Останнім часом набирають обертів популярності страви інших народів світу, а деякі з них вже навіть адаптовані під наші смакові уподобання. Одним з таких є яєчні роли, якими поділилася з нами корейська кухня. Варіації такого страви в наших рецептах нижче.
Як приготувати яєчні роли по-корейськи – рецепт
Інгредієнти: яйце куряче добірне – 1 шт.; соєвий соус – за смаком; васабі – за смаком; огірок свіжий – 95 г; м'який сир – 55 г; рис, відварений до готовності – 30 р. Приготування Щоб приготувати яєчні роли по-корейськи, розбиваємо яйце куряче в миску, збиваємо зовсім небагато за допомогою вилки, додаємо за смаком соєвий соус васабі і гарненько перемішуємо. Виливаємо отриману яєчну суміш на розігріту антипригарну або промаслений звичайну сковороду і смажимо як традиційний омлет. По готовності акуратно викладаємо яєчний «млинець» на бамбукову рогожу для ролів, а зверху розподіляємо заздалегідь відварену до повної готовності рис. Зверху притрушиваем заготівлю шматочками м'якого сиру і тонкими слайсами свіжого огірка. Звертаємо виріб в рол, розрізаємо його на фрагменти, викладаємо на тарілку і подаємо, доповнивши морепродуктів і зеленню.
Роли з яєчних млинців в домашніх умовах з куркою
Інгредієнти: яйце куряче добірне – 4 шт.; борошно просеянная – 120 г; майонез – 260 г; відварену курячий окорочок – 1 шт.; часникові зубці – 4 шт.; олія соняшникова без аромату – 70 мл; сіль велика – за смаком; волоські горіхи – за смаком; зелень на вибір – 1 маленький пучок. Приготування Спочатку зробимо тісто для яєчних ролів. Яйця змішуємо з борошном, додаємо чотири столові ложки майонезу, трохи солі і злегка збиваємо за допомогою віночка. Тепер промасливаем сковороду і випікаємо з отриманої суміші чотири яєчних млинчика. Курячий окорочок необхідно відварити заздалегідь до готовності, додавши у воду спеції за смаком, а потім відокремити м'якоть від кісток і дрібненько нарізати. Подрібнюємо також свіжу зелень і волоські горіхи в крихту, а часникові зубці очищаємо і шаткуємо як можна дрібніше.
Кожен млинець промазуємо столовою ложкою майонезу, посипаємо часником, горіхами і зеленню, а також розподіляємо рівномірно курку. Звертаємо млинці за допомогою циновки в роли, розрізаємо їх на фрагменти, викладаємо на тарілку і можемо подавати.
Яєчні роли можна приготувати з будь-якою іншою начинкою на свій смак і подати їх на сніданок, обід або вечерю.