Пиріжки бувають з самими різними начинками. Але багатьом з нас подобаються саме пиріжки з капустою. Як зробити капустяну начинку для пиріжків, читайте нижче.
Смачна капустяна начинка для пиріжків
Інгредієнти: білокачанна капуста – 1 кг; цибуля - 115 г; морква – 225 г; лаврушка – 2 листочка; сіль; перець. Приготування Дрібненько кришимо цибулю і поміщаємо його на сковороду з розігрітим маслом. Помішуючи, пасеруємо на середньому вогні до м'якості цибулі. Потім додаємо терту моркву, розмішуємо і обсмажуємо ще хвилини 3. Тим часом тоненько шаткуємо капусту. Поміщаємо її на сковороду, розмішуємо, щоб цибуля і морква виявилися зверху. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь. Періодично капусту розмішуємо, підсолюємо за смаком і тушкуємо до м'якості. Практично в кінці додаємо лаврові листочки для неповторного аромату і трохи перчимо.
Капустяна начинка для пиріжків з яйцем
Інгредієнти: капуста – 1 кг; курячі яйця варені – 5 шт.; цибуля – 275 г; масло вершкове – 120 г; кріп – 45 г; зелена цибуля – 45 г; сіль; спеції. Приготування Очищений цибулю шаткуємо тоненькими півкільцями. На сковороді нагріваємо олію, викладаємо цибулька, злегка його підсолюємо і кладемо щіпку цукру. Пасеруємо цибулю до прозорості. Варені круто яйця чистимо. Капусту тоненько шаткуємо, заливаємо окропом, підсолюємо і проварюємо до м'якості. Рідину зливаємо з допомогою друшляка. Далі викладаємо відварену і віджату капусту до цибулі, додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь, щоб масло розтануло. Відварені яйця ріжемо великими шматочками і дрібненько рубаємо зелень. Все це змішуємо з капустою, кладемо спеції і добре вимішуємо.
Як приготувати капустяну начинку з грибами для пиріжків?
Інгредієнти: білокачанна капуста – 375 г; печериці – 245 г; цибуля ріпчаста 175 г; рослинне масло – 2 ст. ложки; морква – 175 г; сіль; перець. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо й тушкуємо на олії до м'якості. В кінці процесу солимо і перчимо. Покласти капусту в миску і остуджуємо. Печериці ріжемо скибочками, цибулю – півкільцями, а моркву пропускаємо через тертку. Обсмажуємо гриби на сковороді. Коли виділилася рідина випарується, додаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Обсмажуємо все разом хвилин 5 а потім солимо і ретельно розмішуємо. Змішуємо підготовлену капусту з грибами, цибулею і морквою.