Коржики з сиром і зеленню на сковороді – дуже оригінальне і смачне блюдо. Головне, що у складі тесту немає дріжджів, тому готуються вони неймовірно швидко. Коржі просто тануть у роті і наповнюють своїм ароматом весь будинок.
Рецепт коржів з сиром і зеленню
Інгредієнти: борошно – 275 г; кефір – 205 мл; масло вершкове – 10 г; сода і сіль – по щіпці. Для начинки:
сир – 105 г; свіжа зелень: кінза, кріп, петрушка – 1 пучок; бринза – 85 м; спеції; цибуля зелена – за бажанням. Приготування Борошно просіваємо кілька разів з содою і дрібною сіллю, вливаємо кефір кімнатної температури і розтоплене масло. Замішуємо пружне тісто і залишаємо його на 15 хвилин в теплому місці.
Бринзу і сир перекладаємо в миску, гарненько розтираємо виделкою і додаємо дрібно січену зелень. Ретельно все перемішуємо, приправляючи спеціями за смаком. Відпочиле тісто розділяємо на 8-10 однакових частин і тонко розкачуємо кожну у вигляді коржа. У центрі розподіляємо начинку і кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Тепер акуратно збираємо всі краї тіста, закріплюємо їх зверху і розкачуємо корж до розміру вашої сковороди. Обсмажуємо заготовки до появи золотистої скоринки, а потім викладаємо коржі на кефірі з сиром і зеленню в стопочку, промазуючи вершковим маслом.
Сирні коржики з сиром і зеленню
Інгредієнти: сир – 115 г; масло рослинне – 10 мл; борошно – 325 г; кефір – 205 мл; яйце – 55 г; цукор, сода – по щіпці. Для начинки:
сир – 205 г; яйце – 55 г; спеції; зелень. Приготування Кефір злегка підігріваємо, кидаємо соду і залишаємо на кілька хвилин. Окремо збиваємо яйця з цукровим піском, а потім виливаємо суміш до кефіру. Перемішуємо, додаємо рослинне масло, борошно і замішуємо еластичне
однорідне тісто. Після цього додаємо тертий сир, формуємо грудку і залишаємо на столі відпочивати.
Тим часом готуємо начинку для коржів: сир змішуємо з рубаною зеленню, вбиваємо яйце і підсолюємо масу за смаком.
Тісто розділяємо на частини, розкачуємо кожен в коло, викладаємо на середину начинку і з'єднуємо краю коржі, піднімаючи їх вгору. Після цього знову розгортаємо заготівлю назад в коржик і обсмажуємо на сковороді в розпеченому маслечко, під кришкою. Готові гарячі коржики з сиром і зеленню складаємо один на одного стопкою, промазуючи вершковим маслом.