Вернуться назад Распечатать

Коржики з сиром і зеленню на сковороді

Коржики з сиром і зеленню на сковороді
Коржики з сиром і зеленню на сковороді – дуже оригінальне і смачне блюдо. Головне, що у складі тесту немає дріжджів, тому готуються вони неймовірно швидко. Коржі просто тануть у роті і наповнюють своїм ароматом весь будинок.

Рецепт коржів з сиром і зеленню


Інгредієнти:

  • борошно – 275 г;

  • кефір – 205 мл;

  • масло вершкове – 10 г;

  • сода і сіль – по щіпці.


  • Для начинки:

  • сир – 105 г;

  • свіжа зелень: кінза, кріп, петрушка – 1 пучок;

  • бринза – 85 м;

  • спеції;

  • цибуля зелена – за бажанням.


  • Приготування
    Борошно просіваємо кілька разів з содою і дрібною сіллю, вливаємо кефір кімнатної температури і розтоплене масло. Замішуємо пружне тісто і залишаємо його на 15 хвилин в теплому місці.
    Бринзу і сир перекладаємо в миску, гарненько розтираємо виделкою і додаємо дрібно січену зелень. Ретельно все перемішуємо, приправляючи спеціями за смаком. Відпочиле тісто розділяємо на 8-10 однакових частин і тонко розкачуємо кожну у вигляді коржа. У центрі розподіляємо начинку і кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Тепер акуратно збираємо всі краї тіста, закріплюємо їх зверху і розкачуємо корж до розміру вашої сковороди. Обсмажуємо заготовки до появи золотистої скоринки, а потім викладаємо коржі на кефірі з сиром і зеленню в стопочку, промазуючи вершковим маслом.

    Сирні коржики з сиром і зеленню


    Інгредієнти:

  • сир – 115 г;

  • масло рослинне – 10 мл;

  • борошно – 325 г;

  • кефір – 205 мл;

  • яйце – 55 г;

  • цукор, сода – по щіпці.


  • Для начинки:

  • сир – 205 г;

  • яйце – 55 г;

  • спеції;

  • зелень.


  • Приготування
    Кефір злегка підігріваємо, кидаємо соду і залишаємо на кілька хвилин. Окремо збиваємо яйця з цукровим піском, а потім виливаємо суміш до кефіру. Перемішуємо, додаємо рослинне масло, борошно і замішуємо еластичне
    Коржики з сиром і зеленню на сковороді
    однорідне тісто. Після цього додаємо тертий сир, формуємо грудку і залишаємо на столі відпочивати.
    Тим часом готуємо начинку для коржів: сир змішуємо з рубаною зеленню, вбиваємо яйце і підсолюємо масу за смаком.
    Тісто розділяємо на частини, розкачуємо кожен в коло, викладаємо на середину начинку і з'єднуємо краю коржі, піднімаючи їх вгору. Після цього знову розгортаємо заготівлю назад в коржик і обсмажуємо на сковороді в розпеченому маслечко, під кришкою. Готові гарячі коржики з сиром і зеленню складаємо один на одного стопкою, промазуючи вершковим маслом.