Вернуться назад Распечатать

Тісто для піци на кефірі без дріжджів

Тісто для піци на кефірі без дріжджів
Піца – неймовірно смачне блюдо італійської кухні, яку люблять багато. Безумовно, найпростіше замовити її додому, але, повірте, набагато смачніше і ніжніше вона виходить в домашніх умовах. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати тісто для піци на кефірі, а начинку ви можете придумати абсолютно будь-яку.
Тісто для піци на кефірі без дріжджів
Інгредієнти:

  • борошно – 85 г,

  • яйце С2 – 1 шт.,

  • маргарин вершковий – 115 г,

  • кефір 3% – 105 мл,

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Соду додаємо в кефір, додаємо яйце, розтоплений маргарин і порціями вводимо борошно. Отриману масу ретельно перемішуємо міксером за допомогою спеціальних насадок, призначених для замішування тіста. Загорнути його у харчову плівку і прибираємо на півгодини в холодильник.
    Стіл притрушуємо злегка борошном, викладаємо охолоджене тісто і розминаємо його руками. Тепер надаємо йому потрібну форму, перекладаємо на деко і приступаємо до приготування будь-якої начинки.
    Рідке тісто для піци на кефірі
    Інгредієнти:

  • кефір – 505 мл;

  • борошно пшеничне – 345 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • яйце С2 – 2 шт.;

  • масло вершкове – 55 р.


  • Приготування
    Отже, охолоджені яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль і збиваємо масу міксером. Далі вливаємо кефір, додаємо питну соду і вводимо борошно пшеничне. Замішуємо однорідне тісто ложкою і в кінці вводимо в нього розтоплене і трохи остигле масло. Приготовлена суміш вийде рідкої консистенції і ідеально підійде для випікання домашньої піци на сковороді.
    Швидке тісто для піци на кефірі
    Інгредієнти:

  • яйце С2 – 1 шт.,

  • сода – 5 р,

  • сіль йодована – 5 р,

  • кефір – 315 мл,

  • майонез – 20 мл,

  • борошно пшеничне – 405 р.


  • Приготування
    У мисці збиваємо міксером куряче охолоджене яйце. Потім кидаємо туди соду і сіль. Перемішуємо суміш до однорідної консистенції. Слідом вливаємо кефір і кладемо майонез. Ретельно перемішавши отриманий склад, поступово всипаємо туди добре просіяне борошно заздалегідь. Перемішуємо масу столовою ложкою або використовуємо міксер зі спеціальними насадками. Отримане рідкувате тісто для піци на кефірі виливаємо тоненьким рівним шаром на промаслений лист і переходимо до підготовки будь начинки.
    Бездріжджове тісто для піци на кефірі
    Інгредієнти:

  • кефір – 155 мл,

  • масло або вершковий маргарин – 15 г;

  • сіль йодована – 5 р,

  • цукровий пісок – 10 г,

  • сода питна – 5 р,

  • коньяк столовий – 20 мл,

  • борошно пшеничне – 515 р.


  • Приготування
    У миску просіваємо кілька разів пшеничне борошно, сформувавши з неї горочку. Робимо зверху невелике поглиблення і викладаємо в нього розм'якшений маргарин або вершкове масло. Далі всипаємо цукор, додаємо сіль, соду і акуратно вливаємо коньяк. Тепер з усіх інгредієнтів замішуємо пружне тісто. Надаємо йому форму кульки і залишаємо на 1 годину, настоюватися, прикривши зверху тканинним рушником.
    Після цього знову гарненько вимішуємо його, розкачуємо на столі, надаємо потрібну форму і перекладаємо заготовку в промаслений форму для випічки.
    Смачне тісто для піци на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно – 620 г;

  • маргарин – 205 мл;

  • кефір – 205 мл;

  • сода – щіпка;

  • горілка – 10 мл;

  • олія рослинна;

  • оцет.


  • Приготування
    Борошно ретельно розтираємо з вершковим маргарином до отримання однорідної м'якої консистенції. Слідом вливаємо прохолодний кефір, горілку і кидаємо соду, гашену оцтом. Гарненько вимішуємо гладке тісто і прибираємо його на 35 хвилин у холодильник, прикривши зверху рушником. Після розкачуємо його в рівний тоненький пласт, переносимо на промаслений лист і приступаємо до приготування будь-якої начинки і випікання домашньої піци.