Макарони з томатною пастою – бюджетний і легкий варіант ситної вечері. Щоб блюдо вийшло смачніше і пікантніше, можна за бажанням додати в нього цибуля, часник або свіжу зелень. Такий рецепт неодмінно стане в нагоді кожній господині і заощадить ваш час.
Рецепт макаронів з томатною пастою
Інгредієнти: макарони – 405 г; домашня паста томатна – 205 г; спеції; цибулина – 45 г; часник – 5 р; вода фільтрована – 45 мл; олія оливкова ; курячий бульйонний кубик – 1 шт. Приготування Отже, давайте з вами приготуємо соус з томатної пасти для макаронів. Для цього чистимо цибулю, часник, дрібненько рубаємо ножем і пасеруємо овочі на розігрітій оливковій маслечко кілька хвилин. Слідом викладаємо томатну пасту, додаємо спеції, розбавляємо злегка фільтрованою водою і гарненько перемішуємо. Тушкуємо суміш 3 хвилини, до загустіння.
Відварюємо макарони до готовності, кинувши за бажанням у воду крихти бульйонний кубик. Потім відкидаємо їх на друшляк, а потім перекладаємо в томатний соус і розмішуємо ложкою.
Макарони з томатною пастою та сиром
Інгредієнти: макарони – 305 м; перець солодкий – 65 г; часник – 2 зубчики; вершки – 205 мл; олія рослинна; томатна паста – 155 мл; спеції; сир – 155 р. Приготування На розпеченому рослинному маслечко обсмажуємо до рум'яності очищений і подрібнений цибуля з часником. Потім обережно вливаємо вершки, кладемо томатну пасту і кидаємо за смаком спеції. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо до загустіння на самому маленькому вогні.
Не гаючи часу, відварюємо до готовності макарони, а потім розкладаємо їх по тарілках і поливають підливою з томатною пастою. Кожну порцію посипаємо рясно тертим сиром і подаємо страву відразу ж до столу.
Макарони з фаршем і томатною пастою
Інгредієнти: спагетті – 405 г; м'ясний фарш – 305 м; томатна паста – 255 г; вода – 105 мл; часник – 5 р; цибулина – 45 г; спеції. Приготування Цибулю шаткуємо тонкими кільцями, а часник очищаємо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо овочі на сковороді на розігрітому рослинному маслечко кілька хвилин. Потім додаємо фарш, приправляємо спеціями і перемішуємо. Вводимо акуратно томатну пасту і тушкуємо 5 хвилин, а потім вливаємо півсклянки води і накриваємо підливу кришкою.
Спагетті заздалегідь відварюємо в киплячій воді, а потім викладаємо в гарячий м'ясний соус і перемішуємо. Подаємо макарони по-флотськи з томатною пастою до столу в гарячому вигляді.