Пропонуємо всім любителям прекрасною оселедця вдосконалити її смак і приготувати рибу в гірчичному соусі, а ми вам розповімо, як це зробити в домашніх умовах.
Рецепт оселедця з цибулею в гірчичному соусі
Інгредієнти: оселедець пряного посолу – 1 шт.; готова гірчиця – 3 ч. ложки; зерна гірчиці – 1 ч. ложка; цибуля ріпчаста (середній) – 2 шт.; пір'я зеленої цибулі – 3-4 шт.; столовий оцет (9%) – 2 ч. ложки; цукровий пісок – 2 ч. ложки; ароматне рослинне масло – 3 ст. ложки; вода – 70 мл Приготування Зрізаємо голову з ароматною, пряної оселедця, потім акуратно знімаємо шкіру і не менш акуратно відокремлюємо від тонкого хребта половинки її філе. Тепер нарізаємо філе гострим ножем, так щоб шматочки виходили довгастими. Укладаємо їх у глибоку селедницу або салатницю. Знімаємо з лушпиння цибулі, нарізаємо його на півкільця або чверть кільця і викладаємо його поверх рибного філе.
В окрему тарілку або піалу наливаємо кип'ячену воду і додаємо в неї потрібну кількість столового оцту. Далі вводимо сюди готову гірчицю, разом з її зернами і цукровим піском. Доливаємо до соусу ароматне рослинне масло, перемішуємо його, а потім викладаємо в салатницю з оселедцем і знову перемішуємо його вже з рибою. Буквально хвилин через 20 оселедчик можна вже пробувати, притрусивши перед цим її дрібно нарізаними пір'ям зеленого лука.
Рецепт оселедця в майонезно-гірчичному соусі
Інгредієнти: оселедець (слабого посолу) – 2 шт.; готова гірчиця – 15 ст. ложки; оливковий майонез – 3 ст. ложки; лимон (невеликий) – 1 шт.; цукровий пісок – 15 ложки; кухонна сіль – 2/3 ч. ложки; суміш перців – 1 /2 ч. ложки; вода – 6 ст. ложок. Приготування За принципом першого нашого рецепта відокремлюємо з тушок філе оселедця і також розділяємо його на красиві тонкі шматочки.
У мисочку видавлюємо сік з розрізаного навпіл лимона. Додаємо в нього трохи солі і дрібного цукрового піску. Водимо сюди хорошу готову гірчицю, оливковий майонез, присипаємо всі сумішшю з різноманітних перців і долив води ретельно перемішуємо. В цей готовий прекрасний соус викладаємо всі шматочки раніше підготовленої оселедчика і дерев'яною лопаткою перемішуємо. Тепер переміщуємо вміст миски в банку з скла і відправляємо її просочуватися в камеру холодильника на пару годин.