Про те, як приготувати мідії, знає не кожен. Деколи, спробувавши такий продукт, деякі залишаються його прихильниками. Це пов'язано з тим, що молюск не завжди готують правильно. Адже щоб вразити гостей екзотичною стравою, до його приготування потрібно підійти з повною відповідальністю, щоб не зіпсувати страву.
Як смачно приготувати мідії в мушлях?
Інгредієнти: мідії в мушлі – 675 г; часник – 2 зубки; олія оливкова – 25 мл; сир пікантний – 45 г; листя базиліка зелений – 5 г; голки розмарину– 5 г; сухарики з білого хліба – 45 г; лимон – 125 г; морська сіль і перець. Приготування Ретельно вимиті раковини мідій позбавте від однієї стулки і розкладіть на деку одним шаром. У ємність блендера відправте сухий хліб, очищені зубці часнику, листя базиліка і голочки розмарину, влийте туди ж трохи оливкової олії, всипте сіль і сир. Пробийте компоненти до невеликої крихти і посипте нею мідії на деку. Тепер залишилося тільки запекти молюски в прогрітій до 180 градусів духовці чверть години і подавайте частування до столу, доповнивши нарізаним лимоном.
Як смачно приготувати очищені заморожені мідії?
Інгредієнти: мідії – 975 г; гілочка чебрецю; зубчик часнику; шалот – 25 г; «Сільське» масло – 25 г; лаврове листя; біле вино – 175 мл; борошно – 15 г; вершки – 175 мл; панірувальні сухарі – 75 р. Приготування Зв'яжіть разом листя лаврушки і чебрецю. Злегка припустіть шалот і часник, відправте до піджарки м'ясо мідій і ароматні трави. Залийте вином і залиште до появи ознак кипіння. Покладіть шматочок масла, присипте все борошном, добре перемішайте. Влийте неповний склянку вершків і тушкуйте все до легкого загусання соусу.
Перекладіть мідії в соусі в форму для запікання і посипте крихтою. Додайте всі підрум'янитися в духовку або СВЧ під грилем. Подавайте блюдо відразу ж.
Як смачно приготувати свіжі мідії в домашніх умовах?
Інгредієнти: жменя очищених мідій ; шалот – 45 г; стиглі, щільні помідори – 3 шт.; перець солодкий – 1 шт; оливкова олія – 45 мл; орегано. Приготування Цибулю дрібненько шинкуйте, перець розріжте на кілька частин, видаліть насіння і поріжте тонкими смужками. Помідори обшпарте окропом, знімаємо шкірку і протерти на тертці, перетворюючи м'якоть в пюре. Добре прогрійте масло, обсмажте цибулю і перець, додайте томатне пюре і зменшуйте вогонь.
Рідина повинна випаруватися приблизно наполовину, після чого викладайте туди мідії. Томіть молюсків під кришкою 5 хвилин, потім додайте орегано. Можна влити столову ложку соку лимона або лайма, можна видавити зубчик часнику. Звичайно такі мідії подають, посипавши фетою.