Якщо ви любите піцу, але зовсім не хочете возитися з тестом для неї, то пропонуємо вам прочитати цю статтю! У ній ми розповімо про рецепти піци з листкового тіста, які неймовірно прості і значно полегшать ваше життя.
Як зробити листкове тісто для піци?
Інгредієнти: вода фільтрована – 205 мл; маргарин – 45 г; сіль – 5 р; борошно – 495 р. Приготування Воду ставимо на 25 хвилин у морозильник. Тим часом акуратно борошно просіваємо сіллю, а потім поступово вливаємо воду. Замішуємо однорідне круте тісто, скачуємо його в грудку і накриваємо кухонним рушником. Далі прибираємо тісто в холодильник і чекаємо 15 години.
Маргарин розм'якшуємо при кімнатній температурі, формуємо з нього брусок і відправляємо в морозильну камеру. Коли продукти охолонуть, виймаємо тісто розкачуємо його і надаємо таку ж форму, що й у маргарину, тільки в кілька разів більше. Викладаємо маргарин в центр і формуємо «конверт», защипывая краю. Стіл щедро присипаємо борошном і розкачуємо тісто на тоненький пласт, поклавши його швами вниз. Тепер складаємо заготовку в 3 рази і знову розгортаємо в довжину. Знову складаємо пласт друге і прибираємо на 1 годину в холодильник. Після охолодження приготоване домашнє листкове тісто використовуємо в якості основи для піци.
Піца з листкового бездріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: листкове тісто – 505 г; кетчуп – 35 мл; сир – 345 г; ковбаса – 155 г; оливки – 10 шт; помідори черрі – 5 штук; олія оливкова – 15 мл Приготування Тісто розкочуємо качалкою і викладаємо на деко. По всій поверхні проколюємо його виделкою, щоб воно не роздулося. Далі промазуємо гарненько кетчупом і розкладаємо начинку: подрібнену соломкою ковбасу, оливки, нарізані кружечками і помідори, нарізані часточками. Посипаємо піцу з готового листкового тіста тертим сиром, поливаємо оливковою олією і випікаємо 25 хвилин в заздалегідь нагрітій духовці.
Піца з листкового дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 155 г; шинка – 315 г; огірок солоний – 95 г; сир твердих сортів – 135 г; кетчуп – 35 мл Приготування Перед тим, як почати робити піцу, виймаємо з морозилки листкове тісто і розморожуємо його.
Шинку нарізаємо невеликими скибочками, а солоний огірок рубаємо кружечками. Розмерзається тісто розгортаємо в тоненький пласт, перекладаємо на деко, вистелений пергаментним папером, і промазуємо гарненько кетчупом. Викладаємо рівномірно шинку, солоний огірок і посипаємо рясно тертим сиром. Запікаємо піцу в прогрітій духовці 15 хвилин при температурі 185 градусів.
Міні піца на листковому тесті в духовці
Інгредієнти: листкове готове тісто – 455 г; яйце – 2 шт.; сіль дрібна – щіпка; стиглий помідор – 1 шт.; спеції; вершковий сир – 115 г; сир твердих сортів – 185 г; свіжа петрушка – 20 р. Приготування У маленькій мисочці збиваємо яйце з сіллю. Робочу поверхню притрушуємо злегка борошном,
викладаємо тісто і розгортаємо його в квадратний тонкий лист. Тепер покриваємо заготівлю яєчною сумішшю і рівномірно намазуємо розм'якшений вершковий сир. Помідор обполіскуємо, нарізаємо скибочками і викладаємо зверху. Посипаємо поверхню порізаної свіжої петрушкою, присипаємо спеціями і додаємо тертий твердий сир. Тепер, акуратно піднімаємо найближчий кінець тесту і звертаємо його в щільний рулет. Нарізаємо заготівлю скибочками і викладаємо на деко, промазанный рослинним маслом. Потім покриваємо міні піци з листкового тіста збитим яйцем і випікаємо закуску 15 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.