Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з яйцем і зеленню

Пиріжки з яйцем і зеленню
Якими тільки не бувають пиріжки – і солодкими і несолодкими, і смаженими, і печеними. Як готувати смажені пиріжки з яйцем і зеленню, дізнаєтеся з цієї статті.

Пиріжки з яйцем і зеленню на сковороді


Інгредієнти:

  • яйце куряче – 6 шт.;

  • сухі дріжджі швидкої дії – 10 м;

  • молоко коров'яче – 180 мл;

  • цукор – 40 г;

  • кріп – 2 пучка;

  • цибуля зелена – 5-7 пір'я;

  • сіль – 10 г;

  • борошно посіяна пшеничне – 5 склянок;

  • рослинна олія без запаху – 50 мл


  • Приготування
    Починаємо з приготування тіста. Насипати гіркою просіяне борошно в миску. Руками робимо в ній невелику ямку, заливаємо в неї молоко і масло. Додаємо сухі дріжджі, сіль і цукор. Замішуємо тісто і ставимо в тепло годинки на півтора. Приблизно через годинку обминаємо тісто. Поки тісто піднімається, готуємо начинку: яйця варимо, потім опускаємо в холодну воду і чистимо. Після цього нарізаємо їх кубиками. Розміщуємо їх в миску, додаємо подрібнену зелень і гарненько розмішуємо. Обминаємо тісто, скачуємо в ковбаски і ріжемо на шматочки, робимо коржі. У центр покласти начинку і ліпимо пиріжки. Смажимо їх до рум'яності в розпеченому маслі.

    Пиріжки з яйцем і зеленню на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне – 580 г;

  • кефір – 320 мл;

  • рослинне масло – 80 мл;

  • пісок цукровий – 35 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • сода харчова – 15 р.


  • Для начинки:

  • зелена цибуля – 5-7 пір'я;

  • яйця – 8-10 штук;

  • сіль;

  • кріп – 1 пучок;

  • сметана – 40 р.


  • Приготування
    Соду кладемо в попередньо просіяне борошно. Кефір, рослинне масло, розмішуємо до однорідності. Яйце розтираємо з цукром. Всипаємо приблизно половину борошна і добре вимішуємо. Повинно вийти рідке тісто. Потім вводимо муку і продовжуємо заміс. Так як тісто виходить досить крутим, в кінці замісу руки змащуємо рослинним маслом. Накриваємо тісто плівкою і даємо відпочити.
    Варені яйця подрібнюємо, додаємо зелень, сметанку для соковитості, солимо, перчимо і розмішуємо.
    Відпочиле тісто розкачуємо, вирізаємо кружечки. Поміщаємо на них начинку і скріплюємо краю. Смажимо заготовки до рум'яності в добре прогрітому олії. А щоб смажені пиріжки з яйцем і зеленню були менш жирними, кладемо їх на серветки або паперові рушники.

    Пиріжки смажені з рисом, яйцем і зеленню


    Інгредієнти:

  • вода – 1 склянка;

  • рис круглий – 100 г;

  • натуральне масло вершкове – 110 г;

  • просеянная борошно – 4 склянки;

  • цукор – 45 г;

  • цибуля зелена – 10 пір'я;

  • курячі яйця великі – 10 шт.;

  • дріжджі швидкого дії сухі – 10 р.
  • Пиріжки з яйцем і зеленню


    Приготування
    Розчиняємо сіль, цукор у теплій воді, туди ж кладемо вершкове масло, висипаємо дріжджі швидкого дії і попередньо просіяне борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на годинку для расстойки.
    Для начинки на пиріжки з яйцем і зеленню рис заливаємо водою з додаванням солі в пропорції 1:2 кладемо масло. Варимо рис до повного випаровування води під кришкою. Цибулю дрібненько кришимо. Варимо яйця, чистимо їх, дрібно кришимо і змішуємо з цибулею і рисом. Додаємо розтоплене масло і розмішуємо. тісто, що підійшло обминаємо, розкачуємо і вирізаємо кружечки. Поміщаємо на них начинку і скріплюємо краю. Смажимо пиріжки до рум'яності.