Якщо у вас в холодильнику є готове тісто і деякі інгредієнти для начинки, то цей рецепт піци допоможе вам швидко все об'єднати в одне ситне і смачне блюдо.
Піца з готового дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджове готове тісто – 655 м; свіжі печериці – 235 г; сир твердий – 205 г; ковбаса – 205 г; куряче філе – 145 г; помідор – 65 г; томатний кетчуп – 35 мл; зелень – 20 р. Приготування Печериці і помідори промиваємо та нарізаємо тонкими пластинами. Ковбасу шаткуємо кружечками, а куряче філе відварюємо в підсоленій киплячій воді і подрібнюємо кубиками. Зелень промиваємо і дрібно рубаємо, а сир натираємо на крупній тертці.
Охолоджене дріжджове тісто розгортаємо в тоненький пласт, а духова шафа заздалегідь розігріваємо до температури 205 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером і обережно розкладаємо пласт тіста. Змащуємо його рівномірно томатним соусом, викладаємо підготовлені інгредієнти начинки і посипаємо рясно тертим сиром. Випікаємо домашню піцу з готового тіста в духовці приблизно 20 хвилин, а потім нарізаємо невеликими порційними шматочками і подаємо в гарячому вигляді.
Піца з готового листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 515 м; копчена ковбаса – 205 г; сир твердий – 155 г; стиглий помідор – 140 г; огірки мариновані – 75 г; соус томатний – 45 мл; рослинна олія; майонез – за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати піцу, готове листкове тісто розморожуємо і злегка розгортаємо в прямокутний пласт. Потім акуратно переносимо його у форму на деко, попередньо промазанный рослинним маслом. Робимо рівні невисокі бортики і переходимо до начинки. Для цього ковбасу нарізаємо тоненькою соломкою.
Помідори промиваємо, обсушуємо і шаткуємо кружечками. Мариновані огірки кришимо кубиками. Сир крупно натираємо в тарілку, а зелень дрібно рубаємо гострим ножем. Духовку заздалегідь включаємо і прогріваємо до температури приблизно 185 градусів. Тісто промазуємо рівномірно томатним соусом, розподіляємо по поверхні ковбасну соломку, помідори, мариновані огірочки і покриваємо тонким шаром майонезу. Засипаємо піцу з готового тіста рубаною зеленню і сиром. Випікаємо блюдо 30 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками і подаємо гостей до столу. В якості начинки можна використовувати будь-які інші інгредієнти: гриби, оливки, овочі, сосиски, морепродукти і т. д.