Щоб приготувати ніжне тісто для піци на сухих дріжджах, вам знадобиться зовсім небагато часу і кулінарних вмінь. Навряд чи вашим близьким захочеться купувати магазинні аналоги, покуштувавши таке смачне блюдо з делікатесної начинкою .
Швидке тісто для домашньої піци з сухими дріжджами
Іноді навіть дуже вмілої господині катастрофічно не вистачає часу на те, щоб блиснути своїми кулінарними талантами. Цей рецепт тіста для піци з сухими дріжджами дозволить вам звільнити додатковий час для роботи або відпочинку.
Інгредієнти: сіль – 125 ч. ложки; вода – 15 склянки; оливкова олія – 35 ст. ложки; цукор – 1 ст. ложка; борошно – 25 склянки; сухі дріжджі – 25 ч. ложки. Приготування У воду засипаємо дріжджі, цукровий пісок, все добре перемішуємо і залишаємо настоюватися до повного розчинення дріжджів. Потім солимо і вливаємо олію. Поступово додаємо борошно, ретельно перемішуємо (замішувати не потрібно) і даємо тісту постояти хвилин 10. Змочуємо пальці в оливковій олії і акуратно розподіляємо основу для піци по листу.
Дріжджове тісто для ароматною піци, приготоване на сухих дріжджах
Якщо ви або ваші близькі обожнюєте чимось похрумтіти, не обов'язково піч печиво або крекери. Таке просте тісто для піци з додаванням сухих дріжджів виходить досить твердим, тому піджареної смачна скоринка вам гарантована.
Інгредієнти: сухі дріжджі – 5 г; борошно – 250 г; вода – 125 мл; сіль – 04 ч. ложки; тростинний цукор – 03 ч. ложки. Приготування Приготуйте опару, змішавши в мисці дріжджі, дві столові ложки підігрітої до 40 градусів води і цукор. Після цього додайте дві столові ложки борошна, ще раз добре перемішайте, накрийте теплим рушником і поставте приблизно на півгодини в досить тепле місце. При приготуванні такого тонкого тіста для делікатесної піци на сухих дріжджах потрібно уважно стежити за опарою: іноді вона підходить лише хвилин за 10.
Висипте борошно у велику ємність і в середині зробіть поглиблення, в яке необхідно помістити опару, посолити і долити приблизно 125 мл теплої води. Вимішуйте тісто приблизно чверть години до придбання ним еластичності: воно не повинно залишатися на долонях. Зверху закрийте тісто махровим рушником і витримайте в теплому місці приблизно годину. Коли його обсяг зросте в два рази, розкачайте його по дну форми для піци тонким шаром, змастіть томатним соусом і помістити в духовку з температурою 200 градусів на п'ять хвилин. Після цього можна викладати начинку.
Смачне тісто для піци на натуральних сухих дріжджах і мінеральній воді
Якщо ви не в захваті від молочних продуктів або вам заборонено вживати їх в їжу, не варто відмовлятися від смачних ласощів типу піци. Його можна легко приготувати без молока та сметани, причому тісто буде пишним і ніжним.
Інгредієнти: сухі дріжджі – 5 г; оливкова олія – 3 ст. ложки; пшеничне борошно – 425 г; мінеральна газована вода – 230 мл; цукор – за смаком; морська сіль – 05 ч. ложки. Приготування Найкраще тісто для піци з сухими дріжджами без вмісту молока, кефіру та інших молочних продуктів можна приготувати за цим рецептом. Для цього розчиніть дріжджі і трохи цукру в мінеральній воді, що має кімнатну температуру, і залиште суміш постояти п'ять хвилин. Потім посоліть, всипте борошно і додайте оливкове масло, все добре перемішайте і замісити досить круте тісто. Накрийте його зверху харчовою плівкою і теплим рушником і залиште в спокої на 3-4 години, не ставлячи його в холодильник. Після цього можна викладати начинку.