Вернуться назад Распечатать

Як смачно приготувати мідії?

Як смачно приготувати мідії?
Про те, як приготувати мідії, знає не кожен. Деколи, спробувавши такий продукт, деякі залишаються його прихильниками. Це пов'язано з тим, що молюск не завжди готують правильно. Адже щоб вразити гостей екзотичною стравою, до його приготування потрібно підійти з повною відповідальністю, щоб не зіпсувати страву.

Як смачно приготувати мідії в мушлях?


Інгредієнти:

  • мідії в мушлі – 675 г;

  • часник – 2 зубки;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • сир пікантний – 45 г;

  • листя базиліка зелений – 5 г;

  • голки розмарину– 5 г;

  • сухарики з білого хліба – 45 г;

  • лимон – 125 г;

  • морська сіль і перець.


  • Приготування
    Ретельно вимиті раковини мідій позбавте від однієї стулки і розкладіть на деку одним шаром. У ємність блендера відправте сухий хліб, очищені зубці часнику, листя базиліка і голочки розмарину, влийте туди ж трохи оливкової олії, всипте сіль і сир. Пробийте компоненти до невеликої крихти і посипте нею мідії на деку. Тепер залишилося тільки запекти молюски в прогрітій до 180 градусів духовці чверть години і подавайте частування до столу, доповнивши нарізаним лимоном.

    Як смачно приготувати очищені заморожені мідії?


    Інгредієнти:

  • мідії – 975 г;

  • гілочка чебрецю;

  • зубчик часнику;

  • шалот – 25 г;

  • «Сільське» масло – 25 г;

  • лаврове листя;

  • біле вино – 175 мл;

  • борошно – 15 г;

  • вершки – 175 мл;

  • панірувальні сухарі – 75 р.


  • Приготування
    Зв'яжіть разом листя лаврушки і чебрецю. Злегка припустіть шалот і часник, відправте до піджарки м'ясо мідій і ароматні трави. Залийте вином і залиште до появи ознак кипіння. Покладіть шматочок масла, присипте все борошном, добре перемішайте. Влийте неповний склянку вершків і тушкуйте все до легкого загусання соусу.
    Перекладіть мідії в соусі в форму для запікання і посипте крихтою. Додайте всі підрум'янитися в духовку або СВЧ під грилем. Подавайте блюдо відразу ж.

    Як смачно приготувати свіжі мідії в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • жменя очищених мідій ;

  • шалот – 45 г;

  • стиглі, щільні помідори – 3 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • орегано.


  • Приготування
    Як смачно приготувати мідії?

    Цибулю дрібненько шинкуйте, перець розріжте на кілька частин, видаліть насіння і поріжте тонкими смужками. Помідори обшпарте окропом, знімаємо шкірку і протерти на тертці, перетворюючи м'якоть в пюре. Добре прогрійте масло, обсмажте цибулю і перець, додайте томатне пюре і зменшуйте вогонь.
    Рідина повинна випаруватися приблизно наполовину, після чого викладайте туди мідії. Томіть молюсків під кришкою 5 хвилин, потім додайте орегано. Можна влити столову ложку соку лимона або лайма, можна видавити зубчик часнику. Звичайно такі мідії подають, посипавши фетою.