Багато разів кожен з нас помилявся при купівлі солоної оселедця, то занадто солона, то зовсім не посолена. Пропонуємо спробувати купити свіжу оселедець, а ось посолити її самим і відчути різницю.
Як солити свіжу цілу оселедець в розсолі у домашніх умовах - рецепт
Для засолу можна брати і свіжу та заморожену оселедець, тільки розморожувати її потрібно поступово і не в гарячій воді. Краще всього покласти її в контейнер з кришкою, щоб риба не ввібрала сторонні запахи і не просочила своїм запахом інші продукти і поставити розморожуватися у камеру холодильника.
Інгредієнти: оселедець – 2 шт.; гвоздика – 4 бутона; сіль – 150 г; лавровий лист – 3 шт.; цукор – 50 г; перець запашний і чорний горошком – 3 шт.; вода – 1 л; зерна коріандру – 10 г; пряні трави. Приготування Для того щоб приготувати розсіл, воду ставимо закипати на плиту, як тільки вона закипіла кладемо туди всі інгредієнти і даємо побурлить одну хвилинку, а далі прибираємо остигати до кімнатної температури, накривши кришкою. Підталу або свіжу оселедець добре миємо, видаляємо зябра, можна також відрізати хвостик для економії місця. Укладаємо в контейнер спинкою вниз або на бік так, щоб розсіл повністю покрив рибку і заливаємо вже остившім відваром. Так при кімнатній температурі оселедець повинна постояти три години, а потім прибираємо його в холодильник, природно накривши кришкою. Через два дні оселедець готова, з розсолу її краще дістати, щоб вона не пересолилась.
Як правильно посолити оселедець цілком в домашніх умовах - рецепт
Цей рецепт дозволить засолити оселедець дуже швидко, буквально за добу. Секрет у тому, що солиться вона ціла, але випотрошена, а так сіль набагато краще проникає в м'якоть.
Інгредієнти: оселедець – 1 шт.; цукор – 25 г; сіль – 90 г; прованські трави – 10 г; гірчичний порошок – 5 г; лавровий лист, перець чорний мелений. Приготування Отже, беремо оселедець, гарненько її миємо, розрізаємо черевце, дістаємо всі нутрощі, якщо є молочко або ікра залишаємо, все інше викидаємо. З допомогою ножа выскабливаем темну плівку всередині черевця, щоб вона не псувала смак і прибираємо зябра. Змішуємо сіль з цукром і спеціями в одному посуді і натираємо ними рясно оселедець, особливо добре обробляємо всередині вздовж хребта. Тепер нам знадобиться пергамент або газетний папір, щільно загортаємо в неї тушку і поміщаємо в поліетиленовий пакет, його добре зав'язуємо і кладемо в холодильник. Через добу оселедець готова, залишилося її тільки обмити під холодною водою від солі, порізати і трохи полити олією.