Вернуться назад Распечатать

Копчені свинячі реберця - що приготувати?

Копчені свинячі реберця - що приготувати?
Копчені реберця годяться і для вживання без попередньої термічної обробки, але ми пропонуємо надати вашим улюбленим стравам приємний підкопчений смак, зробивши цей м'ясний продукт частиною рецепта. Докладно про те, що можна приготувати з копченими свинячими реберцями в цьому матеріалі.

Суп з копчених свинячих реберець – рецепт


Найбільш поширеною стравою з копчених свинячих реберець є суп, як правило, гороховий, але ми пропонуємо альтернативу банального рецептом – традиційний румунська суп зі сметаною, реберцями і тюфтельками .
Інгредієнти:

  • копчені реберця – 540 г;

  • морква – 210 г;

  • солодкий перець – 170 г;

  • ріпчаста цибуля – 170 г;

  • фарш свинячий – 430 г;

  • рис – 45 г;

  • яєчні жовтки – 2 шт.;

  • борошно – 15 г;

  • сметана – 55 р.


  • Приготування
    Залийте копчені реберця 25 літрами води і залиште варитися протягом 40-50 хвилин. Коли бульйон буде наповнена ароматами, всипте до нього рис і дрібно нарізані овочі. Почніть формувати тюфтельки з добре приправленого свинячого фаршу. Кожну тефтельку обваляйте в борошні перед тим, як відправляти в суп. Доведіть м'ясо і овочі до повної готовності, потім відберіть пару ополоників бульйону і збийте їх зі сметаною і жовтками. Влити заправку в каструлю з супом і потримайте його на слабкому спеки ще пару хвилин.

    Як приготувати печеня з копченими свинячими реберцями?


    Інгредієнти:

  • копчені реберця – 18 кг;

  • борошно – 25 г;

  • ріпчаста цибуля – 135 г;

  • томати – 270 г;

  • часник – 3 зубки;

  • сухе біле вино – 75 мл;

  • вустерширський соус – 15 мл;

  • кумін – 1 ч. ложка;

  • щіпка гірчичного порошку;

  • борошно – 15 г;

  • сушений орегано – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Використовуйте розігрітий жир для пасерування нарізаного лука. Коли цибульні шматочки розм'якшаться, покладіть до них часник, додати орегано, вустер, гірчицю і кумін, влийте вино і покладіть томати. Поверх соусу додайте сегменти ребер. Залийте все водою, щоб покрити, і тушкуйте на середньому вогні протягом години. Відберіть частина соусу, змішайте його з борошном і додайте розчин, щоб згустити спекотне.

    Картопля тушкована з копченими свинячими реберцями

    Копчені свинячі реберця - що приготувати?

    Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 670 г;

  • томати – 320 г;

  • картопля – 840 г;

  • часник – 3 зубки;

  • жменя свіжої зелені на вибір;

  • ріпчаста цибуля – 115 р.


  • Приготування
    Злегка спассеровав цибулю, помістіть його в горщик разом з шматками картоплі, ребрами і розчавленим часником. Додайте нарізані кубиками томати і залийте все водою, щоб покрити. Розташуйте накритий горщик в розігрітій до 200 градусів духовці. Готуйте копчені свинячі реберця з картоплею протягом 40 хвилин. Доповніть зеленню.