Прийнято вважати, що піца – це швидка їжа. Але якщо все зробити правильно, то навіть таке просте блюдо може стати шедевром смаку. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, абсолютно різних в приготуванні страв, але дуже смачних в підсумку.
Як правильно приготувати домашню піцу в духовці?
Інгредієнти: борошно – 380 г; вода – 240 мл; дріжджі свіжі – 10 г; оливкова олія – 40 мл; томатний соус – 135 мл; ковбаса салямі – 210 г; сир – 110 г; базилік – 2 гілочки; сіль, пахучі трави. Приготування Природно, приготування піци ми почнемо з тіста. Воно повинно бути простим і швидким, незважаючи на те, що це буде дріжджове тісто. Отже, основне правило для ідеального тесту для піци дотримуватися пропорцію борошна і води 3:1 відповідно. Причому третю частину борошна додаємо поступово, адже борошно буває різна і може вистачити і 25 частини. Розмішуємо дріжджі у воді кімнатної температури, трохи присаливаем, додаємо 20 мл олії і замішуємо тісто вводячи поступово борошно. Як тільки воно почало відлипати від стінок, але залишається злегка липким, викладаємо на стіл, посипаний борошном, і домішують там. Далі поміщаємо в невелику ємність, накриваємо і даємо постояти 40 хвилин, щоб почали працювати дріжджі. Після цього тісто стане ніжним і м'яким, і при цьому еластичним. Спочатку розплескуємо його руками і формуємо коржик, потім розкочуємо качалкою від середини до країв. Піцу можна зробити і прямокутної, це нормально, тільки краще розкатане тісто розкласти на звороті листа, так її потім буде легше зняти. Промазуємо тісто соусом, відступаючи трохи від країв, зверху рівномірно розкладаємо салямі, посипаємо рубаним базиліком і натираємо сир. Найголовніше випікати піцу швидко і на максимальній потужності духовки, тому розігріваємо її до максимуму і ставимо піцу на 5-7 хвилин. Після цього дістаємо і злегка скроплюємо маслом і посипаємо травами.
Як швидко приготувати смачну піцу в духовці?
Оскільки основний час в приготуванні піци витрачається на тісто, ми візьмемо вже готове.
Інгредієнти: тісто прісне – 05 кг; помідор – 2 шт.; філе куряче – 330 г; сир твердий – 140 г; гриби – 80 г; соус томатний – 100 г; орегано, сіль, олія оливкова. Приготування Розкотимо тісто за формою дека, тим часом духовка вже нагрівається до максимальної позначки, змащуємо його соусом і розкладаємо маленькі шматочки філе, можна взяти відварне філе, так і сире, т. до. воно дуже швидко готується. Помідори і гриби нарізаємо тонкими пластинками і розкладаємо рівномірно по всій поверхні. Зверху посипаємо все орегано і натертим сиром і випікаємо 6 хвилин.
Як приготувати піцу з фаршем без сиру в духовці?
Фарш для цієї піци можна використовувати будь-по своєму смаку.
Інгредієнти: мариновані огірки – 160 г; олія оливкова – 70 мл; дріжджі сухі – 10 г; оливки – 10 шт; фарш – 230 г; борошно – 280 м; часник – 2 зубчики; вода – 100 мл; цукор – 30 г; помідор – 1 шт.; томати протерті – 1 банка; орегано, сіль, базилік, перець. Приготування Для тіста розводимо у воді трохи солі, 15 г цукру і дріжджі, додаємо 30 мл масла і потроху підсипаючи
борошно замешаем тісто, яке потім залишимо на годинку відпочити.
А поки займемося соусом, для цього на сковороду виливаємо решту масла, прогріваємо його і виливаємо томати, тушкуємо так близько 10 хвилин, потім додаємо подрібнений часник, цукор, що залишився, і пряні трави, проваримо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню. Тісто трохи обминаємо, розкачуємо, переносимо на деко, змащуємо отриманим томатним соусом, розкладаємо фарш, зверху порізані тонкими кружечками огірочки і половинки оливок. Помідори поріжемо тонко і розкладемо зверху. Випікаємо 8 хвилин на 215 градусах.