки оселедця – 2 шт.;

  • кухонна сіль – 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 15 ст. ложки;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Тушки оселедця зовсім небагато розморожуємо, а потім потрошимо з них нутрощі, дістаємо зябра і зрізаємо великі плавники. Під струменем проточної води промиваємо обидві рибини і у всіх доступних місцях змащуємо їх рослинною олією. Цукровий пісок висипаємо в невелику піалу, висипаємо до нього кухонну сіль і за допомогою чайної ложечки змішуємо їх разом. Тепер ми цю суміш наносимо на всі ті місця, які до цього промаслили маслом.
    Далі для однієї тушки беремо два розвороту звичайної друкованої газети, складаємо їх разом і на один кутовий край кладемо рибину. Підгинаємо під неї куточок, закриваємо всередину краї газети, а після загортаємо оселедець подібно рулетику в папір до самого краю, поки вона не закінчиться. Таким же чином закутуємо другу рибку і кладемо їх обидві в камеру холодильника. Їсти цю оселедець можна буде вже через 36 годин.

    Як солити оселедець шматочками в домашніх умовах – рецепт


    Інгредієнти:

  • оселедець (свіжоморожена) – 3 шт.;

  • дрібний цукор – 1 ст. ложка;

  • велика сіль – 3 ст. ложки;

  • чорний мелений перець – 1 ч. ложка;

  • запашний мелений перець – 1/3 ч. ложки;

  • соняшникова олія – 50 мл.


  • Приготування
    Всі тушки розмороженої оселедця звичайним способом потрошимо, зрізаємо з них голови до верхніх плавників, самі плавники і звичайно ж хвіст. Кожну з підготовлених рибін нарізаємо гострим ножем на шматочки, завширшки не більше трьох сантиметрів.
    В піалу насипаємо сіль крупного помелу, а от цукровий пісок беремо навпаки дрібний, висипаємо до них чорний мелений запашний перець. Всі ці сипучі гарненько перемішуємо і починаємо вмочати в цій суміші кожен з шматочків підготовленої рибки. Беремо невелику каструльку або миску і, починаючи від країв стінок укладаємо по колу всі шматочки нашої оселедця. Так ми заповнюємо спочатку дно, а далі за таким же зразком викладаємо інші ряди. Накриваємо ємність кришкою або тарілкою і відправляємо солитись в холодильник на 30 годин. Потім вимиваємо кожен шматочок під струменем холодної, проточної води, і поміщаємо їх у чистий посуд або банку. Поверх всієї риби наливаємо ароматне масло і ставимо оселедчик в холодильник або просто приступаємо до її активного поїдання.

    Як правильно солити оселедець в розсолі в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • великі тушки оселедця – 3 шт.;

  • вода – 12 л;

  • кухонна сіль – 45 ст. ложки;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • чорний перець – 7 горошин;

  • запашний перець – 5 горошин;

  • лист лавра – 4 шт.


  • Приготування
    В каструльку або залізну миску наливаємо воду, в неї насипаємо сіль, далі насипаємо цукор, кладемо листи лавра, горошини чорного і духмяного перцю, а потім ставимо все на конфорки плити.
    Коли закипить цей запашний розсіл, ми засікаємо час і даємо йому добре покипіти 6 хвилин. Тепер його виносимо в саме прохолодне місце, щоб він швидше охолонув.
    Як швидко солити оселедець в домашніх умовах?

    Діставши рибу з морозильної камери, даємо їй полежати при кімнатній температурі буквально 30-40 хвилин, і починаємо її обробляти: витягуємо нутрощі, зрізаємо не потрібні нам в цьому рецепті голови і великі плавці. Трохи обполіскуємо тушки чистою водою і вкладаємо їх дугами в чисту миску. Заливаємо все вже підготовленим розсолом до цього часу розсолом, ставимо в цю ємність тарілку, щоб вона увійшла в миску з рибою, на тарілці розміщуємо банку з водою і виставляємо цю конструкцію в холодильник. Солимо рибку в цьому чудовому розсолі близько 22-24 годин, а після вже насолоджуємося її пряним ароматом і чудовим смаком.