Якщо немає можливості, часу або бажання готувати тісто для класичної піци, скористайтеся запропонованою нижче ідеєю і приготуйте закуску з лаваша. Для вас рецепти ласощі в духовці, мікрохвильовій печі або на сковороді.
Як зробити піцу з вірменського лаваша в духовці - рецепт
Інгредієнти: тонкий вірменський великий лаваш – 1 шт.; відварену великий курячий окорочок – 1 шт.; помідори свіжі – 290-350 г; кетчуп або соус томатний – 75 г; майонез – 45 г; сухі ароматні трави – 1 щіпка; сир твердий – 120 р. Приготування Для швидкого приготування піци з вірменського лаваша можна взяти будь-яку начинку на свій смак. Прекрасно підійде будь-яка ковбаса, шинка або обсмажений м'ясний фарш. Ми в даному випадку будемо використовувати м'якоть з відвареного курячого стегенця. Відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими скибочками або ж просто розбираємо на волокна.
Вірменський лаваш розстилаємо на деку одним краєм, промазуємо покладеної на стороні сумішшю кетчупу та майонезу, притрушиваем трохи перетертим сиром і прикриваємо другою половиною, як би склеює полотна і роблячи основу піци щільніше і трохи товщі. Тепер промазуємо виріб по всьому периметру зверху все тієї ж сумішшю з томату і майонезу і розкладаємо підготовлене куряче м'ясо. Зверху розподіляємо нарізані кружальцями свіжі помідори. Стараємося для приготування піци на лаваші вибирати не соковиті сорти томатів, наприклад, сорт «Сливка». Притрушиваем компоненти трохи сіллю, сухими ароматними травами і зверху сиром і маємо заготовку в прогрітій до 215 градусів духовці хвилин на п'ятнадцять.
Їмо таку піцу на лаваші відразу ж, поки гаряча.
Піца на лаваші в мікрохвильовці
Інгредієнти: товстий круглий лаваш – 1 шт.; шинка – 170 г; помідори свіжі – 170 г; огірки мариновані – 120 г; кетчуп або соус томатний – 45 г; майонез – 45 г; зелень свіжа – за смаком; сир твердий – 190 р. Приготування В даному випадку швидку піцу ми будемо готувати з товстого, круглого лаваша і скористаємося для цієї мети мікрохвильовкою. Першим ділом зрізаємо за допомогою гострого ножа верхній шар на лаваші, промазуємо залишилася основу сумішшю кетчупу з майонезом і залишаємо просочуватися. В цей час підготуємо компоненти начинки для піци. Нарізаємо невеликими скибочками шинку, кружальцями помідори і тонкими слайсами мариновані огірочки. Розкладаємо хаотично підготовлені продукти на поверхні лаваша, притрушиваем їх нарубаної зеленню і твердим сиром і відправляємо в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на максимальну потужність до повного розплавлення сирної стружки.
Швидка піца з лаваша на сковороді
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш – 1 шт.; ковбаса, шинка або сосиски (сардельки) – 110 г; салатний цибулю – 15 р; солодкий болгарський перець – 40 г; кетчуп або соус томатний – 55 г; зелень свіжа – 45 г; сухі ароматні трави – 1 щіпка; сир моцарелла або твердий – 80 р. Приготування Перед приготуванням піци з тонкого вірменського лавашу вирізаємо два кола ідентичних розміром дна
сковороди. Один з них викладаємо в прогріту без масла ємність (обов'язково з товстим дном і стінками), промазуємо томатним соусом або кетчупом і притрушиваем перетертим твердим сиром або моцарелою (половиною порції). Прикриваємо заготівлю другим вирізаним колом з лаваша, даємо трохи підсмажитися і сиру розплавитися, і перевертаємо на інший бік. Промазуємо соусом другу вже підсмажену сторону, спішно викладаємо нарізану ковбасу, болгарський перець, цибулю і порізану зелень, притрушиваем композицію ароматними травами, трохи поливаємо оливковою олією, посипаємо сиром, прикриваємо кришкою і даємо сиру розплавитися.