Вернуться назад Распечатать

Малосольна оселедець в домашніх умовах

Малосольна оселедець в домашніх умовах
Для тих, хто хоче шалено смачну оселедця малосольною ми підготували рецепти, в яких дуже детально описуємо, як зробити для неї хороший розсіл і правильно посолити рибку в домашніх умовах.

Рецепт оселедця малосольною швидкого приготування


Інгредієнти:

  • свіжоморожена оселедець – 3 шт.;

  • кухонна сіль – 100 г;

  • суміш перців – 05 ч. ложки;

  • рослинна олія – 05 склянки;

  • питна вода – 05 ст.


  • Приготування
    Морожені тушки оселедця тримаємо при кімнатній температурі не більше півгодини, а потім розбираємо їх. Зрізаємо не потрібні нам голови, ретельно знімаємо шар шкури, прибираємо плавники і акуратно знімаємо з хребта спочатку одну частину рибного філе, а з другої вже відокремлюємо сам хребет з реберними кістками. Филешки нарізаємо красивими шматочками, кожен з яких ми з двох сторін мачає в кухонну сіль, перемішану з сумішшю перців. Далі, дуже щільно складаємо їх в пластиковий або скляний лоток і поливаємо укладене філе ароматним олією. Тепер щоб всі шматочки оселедця були покриті рідиною, доливаємо до них трохи теплої води і, закривши ємність, відправляємо її в холодильник всього на 8 годин. Потім промиваємо всю рибу і перед вживанням знову скроплюємо маслом.

    Смачна малосольна оселедець в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • велика оселедець – 2 шт.;

  • вода – 12 л;

  • перець (запашний, чорний) – по 6 горошин;

  • кухонна сіль – 5 десертних ложок (з гіркою);

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • лист лавра – 4 шт.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо потрібну кількість води. Висипаємо у неї дрібний цукровий пісок, кухонну кухонну сіль і ставимо розсіл на включену конфорку плити. Коли він почне добряче кипіти додаємо йому листя лавра, бутони гвоздики і перці. Через 5 хвилин знімаємо з плити і виставляємо в те місце, де розсіл зможе
    Малосольна оселедець в домашніх умовах
    охолонути як можна швидше.
    Великого розміру оселедець ми повністю розморожуємо. Відсікаємо великим ножем голови, вспарываем черевця, з яких витягуємо всі нутрощі, ножицями зрізаємо плавники, промиваємо кожну тушку і нарізаємо красивими, не сильно великими шматочками.
    Укладаємо всю рибу в зручну високу миску і покриваємо її до краю останнього шматка пахучим пряними ароматами розсолом. Накриваємо і ставимо в мисочку камеру холодильника, а вже через 15 годин можемо сміливо знімати пробу з нашої чудесної оселедця малосольною.