М'ясні страви традиційно входять у повсякденне меню більшості вітчизняних сімей. Але чисте м'ясо з працею засвоюється і часом здається трохи жорстким навіть при запіканні. Тому люди з чутливим шлунком або діти іноді відмовляються від продуктів тваринного походження. Проте все можна змінити, якщо ви приготуєте м'ясо з помідорами і сиром в духовці. Воно має делікатний смак і готується дуже легко.
М'ясо «Гармошка» з грибами, помідорами і сиром
Для того, щоб м'ясо було соковитим, для страви краще використовувати свіжу свинину. Це відмінний святковий варіант другого страви сподобається навіть самим прискіпливим гостям і доведе ваші кулінарні здібності.
Інгредієнти: гриби (печериці) – 5 шт; корейка свиняча – 850 г; чорний мелений перець і сіль – за смаком; сир твердих сортів – 200 г; помідори – 2 шт. Приготування Помийте і обсушіть свинину, зробіть у ній надрізи (не дорізуючи до кінця) приблизно через кожні 08 див. м'ясо Посоліть і натріть його перцем. Помідори наріжте тоненькими кружальцями, гриби – скибочками. Поріжте сир акуратними кубиками. У кожен з розрізів вкладіть дві скибочки грибів, дві скибочки томатів і пару шматочків твердого сиру.
Загорніть м'ясо у фольгу і покладіть у форму для запікання. Поставте свинину в попередньо добре прогрітий шафа і запікайте близько 50 хвилин (температура не повинна перевищувати 200 градусів). Вийміть свинину з фольги і поріжте скибочками середньої товщини. Таке м'ясо, запечене з помідорами і сиром, разюче відрізняється ніжним присмаком. Тому ваші родичі і друзі обов'язково попросять добавки.
М'ясо з картоплею, помідорами і сиром в духовці
Даний рецепт прийшов до нас із далекої Франції і цілком може вважатися вишуканим. Приготувавши страву, ви як мінімум на пару днів будете позбавлені від головного болю, чим порадувати сім'ю на обід або вечерю. Проте будьте готові до того, що таке м'ясо в духовці з помідорами під сиром вимагає трохи більше зусиль і часу, ніж традиційні котлети.
Інгредієнти: часник – 2-3 зубчики; вирізка свинини – 500 г; чорний перець, сіль, соняшникова олія, прянощі (за бажанням), зелень – за смаком; картопля – 500 г; ріпчаста цибуля – 2 шт.; майонез -160 г; твердий сир – 150 г; помідори середнього розміру – 3-4 шт. Приготування Поріжте вирізку шматочками і відбийте за типом відбивних. Відразу посоліть і посипте м'ясо перцем. Приготуйте соус: очищений часник подрібніть за допомогою чесночницы і змішайте його з дрібно нарубаної зеленню і майонезом.
Томати та картопля поріжте кружальцями невеликої товщини, а цибулини – півкільцями або кільцями. Картопля полийте маслом, посипте по своєму смаку сіллю і перцем, а також іншими спеціями. Змастіть форму для
запікання олією будь-якого походження і викладіть на дно шматочки картоплі (приблизно половину), які потім рясно полийте соусом. Зверху викладіть половину всього лука. На нього помістіть м'ясо і знову залийте все соусом. Наступним шаром знову буде картоплю, просочений соусом, на який поміщають залишився цибулю і томати. Потім посипте дрібно нарубаної зеленню і ставлять в духовку приблизно на 35-40 хвилин. Температура усередині духової шафи повинна складати близько 200 градусів. Після цього залишився останній штрих в приготуванні запеченого м'яса в духовці з помідорами і сиром. Натріть сир допомогою дрібної терки, притрусіть їм блюдо і відправте запікатися ще на чверть години.