Коли немає готового кетчупу під рукою, можна самостійно приготувати смачний соус і доповнити їм макаронні вироби. Як зробити спагетті з томатною пастою, читайте нижче.
Спагетті з томатною пастою – рецепт
Інгредієнти: томат-паста – 80 г; вода фільтрована – 200 мл; спагетті – 200 г; цукор – 30 г; свіжі помідори – 2 шт.; сіль; часник – 2-3 зубчики; перець. Приготування Майже до готовності відварюємо спагетті. Помідори обдаємо окропом і ріжемо кубиками. Розводимо у воді томатну пасту. Додаємо подрібнений часник в розігріте масло, кладемо цукор і сіль. Коли з'явиться характерний запах, додаємо розведену у воді томатну пасту і даємо закипіти. Розмішуємо і на 10 хвилин залишаємо. Додаємо помідори, перець. Знімаємо масу з вогню після закипання. Поміщаємо спагетті на тарілки і поливають томатним соусом.
Спагетті з фаршем і томатною пастою – рецепт
Інгредієнти: спагетті – 400 г; фарш м'ясний – 400 г; паста томатна – 4 ст. ложки; сир – 200 г; цибуля – 130 г; вода – 120 мл; перець; сіль. Приготування Відварюємо спагетті. Подрібнюємо цибулю і кладемо на сковороду, щоб він підрум'янився. Викладаємо фарш і обсмажуємо, добре розмішуючи. Підсолюємо, притрушиваем за смаком перчиком. У воді розвести томат і виливаємо на сковороду. Розмішуємо, прикриваємо кришкою і хвилин 15 даємо потушиться. Викладаємо на тарілку спагетті, зверху кладемо фарш, посипаємо сиром і подаємо до столу.
Спагетті з сиром, шинкою і томатною пастою
Інгредієнти: шинка – 150 г; сир – 100 г; томат-паста – 1 ст. ложка; спагетті – 200 г; орегано – 1 /2 ч. ложки; олія рафінована рослинна – 20 мл; вершкове масло – 30 г; сіль. Приготування Томатну пасту розвести водою до консистенції густого томатного соку водою. Підсолюємо за смаком, додаємо орегано. Подрібнюємо сир на тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо рослинне і чекаємо, поки воно не розтане. Закладаємо подрібнену кубиками шинку і обсмажуємо її 5-6 хвилин. Вливаємо томатний соус і готуємо 5 хвилин. Відварюємо спагетті, воду зливаємо. Додаємо сир, гарячий соус і розмішуємо.
Спагетті з томатною пастою і часником
Інгредієнти: спагетті – 80 г; томат-паста – 10 р; цибуля – 50 р; цукор – щіпка; вода – 100 мл; вершкове масло – 20 г; сіль; часник – 1 зубчик; зелень. Приготування Дрібненько рубаємо очищений часник і цибулю. Масло розтоплюємо і пасеруємо підготовлені овочі. Відварюємо до готовності макаронні вироби. Робимо соус для спагетті з томатної пасти. Для цього в сковороду кладемо томатну пасту і, помішуючи, готуємо близько хвилини. Кладемо цукор, вливаємо воду і проварюємо до загустіння. Додаємо спеції, підсолюємо за смаком. Готові спагетті кладемо на тарілку, поливаємо соусом, притрушиваем зеленню.