Серед всіх сучасних різновидів піци саме гавайська піца отримала найбільшу популярність. Причиною тому є цікаве поєднання інгредієнтів: солонуватого соусу, сиру і курки (або шинки) з солодкими шматочками ананаса. Для всіх любителів солоно-солодких балансів смаку, рекомендуємо приготувати цю піцу по одному з поданих далі рецептів.
Рецепт гавайської піци в домашніх умовах
Якщо ви вирішите приготувати домашню піцу з нуля, не використовуючи заготовок, то зверніть увагу на цей варіант страви. В його рамках начинка буде розташовуватися на легкому, м'якому, трохи пишному тесті.
У цьому рецепті ми будемо використовувати шинку, але при бажанні її можна замінити курятиною.
Інгредієнти: Для основи:
дріжджі – 2 1/4 ч. ложки; вода – 315 мл; борошно – 445 г; оливкова олія – 35 мл; за дрібку солі і цукру. Для начинки:
томатний соус – 135 мл; тертий сир – 165 г; шинка – 85 м; ананаси – 70 г; бекон – 3 скибочки. Приготування Перед тим, як приготувати гавайську, необхідно зробити тісто. Для тіста розведіть трохи цукру в теплій воді і всипте до нього дріжджі. Коли дріжджовий розчин спіниться, перелийте його до змішаної з сіллю борошні разом з оливковою олією. Вимішуйте інгредієнти близько 7 хвилин, після чого залиште все для расстойки. Збільшене в об'ємі тісто розділіть на бажану кількість шматочків (в залежності від діаметра і товщини піци), покрийте кожен з дисків тесту соусом і викладіть начинку поверх: спершу сир, за ним шматочки шинки, ананаса і обсмажений бекон.
Готуйте піцу в розігрітій до 240 градусів духовці протягом 14-16 хвилин.
Гавайська піца з ананасами і куркою – рецепт
Відмінністю цього рецепту від всіх аналогових є використання соусу барбекю в основі. Останній ідеально поєднується з курятиною і надає піці легкий смак і аромат димку.
Інгредієнти: порція тіста для піци; соус барбекю – 85 мл; сир – 95 г; курятина – 165 г; консервований ананас – 115 г; цибуля ріпчаста – 35 г; жменя кінзи (при бажанні). Приготування Відваривши курятину, розділіть її на шматочки потрібного розміру і розберіть на волокна. Змастіть основу для піци соусом барбекю, посипте все сиром, викладіть курятину і шматочки ананаса. Розмістіть піцу в розігрітій до 230 градусів духовці і готуйте 10-13 хвилин. Сервіруйте блюдо, посипавши листочками кінзи і тонкими цибульними кільцями.
Гавайська піца з білим соусом
Змінюючи соуси, ви можете змінювати смак піци, залишаючи всі інші компоненти страви недоторканими. Для шанувальників піци з м'яким вершковим смаком, рекомендуємо замінити звичну томатну основу бешамелем.
Інгредієнти: основа для піци – 1 шт.; молоко – 370 мл; борошно – 15 г; сир – 145 г; кільця ананаса – 5 шт.; курятина – 175 р. Приготування Почніть з приготування соусу для гавайської піци. Злегка підрум'яньте борошно і розведіть її молоком. Коли основа соусу почне закипати і загусати, здобріть її жменею сиру і залиште на плиті до повного його розплавлення.
Покрийте основу для піци шаром білого соусу, зверху викладіть курятину з шматочками ананаса і посипте тертим сиром. Залиште піцу запікати при 230 градусах на 14-16 хвилин.
Закрита гавайська піца з ананасами
Інгредієнти: тісто для піци – 320 г; рікотта – 145 г; часник – 2 зубки; по дрібці сушеного орегано і базиліка; шинка – 135 г; червоний цибуля – 35 г; ананас – 115 р. Приготування
Розкачайте половинки тесту в тонкий диск і викладіть першу частину начинки для гавайської піци, що представляє собою суміш рікотти з часником на поверхню. Покрийте шар сиру шматочками шинки, посипте травами і викладіть скибочки ананаса з півкільцями червоного цибулі. Скріпіть краю диска з тіста разом і залиште закриті піца в духовці 210 градусах на 12-15 хвилин.