Паста з консервованим тунцем чудово підійде для сімейного обіду або для святкового званої вечері. Таке страву можна урізноманітнити та зробити більш пікантним і гостреньким, додавши перчик чилі і каперси.
Рецепт пасти з консервованим тунцем
Інгредієнти: консервований тунець в олії – 355 г; макаронні вироби – 155 г; перець чилі – за бажанням; цибулина – 55 г; темний соєвий соус – 20 мл; вершки нежирні – 60 мл; каперси – за бажанням; олія рослинна; спеції. Приготування У каструлю наливаємо воду, доводимо її до закипання і обережно кидаємо пасту. Проварюємо хвилин 10 помішуючи, і відкидаємо на друшляк. Цибулю чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. Перчик чилі дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо овочі до м'якого стану на розігрітому маслечко. Потім додаємо консервований тунець, розмішуємо і прогріваємо вміст близько 5 хвилин. Після цього вливаємо темний соус, додаємо каперси і вершки. Приправляємо блюдо спеціями за смаком, розмішуємо лопаткою і готуємо страву до готовності, прикривши зверху кришкою. Тепер акуратно викладаємо в сковороду відварні макаронні вироби і перед подачею прикрашаємо пасту з консервованим тунцем у вершковому соусі рубаною свіжої зеленню.
Паста з консервованим тунцем і помідорами
Інгредієнти: паста – 255 г; консервований тунець в олії – 165 г; перець чилі; цибулина – 65 г; часник – 1 зубчик; оливки – 80 г; томатний домашній соус – 10 мл; олія рослинна; свіжа петрушка; базилік – за бажанням; цукор – щіпка; спеції. Приготування У каструлю наливаємо воду, доводимо її до закипання і підсолюємо за смаком. Потім акуратно викладаємо макаронні вироби і проварюємо хвилин 10 помішуючи, при слабкому кипінні.
Не гаючи часу, поки готуємо соус для страви. Для цього очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Часник видавлюємо через прес, а помідори ошпарюємо окропом і акуратно знімаємо з них шкірку. Нарізаємо помідори великими шматочками. На сковороді розігріваємо оливкове масло і додаємо подрібнений гострий перчик. Потім викладаємо підготовлений цибулька і обсмажуємо, помішуючи, до світло-золотистого кольору. Приправляємо овочі спеціями, викладаємо часникову суміш, додаємо помідори, добре розмішуємо і тушкуємо масу на слабкому вогні 10 хвилин під кришкою. Коли вся вода випарується і соус почне загусати, додаємо трохи домашнього томатного соусу. За бажанням кидаємо до інгредієнтів оливки без рідини, додаємо консервований тунець і листочки базиліка. Соус ретельно перемішуємо, заправляємо спеціями за смаком і кидаємо трохи цукру. Готові макарони відкидаємо на друшляк, а потім з'єднуємо пасту з тунцем в томатному соусі і акуратно перемішуємо. Відразу ж подаємо страву до столу, прикрасивши свіжими листочками базиліка.
Як приготувати пасту з тунцем?
Інгредієнти: консервований зелений горошок – 105 г; цибулина – 45 г; макаронні вироби – 390 г; олія оливкова ; вершки нежирні – 205 мл; консервований тунець в олії – 205 г; свіжа петрушка – за бажанням; спеції. Приготування Цибулю чистимо, дрібно ріжемо і трохи обсмажуємо на сковороді в оливковій маслечко. Потім додаємо консервований тунець, кидаємо зелений горошок, перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин. Далі вливаємо вершки, приправляємо блюдо спеціями і посипаємо рубаною петрушкою. Тушкуємо соус кілька хвилин, а тим часом відварюємо до готовності макарони. Після цього перекладаємо пасту в сковороду з соусом, ретельно перемішуємо вміст і відразу ж подаємо на стіл, щоб страва не встигло охолонути.