Вернуться назад Распечатать

Як приготувати піцу в духовці?

Як приготувати піцу в духовці?
Прийнято вважати, що піца – це швидка їжа. Але якщо все зробити правильно, то навіть таке просте блюдо може стати шедевром смаку. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, абсолютно різних в приготуванні страв, але дуже смачних в підсумку.

Як правильно приготувати домашню піцу в духовці?


Інгредієнти:

  • борошно – 380 г;

  • вода – 240 мл;

  • дріжджі свіжі – 10 г;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • томатний соус – 135 мл;

  • ковбаса салямі – 210 г;

  • сир – 110 г;

  • базилік – 2 гілочки;

  • сіль, пахучі трави.


  • Приготування
    Природно, приготування піци ми почнемо з тіста. Воно повинно бути простим і швидким, незважаючи на те, що це буде дріжджове тісто. Отже, основне правило для ідеального тесту для піци дотримуватися пропорцію борошна і води 3:1 відповідно. Причому третю частину борошна додаємо поступово, адже борошно буває різна і може вистачити і 25 частини. Розмішуємо дріжджі у воді кімнатної температури, трохи присаливаем, додаємо 20 мл олії і замішуємо тісто вводячи поступово борошно. Як тільки воно почало відлипати від стінок, але залишається злегка липким, викладаємо на стіл, посипаний борошном, і домішують там. Далі поміщаємо в невелику ємність, накриваємо і даємо постояти 40 хвилин, щоб почали працювати дріжджі. Після цього тісто стане ніжним і м'яким, і при цьому еластичним. Спочатку розплескуємо його руками і формуємо коржик, потім розкочуємо качалкою від середини до країв. Піцу можна зробити і прямокутної, це нормально, тільки краще розкатане тісто розкласти на звороті листа, так її потім буде легше зняти. Промазуємо тісто соусом, відступаючи трохи від країв, зверху рівномірно розкладаємо салямі, посипаємо рубаним базиліком і натираємо сир. Найголовніше випікати піцу швидко і на максимальній потужності духовки, тому розігріваємо її до максимуму і ставимо піцу на 5-7 хвилин. Після цього дістаємо і злегка скроплюємо маслом і посипаємо травами.

    Як швидко приготувати смачну піцу в духовці?


    Оскільки основний час в приготуванні піци витрачається на тісто, ми візьмемо вже готове.
    Інгредієнти:

  • тісто прісне – 05 кг;

  • помідор – 2 шт.;

  • філе куряче – 330 г;

  • сир твердий – 140 г;

  • гриби – 80 г;

  • соус томатний – 100 г;

  • орегано, сіль, олія оливкова.


  • Приготування
    Розкотимо тісто за формою дека, тим часом духовка вже нагрівається до максимальної позначки, змащуємо його соусом і розкладаємо маленькі шматочки філе, можна взяти відварне філе, так і сире, т. до. воно дуже швидко готується. Помідори і гриби нарізаємо тонкими пластинками і розкладаємо рівномірно по всій поверхні. Зверху посипаємо все орегано і натертим сиром і випікаємо 6 хвилин.

    Як приготувати піцу з фаршем без сиру в духовці?


    Фарш для цієї піци можна використовувати будь-по своєму смаку.
    Інгредієнти:

  • мариновані огірки – 160 г;

  • олія оливкова – 70 мл;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • оливки – 10 шт;

  • фарш – 230 г;

  • борошно – 280 м;

  • часник – 2 зубчики;

  • вода – 100 мл;

  • цукор – 30 г;

  • помідор – 1 шт.;

  • томати протерті – 1 банка;

  • орегано, сіль, базилік, перець.


  • Приготування
    Для тіста розводимо у воді трохи солі, 15 г цукру і дріжджі, додаємо 30 мл масла і потроху підсипаючи
    Як приготувати піцу в духовці?
    борошно замешаем тісто, яке потім залишимо на годинку відпочити.
    А поки займемося соусом, для цього на сковороду виливаємо решту масла, прогріваємо його і виливаємо томати, тушкуємо так близько 10 хвилин, потім додаємо подрібнений часник, цукор, що залишився, і пряні трави, проваримо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню. Тісто трохи обминаємо, розкачуємо, переносимо на деко, змащуємо отриманим томатним соусом, розкладаємо фарш, зверху порізані тонкими кружечками огірочки і половинки оливок. Помідори поріжемо тонко і розкладемо зверху. Випікаємо 8 хвилин на 215 градусах.