Вернуться назад Распечатать

Капустяна начинка для пиріжків

Капустяна начинка для пиріжків
Пиріжки бувають з самими різними начинками. Але багатьом з нас подобаються саме пиріжки з капустою. Як зробити капустяну начинку для пиріжків, читайте нижче.

Смачна капустяна начинка для пиріжків


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 1 кг;

  • цибуля - 115 г;

  • морква – 225 г;

  • лаврушка – 2 листочка;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Дрібненько кришимо цибулю і поміщаємо його на сковороду з розігрітим маслом. Помішуючи, пасеруємо на середньому вогні до м'якості цибулі. Потім додаємо терту моркву, розмішуємо і обсмажуємо ще хвилини 3. Тим часом тоненько шаткуємо капусту. Поміщаємо її на сковороду, розмішуємо, щоб цибуля і морква виявилися зверху. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь. Періодично капусту розмішуємо, підсолюємо за смаком і тушкуємо до м'якості. Практично в кінці додаємо лаврові листочки для неповторного аромату і трохи перчимо.

    Капустяна начинка для пиріжків з яйцем


    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • курячі яйця варені – 5 шт.;

  • цибуля – 275 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • кріп – 45 г;

  • зелена цибуля – 45 г;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    Очищений цибулю шаткуємо тоненькими півкільцями. На сковороді нагріваємо олію, викладаємо цибулька, злегка його підсолюємо і кладемо щіпку цукру. Пасеруємо цибулю до прозорості. Варені круто яйця чистимо. Капусту тоненько шаткуємо, заливаємо окропом, підсолюємо і проварюємо до м'якості. Рідину зливаємо з допомогою друшляка. Далі викладаємо відварену і віджату капусту до цибулі, додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь, щоб масло розтануло. Відварені яйця ріжемо великими шматочками і дрібненько рубаємо зелень. Все це змішуємо з капустою, кладемо спеції і добре вимішуємо.

    Як приготувати капустяну начинку з грибами для пиріжків?


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 375 г;

  • печериці – 245 г;

  • цибуля ріпчаста 175 г;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;

  • морква – 175 г;
  • Капустяна начинка для пиріжків

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Капусту дрібненько шаткуємо й тушкуємо на олії до м'якості. В кінці процесу солимо і перчимо. Покласти капусту в миску і остуджуємо. Печериці ріжемо скибочками, цибулю – півкільцями, а моркву пропускаємо через тертку. Обсмажуємо гриби на сковороді. Коли виділилася рідина випарується, додаємо терту моркву і подрібнену цибулю. Обсмажуємо все разом хвилин 5 а потім солимо і ретельно розмішуємо. Змішуємо підготовлену капусту з грибами, цибулею і морквою.