Оселедець, замаринована по-голландськи, - це дійсно шалено смачно. І ви самі зможете переконатися, якщо скористаєтесь нашою порадою і заготовите таку закуску за запропонованими нижче рецептами.
Маринована оселедець по-голландськи - рецепт
Інгредієнти: оселедець свіжоморожена велика – 3 шт.; цибуля червона – 160 г; морква – 90 г; лимон – 160 г; цукровий пісок – 60 г; кам'яна нейодированная сіль – 60 г; горошини чорного перцю – 1 ст. ложка з гіркою; горошини запашного перцю – 5-7 шт.; зерна гірчиці – 1 ст. ложка з гіркою; невеликі лаврові листи – 8-10 шт. Приготування Насамперед, замороженої оселедця необхідно дати час на відтавання в спрощених умовах, переклавши її на нижню полицю холодильника на дванадцять годин. Після цього очищаємо тушки від шкіри, позбавляє від нутрощів, плавників, хвостів і голів, гарненько промиваємо всередині черевця, вичищаючи залишки чорних плівок, після чого витираємо насухо і розрізаємо на порційні шматочки.
Разом з рибою готуємо і овочі, які знадобляться нам для маринування. Очищаємо червоні цибулини і нарізаємо їх півкільцями, а моркву перетираємо на крупній звичайної або для корейської моркви тертці. Лимон ретельно миємо, ошпарюємо окропом і шаткуємо полукружками.
В підходящу для засолки оселедця посудину викладаємо на дно невеликий шар цибулі і моркви, підсолюємо овочі, приправляємо цукром, горошинами перцю і лавровими листками і покриваємо шаром оселедця, яку також солимо, сахарим, приправляємо тими ж спеціями, що і овочі, і ще додатково посипаємо зернами гірчиці і покриваємо часточками лимона. Повторюємо шари, поки закінчаться всі компоненти, притискаємо вміст трохи, прикриваємо кришкою і поміщаємо на полицю холодильника на три доби.
Перед подачею перекладаємо мариновану оселедець на тарілку, поливаємо олією оливковою або соняшниковою і насолоджуємося.
Рецепт оселедця по-голландськи в банку з часником
Інгредієнти: оселедець свіжоморожена велика – 2шт.; ріпчасті цибулини – 20 г; морква – 70 г; лимон – 90 г; цукровий пісок – 40 г; кам'яна нейодированная сіль – 40 г; горошини чорного перцю – 1 неповна ст. ложка; горошини запашного перцю – 3 шт.; зерна гірчиці – 1 ч. ложка з гіркою; часникові зубки – 2 шт.; невеликі лаврові листи – 4-5 шт. Приготування Принцип приготування даної маринованої оселедця по-голландськи ідентичний описаному вище варіанту з невеликими змінами. В першу чергу рецепт доповнено часником, і готувати закуску ми будемо в банку. Готуємо оселедчик належним чином, але додатково, перш ніж розрізати тушку на порції, відокремлюємо філе від кісток. Нарізаємо також цибулю, моркву і лимон і змішуємо в мисці цукор, сіль і горошини перцю. Тепер укладаємо шарами в банку овочі і рибу, пересипаючи пряною сумішшю і гарненько притрамбовываем. Прикриваємо банки щільно кришками і розташовуємо на полиці холодильника на два-три дні.