Випічка з несолодкої начинкою виходить дуже ситна і смачна. Рецепти пирога з бринзою і зеленню чекають вас нижче.
Осетинський пиріг з бринзою і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
молоко коров'яче – 130 мл; борошно просеянная пшеничне – 250 г; сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г; рафінована олія – 30 мл; сіль; цукор – 1 ч. ложка. Для начинки:
сметана – 50 г; бринза – 300 г; масло – 30 г; зелень кропу – 50 г; зелена цибуля – 30 р. Приготування Цукор сухі дріжджі розвести теплим молоком, залишаємо трохи постояти, щоб опара піднялась і забродила. Далі додаємо борошно з сіллю. Розмішуємо і додаємо рослинне масло. Замішуємо тісто, прикриваємо його вологою тканиною і залишаємо хвилин на 40.
Для начинки, бринзу подрібнюємо, зелена цибуля і кріп подрібнюємо. З'єднуємо бринзу зі сметаною, зеленню і добре розминаємо руками. Отриману масу скачуємо в кулю.
Тепер тісто розкачуємо руками в коло. По центру кладемо начинку. Зверху защипуємо краї тіста, накриваємо і даємо постояти 5 хвилин. Тепер долонею акуратненько розкачуємо тісто, розподіляючи начинку рівномірно. В самому центрі робимо невелику дірочку, щоб утворенню пари був вихід. Випікаємо пиріг до рум'яності в добре нагрітій духовці близько півгодини. А потім промазуємо маслом.
Пиріг з бринзою і зеленню в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
майонез – 6 ст. ложок; сметана – 200 мл; яйця – 4 шт.; борошно пшеничне просеянная – 1 склянка; розпушувач – 10 г; сіль. Для начинки:
свіжий кріп – 50 г; сир твердих сортів – 100 г; бринза – 150 р. Приготування Замішуємо тісто з усіх наведених інгредієнтів. Бринзу розминаємо виделкою. Якщо вона занадто тверда, то можна натерти її на терці. Сир також подрібнюємо за допомогою терки. Змішуємо бринзу з сиром, трохи підсолюємо і добре розмішуємо. Чашу мультиварки промазуємо маслом, наливаємо половину тіста, розподіляємо начинку, притрушиваем її подрібненим кропом і заливаємо рештою тестом. В режимі «Випічка» випікаємо пиріг 80 хвилин.
Листковий пиріг із бринзою і зеленню
Інгредієнти: бринза – 180 г; масло – 35 г; часник – 2 зубчики; курячі яйця – 2 шт.; готове листкове тісто – 450 р. Приготування Бринзу подрібнюємо виделкою, додаємо 1 ціле яйце і білок, додаємо подрібнений часник. Листкове тісто ділимо навпіл, кожну частину розкачуємо пластом розміром приблизно 30 на 15 см, викладаємо начинку і звертаємо рулетом. Змащуємо форму маслом, викладаємо рулети. Верх змащуємо збитим жовтком. Випікаємо При 200 градусах 20 хвилин.
Заливний пиріг з бринзою і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 150 г; кефір – 200 мл; сіль – щіпка; яйця – 2 шт.; пісок цукровий – 25 г; сода – 5 р. Для начинки:
бринза – 180 г; кріп – 20 г; свіжі помідори – 2 шт.; цибуля – 150 г; черемша – 30 р. Приготування Очищений цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Прогріваємо на сковороді олію і злегка обсмажуємо в ньому цибулька. Поверх розміщуємо помідори, нарізані тоненькими пластинками. Кладемо зверху бринзу, нарізану кубиками. Зелень подрібнюємо і посипаємо нею вміст сковороди. Хвилини 2 даємо інгредієнтів потомитися разом, а потім знімаємо з плити.
Всі інгредієнти покласти в миску і замішуємо тісто. Акуратно заливаємо їм вміст сковороди. Випікаємо При 180 градусах заливний пиріг близько півгодини.