Піца – один з найулюбленіших і при цьому дуже смачних продуктів фастфуду. Багато в чому це пояснюється можливістю варіювати начинку на смак навіть самого вишуканого гурмана. Однак дуже важливо зробити правильну основу для такої страви, оскільки від цього багато в чому залежить його смак. Зробити швидке і фантастично смачне тісто для піци вдасться навіть недосвідченому кулінару. Для цього слід лише неухильно слідувати наведеним рецептами.
Просте, недорогоое і смачне тісто для піци з додаванням оливкової олії
Батьківщиною цієї страви є сонячна Італія. Тому якщо вам хочеться поласувати традиційною піцою в південно-європейському варіанті, в тісто потрібно всього лише додати трохи оливкової олії.
Інгредієнти: сіль – 15 ч. ложки; оливкова олія – 2 ст. ложки; сухі дріжджі – 15 ч. ложки; вода – 075 склянки; пшеничне борошно вищого сорту – 2 склянки. Приготування Цей рецепт надзвичайно смачного тіста для піци зажадає від вас мінімум зусиль і підійде навіть зайнятим господиням. Залийте дріжджі злегка підігрітою водою і акуратно вимішайте, щоб уникнути утворення в суміші грудочок. В окрему миску великого обсягу висипте сіль і борошно. Влити дріжджову суміш і гарненько вимісіть тісто.
Перевірте, щоб поверхня столу залишалася сухою, притрусіть її борошном, перекладіть на неї грудку тіста і продовжуйте вимішувати до придбання тестом м'якості і еластичності. За необхідності досипайте борошно. Ця процедура повинна тривати хвилин 10. Змастіть стінки великої миски оливковою олією, покладіть в неї тісто і покатайте, щоб його поверхня повністю змазалася рослинним жиром.
Накрийте тісто плівкою і переставте в тепле місце приблизно на 5 хвилин. Сильно розплющить тісто кулаками, поділіть його навпіл і скачайте в невеликі кульки. Покладіть ці кулі на посипану мукою стільницю, прикрийте поліетиленовою плівкою і залиште настоятися на чверть години. За цим рецептом зробити смачне тісто для повітряної піци вдасться з першого разу.
Швидке кефірний смачне тісто для піци
На основі кефіру основа для піци буде дуже повітряної і м'якою. Це ідеальний варіант для тих, хто сидить на дієті і дітей.
Інгредієнти: сода – 05 ч. ложки; кефір – 125 склянки; цукор – 075 ст. ложки; яйце – 1 шт.; рафінована соняшникова олія – 15 ст. ложки; сіль – за смаком; борошно – 25 склянки. Приготування Просійте борошно, висипте її в об'ємну миску і додайте соду і сіль. Розбийте яйце, злегка збийте його і вилийте його в кефір. У кефір поступово засипте борошно, не забуваючи про помішування. Кінцева маса повинна бути еластичною і трохи тугий. При необхідності збільшити кількість борошна. В кінці додайте соняшникову олію і цукровий пісок, і ще раз все ретельно вимісіть. Тепер ви зможете похвалитися перед друзями і родичами, що вмієте готувати смачне тісто для піци без вмісту дріжджів. Ваше блюдо напевно буде з'їдено в першу чергу.
Смачне медове тонке тісто для піци
Багато знавців кулінарії не люблять, якщо в цьому блюді більшу частину займає основа. Ви можете зробити акцент на начинці, зробивши тісто для піци з включенням меду смачно і швидко.
Інгредієнти: сіль - 125 ч. ложки; вода – 1 склянка; мед – 25 ч. ложки; борошно вищого сорту – 35 склянки; сухі дріжджі – 13 г; оливкова масло – 15 ст. ложки. Приготування Підігрійте воду приблизно до 60 градусів, налийте півсклянки і з'єднайте її з натуральним медом і дріжджами. Окремо насипте просіяне борошно, додайте олію і злегка підсолити. Влийте туди медово-дріжджову суміш і воду, що залишилася. Вимішуйте тісто близько 5 хвилин: воно не повинно липнути до долонь. Потім накрийте його вологим марлею і переставте в тепле місце хвилин на 20. Після цього ще раз пару хвилин гарненько збийте тісто і розкачайте його максимально тонким шаром за товщиною, яка не перевищує 03-05 див.