Якщо ви ще ніколи не намагалися смажити картоплю з лисичками на сковороді, обов'язково скуштуйте це поживне блюдо, яке готується максимально швидко і здатне замінити повноцінний прийом їжі. Варіюючи інгредієнти, ви зможете змінювати його смак на свій розсуд.
Картопля з лисичками у сметані на сковороді
Спробувавши це друге блюдо, ви обов'язково захочете включити його в своє повсякденне меню. Адже цей рецепт дуже смачної смаженої картоплі з лисичками на сковороді не вимагає використання особливо дорогих інгредієнтів, а сметана надає йому дивно ніжний присмак.
Інгредієнти: сушені кріп і петрушка, олія, мускатний горіх перець і сіль – за смаком; ріпчаста цибуля – 1 шт.; лисички – 1 кг; сметана – 250 мл; морква – 1 шт.; картопля – 800 р. Приготування Лисички добре миємо й ріжемо на невеликі шматочки. Моркву натираємо, використовуючи велику тертку, цибулю нарізаємо маленькими кубиками. Прогріваємо рослинне масло на сковорідці, викладаємо на неї цибулю і підсмажуємо до придбання ним прозорого відтінку. Потім додаємо до нього лисички і моркву і підсмажуємо грибну суміш до повного випаровування рідини з лисичок.
Чистимо і ріжемо невеликими кубиками картоплю, після чого на окремій сковорідці обсмажуємо його до появи красивою рум'яної скоринки на досить сильному вогні. Не забуваємо постійно помішувати. Потім додаємо до картоплі овочево-грибну суміш, солимо, перчимо, посипаємо мускатним горіхом і заливаємо сметаною. Таким же чином готується на сковороді картопля з лисичками і з вершками. Добре перемішуємо і на невеликому вогні підсмажуємо блюдо хвилин 7-8. Після виключення посипаємо його сушеними петрушкою і кропом.
Картопля з м'ясом і лисичками на сковороді
Якщо вам належить важка фізична робота, або ви просто дуже зголодніли, приготування такої страви стане прекрасним виходом з ситуації. Ви зможете поповнити свій запас калорій на весь день.
Інгредієнти: картопля – 7 шт.; лавровий лист – 1 шт.; сіль, рослинне масло, перець – за смаком; лисички – 230 г; сметана – 25 ст. ложки; свинина – 500 г; ріпчаста цибуля – 1 шт. Приготування Наріжте вимитий і очищений цибулю тонкими півкільцями, гриби – невеликими шматочками. Добре прогрійте сковорідку з олією і покладіть на неї лисички і цибульні півкільця. Коли цибуля стане майже прозорою, додайте свинину і підсмажуйте суміш ще близько 20 хвилин.
Картопля очистіть, поріжте кубиками середнього розміру і трохи обсмажте на іншій сковорідці. На це знадобиться приблизно 5 хвилин. Потім долийте на сковорідку склянку води і змішайте картоплю з цибульно-грибною сумішшю. Покладіть лавровий лист, посоліть, посипте перцем і рясно полийте все сметаною. Зазвичай початківців господарок цікавить, скільки смажити лисички з картоплею та м'ясом на сковороді. У середньому на це йде близько півгодини під щільно закритою кришкою.
Картопля з замороженими лисичками на сковороді
Порадувати себе стравою з ароматом і смаком справжніх, а не маринованих грибів ви цілком зможете і взимку. Для цього вам всього лише потрібно буде виконати кілька простих операцій.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 3 шт.; картопля – 12 кг; лисички – 700 г; часник – 2 зубчики; вершкове масло – 2 ст. ложки; сметана – 200 г; олія петрушка – за смаком. Приготування Картопля очистіть і відваріть. На сковорідку з добре підігрітим рослинним маслом, викладіть цибулю, нарізану маленькими кубиками, і обсмажуйте його до придбання ним світло-золотистого відтінку. Після цього викладіть на сковорідку заморожені лисички і вершкове масло і обсмажуйте до повного випаровування рідини з грибів.
Потім додайте сметану і протушкувати грибну суміш ще хвилин 10. Посоліть, посипте перцем і перемішайте з картоплею. Обсмажте ще хвилин 5 і посипте дрібно посіченою петрушкою.