Для тих, хто хоче шалено смачну оселедця малосольною ми підготували рецепти, в яких дуже детально описуємо, як зробити для неї хороший розсіл і правильно посолити рибку в домашніх умовах.
Рецепт оселедця малосольною швидкого приготування
Інгредієнти: свіжоморожена оселедець – 3 шт.; кухонна сіль – 100 г; суміш перців – 05 ч. ложки; рослинна олія – 05 склянки; питна вода – 05 ст. Приготування Морожені тушки оселедця тримаємо при кімнатній температурі не більше півгодини, а потім розбираємо їх. Зрізаємо не потрібні нам голови, ретельно знімаємо шар шкури, прибираємо плавники і акуратно знімаємо з хребта спочатку одну частину рибного філе, а з другої вже відокремлюємо сам хребет з реберними кістками. Филешки нарізаємо красивими шматочками, кожен з яких ми з двох сторін мачає в кухонну сіль, перемішану з сумішшю перців. Далі, дуже щільно складаємо їх в пластиковий або скляний лоток і поливаємо укладене філе ароматним олією. Тепер щоб всі шматочки оселедця були покриті рідиною, доливаємо до них трохи теплої води і, закривши ємність, відправляємо її в холодильник всього на 8 годин. Потім промиваємо всю рибу і перед вживанням знову скроплюємо маслом.
Смачна малосольна оселедець в домашніх умовах
Інгредієнти: велика оселедець – 2 шт.; вода – 12 л; перець (запашний, чорний) – по 6 горошин; кухонна сіль – 5 десертних ложок (з гіркою); цукровий пісок – 2 ст. ложки; гвоздика – 2 бутона; лист лавра – 4 шт. Приготування У каструльку наливаємо потрібну кількість води. Висипаємо у неї дрібний цукровий пісок, кухонну кухонну сіль і ставимо розсіл на включену конфорку плити. Коли він почне добряче кипіти додаємо йому листя лавра, бутони гвоздики і перці. Через 5 хвилин знімаємо з плити і виставляємо в те місце, де розсіл зможе
охолонути як можна швидше.
Великого розміру оселедець ми повністю розморожуємо. Відсікаємо великим ножем голови, вспарываем черевця, з яких витягуємо всі нутрощі, ножицями зрізаємо плавники, промиваємо кожну тушку і нарізаємо красивими, не сильно великими шматочками.
Укладаємо всю рибу в зручну високу миску і покриваємо її до краю останнього шматка пахучим пряними ароматами розсолом. Накриваємо і ставимо в мисочку камеру холодильника, а вже через 15 годин можемо сміливо знімати пробу з нашої чудесної оселедця малосольною.