Солона оселедець – улюблена російська закуска , яка іноді використовується ще й в якості основного інгредієнта для приготування святкових салатів. Сьогодні ми розповімо вам декілька рецептів засолювання оселедця по-домашньому в розсолі.
Рецепт засолки оселедця в розсолі
Інгредієнти: оселедець свіжозаморожена; цукор – 10 г; сіль йодована – 20 г; масло рослинне – 10 мл; лимонний сік – 10 мл; вода кипяченная – 990 мл Приготування Для засолювання оселедця в розсолі, банку заздалегідь готуємо: промиваємо, стерилізуємо і обсушуємо. Рибу обполіскуємо, видаляємо зябра, потрошимо і відрізаємо голову. Потім складаємо оселедець в скляну банку. У холодній воді розчиняємо дрібну сіль, цукор і доводимо розчин до кипіння. Після цього охолодити його і вливаємо рослинне масло. Заливаємо отриманим розсолом нашу рибку і закриваємо щільною капроновою кришкою. Прибираємо тару в холодильник і через 3 дні нарізаємо оселедець шматочками і збризкуємо за бажанням лимонним соком.
Засолювання оселедця в домашніх умовах в розсолі
Інгредієнти: оселедець свіжоморожена – 2 шт.; гвоздика – 3 шт.; цукор – 10 г; сіль дрібна – 20 г; сухий лист лавровий – 2 шт.; вода – 990 мл; перець дрібним горошком – 5 шт. Приготування Рибу промиваємо, видаляємо зябра і викладаємо тушки в глибоку каструлю. В інший посуд наливаємо холодну воду, розчиняємо всі спеції, цукор і кидаємо лаврушку. Доводимо розсіл до закипання, а потім охолодити при кімнатній температурі. Заливаємо оселедець остившім розчином, накриваємо кришкою і прибираємо на 5 днів у холодильник. Далі, рибку акуратно потрошимо, нарізаємо шматочками і викладаємо солону в розсолі оселедець на тарілку.
Засолювання оселедця в розсолі
Інгредієнти: оселедець заморожена; масло рослинне – 35 мл; есенція оцтова – 10 мл; сіль – 5 р; лавровий лист; чорний перець – 3 горошини; вода – 255 мл Приготування Оселедець промиваємо, видаляємо акуратно зябра і викладаємо тушки на тарілку. Далі ми розповімо вам, як приготувати розсіл для засолки оселедця. У невелику каструлю наливаємо фільтровану воду, додаємо сіль, перець, лаврушку і доводимо суміш до закипання. Обережно прибираємо посуд з плити, охолодити вміст і вливаємо трохи оцту і рослинного масла. В одержаний розчин викладаємо рибку і залишаємо на півдня при кімнатній температурі. Тепер переставляємо оселедець в холодильник і засікаємо ще 7 годин. Після цього потрошимо її, нарізаємо шматочками і подаємо до вареної картоплі.