Мало хто може утриматися від хрусткого ласощі у вигляді рум'яних чебуреків. Але от наслідки від поїдання такої закуски, приготовленої в чебуречних, не завжди бажані. Разом з насолодою від дегустації можна отримати як мінімум печію від несвіжого пересмаженої олії. Але от якщо зробити такі ж чебуреки в домашніх умовах, то небажані наслідки будуть зведені до мінімуму.
Пропонуємо варіанти рецептів тіста для чебуреків як в чебуречних, з яких ви поза всяких сумнівів зможете підібрати для себе найбільш підходящий.
Як приготувати смачне хрустке тісто для чебуреків з горілкою?
Інгредієнти: вода фільтрована – 320 мл; пшенична просеянная борошно – 630-710 г; олія соняшникова без запаху – 40 мл; горілка – 45 мл; середнього розміру куряче яйце – 1 шт.; сіль йодована – 2 щіпки. Приготування Щоб отримати максимально хрустке і пузырчатое тісто, рекомендуємо випробувати рецепт тіста для чебуреків з горілкою на заварний основі. Для його приготування розігріваємо в ковшике до кипіння воду фільтровану, підсолюємо її, вливаємо туди ж соняшникова без аромату масло, додаємо півсклянки просіяного борошна, при цьому інтенсивно розмішуючи вміст посудини за допомогою віночка, щоб розбити по максимуму всі грудки. Знімаємо ємність з вогню і залишаємо остигати при кімнатних умовах.
Тепер перекладаємо вміст ковшика в підходящу для замісу тіста миску, додаємо туди ж куряче яйце середнього розміру, вливаємо необхідну кількість горілки і просіваємо в посудину залишилася порцію пшеничного борошна.
Вимішуємо тісто ретельно ложкою, а завершуємо заміс руками, домагаючись однорідної пластичності борошняного кома. Тепер необхідно залишити тісто під плівкою або рушником на годину, після чого можна приступати до оформлення і смаженні чебуреків .
Рецепт простого тіста для чебуреків в домашніх умовах
Інгредієнти: вода фільтрована – 395 мл; пшенична просеянная борошно – 765-815 г; пісок цукровий – 20 г; горілка – 20 мл; сіль йодована – 2 щіпки. Приготування Спочатку просіваємо для тіста борошно пшеничне, змішуємо її з йодованою сіллю і цукром і, підливаючи теплу воду та горілку, виробляємо заміс. Домагаємося однорідної пластичності борошняного кома, після чого, як і в попередньому рецепті, залишаємо його на годину для визрівання.
Чебуреки з такого простого тесту виходять також пухирчасті і хрусткі, але працювати з такою основою трохи складніше, так як вона менш пластичний і важче розкочується, ніж попередня.
Тісто на чебуреки з бульбашками - рецепт на мінеральної газованої води
Інгредієнти: вода мінеральна газована – 310 мл; пшенична просеянная борошно – 615 м; олія соняшникова без запаху або свинячий жир – 80 г; цукровий пісок – 10 г; сіль йодована – 10 р. Приготування У теплої мінеральної газованої воді розчиняємо сіль та цукровий пісок і всипаємо борошно до отримання густоти трохи густіше, ніж на оладки. Ложка в такому тесті повинна повільно падати. На цьому етапі вливаємо підігріте до кипіння соняшникова без аромату масло або розтоплений гарячий свинячий жир. Перемішуємо масу ретельно і всипаємо тепер залишилася порцію просіяного борошна. Домагаємося однорідної, не липкою пластичності кома, прикриваємо його і залишаємо хвилин на п'ятдесят або на годину. По закінченні часу можна приступати до формування і смаженні виробів.
Хрустке тісто для чебуреків як в чебуречних на молоці
Інгредієнти: молоко незбиране – 240 мл; пшенична просеянная борошно – 490-530 г; олія соняшникова без аромату – 20 мл; яйце середнього розміру куряче – 1 шт.; сіль йодована – 1 щіпка. Приготування Для реалізації даного рецепту просіюємо в миску борошно пшеничне і змішуємо її з сіллю. Тепер в окремій ємності з'єднуємо трохи збите яйце, молоко і рослинне масло, а потім, потроху вливаючи рідку основу до борошні, виробляємо заміс. Домагаємося однорідності, пластичності і не липкою консистенції борошняного кома, після чого залишаємо його на тридцять хвилин, і можемо приступати до формування чебуреків.