Якими тільки не бувають пиріжки – і солодкими і несолодкими, і смаженими, і печеними. Як готувати смажені пиріжки з яйцем і зеленню, дізнаєтеся з цієї статті.
Пиріжки з яйцем і зеленню на сковороді
Інгредієнти: яйце куряче – 6 шт.; сухі дріжджі швидкої дії – 10 м; молоко коров'яче – 180 мл; цукор – 40 г; кріп – 2 пучка; цибуля зелена – 5-7 пір'я; сіль – 10 г; борошно посіяна пшеничне – 5 склянок; рослинна олія без запаху – 50 мл Приготування Починаємо з приготування тіста. Насипати гіркою просіяне борошно в миску. Руками робимо в ній невелику ямку, заливаємо в неї молоко і масло. Додаємо сухі дріжджі, сіль і цукор. Замішуємо тісто і ставимо в тепло годинки на півтора. Приблизно через годинку обминаємо тісто. Поки тісто піднімається, готуємо начинку: яйця варимо, потім опускаємо в холодну воду і чистимо. Після цього нарізаємо їх кубиками. Розміщуємо їх в миску, додаємо подрібнену зелень і гарненько розмішуємо. Обминаємо тісто, скачуємо в ковбаски і ріжемо на шматочки, робимо коржі. У центр покласти начинку і ліпимо пиріжки. Смажимо їх до рум'яності в розпеченому маслі.
Пиріжки з яйцем і зеленню на кефірі
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 580 г; кефір – 320 мл; рослинне масло – 80 мл; пісок цукровий – 35 г; яйце відбірне – 1 шт.; сода харчова – 15 р. Для начинки:
зелена цибуля – 5-7 пір'я; яйця – 8-10 штук; сіль; кріп – 1 пучок; сметана – 40 р. Приготування Соду кладемо в попередньо просіяне борошно. Кефір, рослинне масло, розмішуємо до однорідності. Яйце розтираємо з цукром. Всипаємо приблизно половину борошна і добре вимішуємо. Повинно вийти рідке тісто. Потім вводимо муку і продовжуємо заміс. Так як тісто виходить досить крутим, в кінці замісу руки змащуємо рослинним маслом. Накриваємо тісто плівкою і даємо відпочити.
Варені яйця подрібнюємо, додаємо зелень, сметанку для соковитості, солимо, перчимо і розмішуємо.
Відпочиле тісто розкачуємо, вирізаємо кружечки. Поміщаємо на них начинку і скріплюємо краю. Смажимо заготовки до рум'яності в добре прогрітому олії. А щоб смажені пиріжки з яйцем і зеленню були менш жирними, кладемо їх на серветки або паперові рушники.
Пиріжки смажені з рисом, яйцем і зеленню
Інгредієнти: вода – 1 склянка; рис круглий – 100 г; натуральне масло вершкове – 110 г; просеянная борошно – 4 склянки; цукор – 45 г; цибуля зелена – 10 пір'я; курячі яйця великі – 10 шт.; дріжджі швидкого дії сухі – 10 р. Приготування Розчиняємо сіль, цукор у теплій воді, туди ж кладемо вершкове масло, висипаємо дріжджі швидкого дії і попередньо просіяне борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його на годинку для расстойки.
Для начинки на пиріжки з яйцем і зеленню рис заливаємо водою з додаванням солі в пропорції 1:2 кладемо масло. Варимо рис до повного випаровування води під кришкою. Цибулю дрібненько кришимо. Варимо яйця, чистимо їх, дрібно кришимо і змішуємо з цибулею і рисом. Додаємо розтоплене масло і розмішуємо. тісто, що підійшло обминаємо, розкачуємо і вирізаємо кружечки. Поміщаємо на них начинку і скріплюємо краю. Смажимо пиріжки до рум'яності.