Вернуться назад Распечатать

Шашлик зі свинячої вирізки

Шашлик зі свинячої вирізки
В наші дні приготування шашлику стало невід'ємною частиною будь-якого виїзду на природу. Якщо хочете, щоб м'ясо обов'язково вийшло соковитим і смачним, то краще всього використовувати в цій справі свинячу вирізку.

Рецепт шашлику з свинячої вирізки


Інгредієнти:

  • молодий горошок – 200 г;

  • зелена цибуля – 105 г;

  • свиняча вирізка – 615 м;

  • спеції .


  • Для маринаду:

  • темний соєвий соус – 25 мл;

  • соус «Хойсин» - 105 мл;

  • мелений імбир – 5 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед приготуванням шашлику зі свинячої вирізки, замішуємо спочатку маринад: в мисці з'єднуємо соєвий соус, соус «Хойсин», мелений імбир і спеції.
    М'ясо рубаємо невеликими скибочками, приправляємо спеціями і кидаємо молодий горошок і цибульку, очищений і нашатковану тонкими кільцями. Потім вливаємо ароматну суміш, перемішуємо вміст і маринуємо свинину кілька годин. Після цього нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з цибульними кільцями, обсмажуємо на мангалі з усіх боків.

    Шашлик зі свинячої вирізки в аерогрилі


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 980 р;

  • цибуля ріпчаста – 165 г;

  • винний оцет – 115 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо від жил, рубаємо шматочками і перекладаємо в зручну миску. Додаємо туди ж цибулю, очищений і нашатковану кільцями. Присипаємо всі спеціями за смаком, збризкуємо оцтом, добре перемішуємо і маринуємо свинину близько 3 годин, прибравши в холодильник. Після цього нанизуємо м'ясо на довгі шпаги і обсмажуємо на решітці аэрогриля 15 хвилин при температурі 230 градусів. Потім перевертаємо і доводимо страву до готовності.

    Шашлик зі свинячої вирізки в духовці


    Інгредієнти:

  • свиняча свіжа вирізка – 980 р;

  • лимон – 30 г;

  • свіжа зелень – 55 г;

  • сало – 190 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Шашлик зі свинячої вирізки

    Свинячу вирізку добре промиваємо, просушуємо на рушник, очищаємо від пленочек і нарізаємо однаковими шматочками. Сало теж подрібнюємо і складаємо все в глибоку миску. Добре перемішуємо, підсолюємо за смаком і збризкуємо м'ясо лимонним соком. Накриваємо зверху кришкою і маринуємо вміст близько години. Після нанизуємо м'ясо на бамбукові палички, чергуючи з салом. Деко застеляємо фольгою, складеною в кілька разів, і викладаємо кілька шматочків сала. Прогріваємо Духовку до 245 градусів, на нижній рівень встановлюємо деко, а на верхній – ґрати, на яку викладаємо шашлик зі свинячої вирізки. Запікаємо страву 20 хвилин, і подаємо до столу, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.