Вернуться назад Распечатать

Оселедець по-голландськи - шалено смачно!

Оселедець по-голландськи - шалено смачно!
Оселедець, замаринована по-голландськи, - це дійсно шалено смачно. І ви самі зможете переконатися, якщо скористаєтесь нашою порадою і заготовите таку закуску за запропонованими нижче рецептами.

Маринована оселедець по-голландськи - рецепт


Інгредієнти:

  • оселедець свіжоморожена велика – 3 шт.;

  • цибуля червона – 160 г;

  • морква – 90 г;

  • лимон – 160 г;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • кам'яна нейодированная сіль – 60 г;

  • горошини чорного перцю – 1 ст. ложка з гіркою;

  • горошини запашного перцю – 5-7 шт.;

  • зерна гірчиці – 1 ст. ложка з гіркою;

  • невеликі лаврові листи – 8-10 шт.


  • Приготування
    Насамперед, замороженої оселедця необхідно дати час на відтавання в спрощених умовах, переклавши її на нижню полицю холодильника на дванадцять годин. Після цього очищаємо тушки від шкіри, позбавляє від нутрощів, плавників, хвостів і голів, гарненько промиваємо всередині черевця, вичищаючи залишки чорних плівок, після чого витираємо насухо і розрізаємо на порційні шматочки.
    Разом з рибою готуємо і овочі, які знадобляться нам для маринування. Очищаємо червоні цибулини і нарізаємо їх півкільцями, а моркву перетираємо на крупній звичайної або для корейської моркви тертці. Лимон ретельно миємо, ошпарюємо окропом і шаткуємо полукружками.
    В підходящу для засолки оселедця посудину викладаємо на дно невеликий шар цибулі і моркви, підсолюємо овочі, приправляємо цукром, горошинами перцю і лавровими листками і покриваємо шаром оселедця, яку також солимо, сахарим, приправляємо тими ж спеціями, що і овочі, і ще додатково посипаємо зернами гірчиці і покриваємо часточками лимона. Повторюємо шари, поки закінчаться всі компоненти, притискаємо вміст трохи, прикриваємо кришкою і поміщаємо на полицю холодильника на три доби.
    Перед подачею перекладаємо мариновану оселедець на тарілку, поливаємо олією оливковою або соняшниковою і насолоджуємося.

    Рецепт оселедця по-голландськи в банку з часником


    Інгредієнти:

  • оселедець свіжоморожена велика – 2шт.;

  • ріпчасті цибулини – 20 г;

  • морква – 70 г;

  • лимон – 90 г;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • кам'яна нейодированная сіль – 40 г;
  • Оселедець по-голландськи - шалено смачно!

  • горошини чорного перцю – 1 неповна ст. ложка;

  • горошини запашного перцю – 3 шт.;

  • зерна гірчиці – 1 ч. ложка з гіркою;

  • часникові зубки – 2 шт.;

  • невеликі лаврові листи – 4-5 шт.


  • Приготування
    Принцип приготування даної маринованої оселедця по-голландськи ідентичний описаному вище варіанту з невеликими змінами. В першу чергу рецепт доповнено часником, і готувати закуску ми будемо в банку. Готуємо оселедчик належним чином, але додатково, перш ніж розрізати тушку на порції, відокремлюємо філе від кісток. Нарізаємо також цибулю, моркву і лимон і змішуємо в мисці цукор, сіль і горошини перцю. Тепер укладаємо шарами в банку овочі і рибу, пересипаючи пряною сумішшю і гарненько притрамбовываем. Прикриваємо банки щільно кришками і розташовуємо на полиці холодильника на два-три дні.