Піцою можна поласувати в піцерії, кафе, ресторані, а ще можна і самостійно приготувати її вдома. Як швидко зробити вдома піцу, читайте нижче.
Як зробити смачну піцу вдома?
Інгредієнти: Для тіста:
вода тепла – 225 мл; пісок цукровий – 10 г; дріжджі – 1 пакетик; просеянная борошно вищого сорту – 335 г; сіль; олія оливкова – 55 мл Для начинки:
салямі – 45 г; пепероні – 45 г; томатний соус; кульки моцарелли – 2 шт.; каперси – 1/2 ст. ложки; сир – 95 р. Приготування В теплій, але не гарячій воді розчиняємо цукор і сухі дріжджі. Залишаємо хвилин на 15 щоб піднялася пінна шапочка. Змішуємо борошно з оливковою олією, дрібкою солі, додаємо дріжджову масу і добре вимішуємо. Змащуємо тісто оливковою олією, загорнути плівкою і хвилин на 30 відправляємо в тепло. Після підйому обминаємо тісто. Даного кількості вистачить на 2 піци.
Отже, ділимо його навпіл і тоненько розкачуємо. Поміщаємо в форму, змащуємо соусом, викладаємо моцарелу, терту на тертці, розкладаємо ковбасу салямі і пепероні. Посипаємо каперсами, притрушиваем тертим твердим сиром. Випікаємо до рум'яності в прогрітій духовці.
Як зробити піцу вдома в мікрохвильовці?
Інгредієнти: пшеничне борошно вищого сорту – 175 г; томатний соус – 1 ст. ложка; твердий сир – 65 г; сіль; куряче яйце – 1 шт.; коров'яче молоко – 115 мл; спеції; помідори – 1 шт.; ковбаса копчена – 145 р. Приготування В миску гіркою просіваємо борошно, формуємо в ній невелике поглиблення, вливаємо туди молоко і вбиваємо яйце. Замішуємо досить м'яке тісто, не липнущее до рук. Притрушиваем стіл борошном, викладаємо на нього тісто розгортаємо в тоненький пласт. Поміщаємо його в тарілку для мікрохвильової печі, змащуємо томатним соусом і притрушиваем спеціями. Продукти для начинки нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на тісто. Засипаємо все це зверху сиром. При максимальній потужності готуємо близько 9 хвилин.
Як швидко зробити піцу вдома на сковороді?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 10 ст. ложок; сметана – 4 ст. ложки; майонез – 4 ст. ложки; томат – 3 ст. ложки; ковбаса – 175 г; яйця курячі – 2 шт.; твердий сир – 135 г; оливки – 45 р. Приготування Яйця зі сметаною і майонезом розмішуємо до однорідності. Все це злегка збиваємо виделкою або вінчиком. Всипаємо просіяне борошно, знову розмішуємо до однорідності – повинно вийти рідке тісто. Змащуємо деко олією, виливаємо тісто, розрівнюємо ложкою і акуратно змащуємо томатним соусом. Викладаємо начинку, посипаємо сиром і випікаємо при 180 градусах 10 хвилин.
Як зробити кабачкову піцу вдома швидко і просто?
Інгредієнти: кабачки – 245 г; пшеничне борошно – 95 г; помідор – 1 шт.; філе курки – 145 г; соєвий соус – 35 мл; рафінована олія – 10 мл; розпушувач – 1/2 ч. ложки; сир твердих сортів – 95 г; яйця курячі – 1 шт.; спеції; сіль. Приготування Тремо на тертці кабачок, віджимаємо і зайву рідину зливаємо. Філе курки ріжемо невеликими шматочками, покласти в глибоку миску і заливаємо соєвим соусом. У кабачкову масу вбиваємо яйце, подрібнюємо кріп, цибулю, солимо і перчимо. Всипаємо борошно, розпушувач і вимішуємо тісто. Деко застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і поміщаємо кабачкове тісто у формі кола товщиною 1 див Тоненько шаткуємо помідор і розкладаємо його поверх тіста. Потім кладемо шматочки курки, перчимо, притрушиваем спеціями. Випікаємо піцу в прогрітій духовці півгодини. Потім притрушиваем її тертим сиром і знову відправляємо в духовку хвилин на 5. І тільки після цього дістаємо її, нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!