Вернуться назад Распечатать

Спагетті з томатною пастою

Спагетті з томатною пастою
Коли немає готового кетчупу під рукою, можна самостійно приготувати смачний соус і доповнити їм макаронні вироби. Як зробити спагетті з томатною пастою, читайте нижче.

Спагетті з томатною пастою – рецепт


Інгредієнти:

  • томат-паста – 80 г;

  • вода фільтрована – 200 мл;

  • спагетті – 200 г;

  • цукор – 30 г;

  • свіжі помідори – 2 шт.;

  • сіль;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • перець.


  • Приготування
    Майже до готовності відварюємо спагетті. Помідори обдаємо окропом і ріжемо кубиками. Розводимо у воді томатну пасту. Додаємо подрібнений часник в розігріте масло, кладемо цукор і сіль. Коли з'явиться характерний запах, додаємо розведену у воді томатну пасту і даємо закипіти. Розмішуємо і на 10 хвилин залишаємо. Додаємо помідори, перець. Знімаємо масу з вогню після закипання. Поміщаємо спагетті на тарілки і поливають томатним соусом.

    Спагетті з фаршем і томатною пастою – рецепт


    Інгредієнти:

  • спагетті – 400 г;

  • фарш м'ясний – 400 г;

  • паста томатна – 4 ст. ложки;

  • сир – 200 г;

  • цибуля – 130 г;

  • вода – 120 мл;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Відварюємо спагетті. Подрібнюємо цибулю і кладемо на сковороду, щоб він підрум'янився. Викладаємо фарш і обсмажуємо, добре розмішуючи. Підсолюємо, притрушиваем за смаком перчиком. У воді розвести томат і виливаємо на сковороду. Розмішуємо, прикриваємо кришкою і хвилин 15 даємо потушиться. Викладаємо на тарілку спагетті, зверху кладемо фарш, посипаємо сиром і подаємо до столу.

    Спагетті з сиром, шинкою і томатною пастою


    Інгредієнти:

  • шинка – 150 г;

  • сир – 100 г;

  • томат-паста – 1 ст. ложка;

  • спагетті – 200 г;

  • орегано – 1 /2 ч. ложки;

  • олія рафінована рослинна – 20 мл;

  • вершкове масло – 30 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Томатну пасту розвести водою до консистенції густого томатного соку водою. Підсолюємо за смаком, додаємо орегано. Подрібнюємо сир на тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо рослинне і чекаємо, поки воно не розтане. Закладаємо подрібнену кубиками шинку і обсмажуємо її 5-6 хвилин. Вливаємо томатний соус і готуємо 5 хвилин. Відварюємо спагетті, воду зливаємо. Додаємо сир, гарячий соус і розмішуємо.

    Спагетті з томатною пастою і часником


    Інгредієнти:

  • спагетті – 80 г;

  • томат-паста – 10 р;

  • цибуля – 50 р;

  • цукор – щіпка;

  • вода – 100 мл;

  • вершкове масло – 20 г;
  • Спагетті з томатною пастою

  • сіль;

  • часник – 1 зубчик;

  • зелень.


  • Приготування
    Дрібненько рубаємо очищений часник і цибулю. Масло розтоплюємо і пасеруємо підготовлені овочі. Відварюємо до готовності макаронні вироби. Робимо соус для спагетті з томатної пасти. Для цього в сковороду кладемо томатну пасту і, помішуючи, готуємо близько хвилини. Кладемо цукор, вливаємо воду і проварюємо до загустіння. Додаємо спеції, підсолюємо за смаком. Готові спагетті кладемо на тарілку, поливаємо соусом, притрушиваем зеленню.