Вернуться назад Распечатать

Капустяна шарлотка

Капустяна шарлотка
Напевно, всі пробували класичну шарлотку з яблуками або ягодами. Але ми сьогодні трохи відступимо від класичної рецептури і зробимо такий пиріг несолодким, приготувавши його з капустою. Рецепти такий випічки представляємо нижче.

Капустяна шарлотка – рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • капуста – 420 г;

  • борошно просеянная – 145 г;

  • яйця великі – 3 шт.;

  • розпушувач – 10 г;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • сіль – 5 р;

  • олія соняшникова рафінована – 10 мл


  • Приготування
    Капустяна шарлотка готується за тим же принципом, що і класична фруктова, тільки тісто для неї містить мінімум цукрового піску. Для його приготування досить збити до пишноти яйця з цукровим піском і сіллю і вмішати в отриману пишну масу борошно з розпушувачем.
    Капустяну можна приготувати шарлотку з білоголової або пекінської капустою в чистому вигляді. Для цього овоч необхідно як можна дрібніше нашаткувати і пом'яти руками. Але при бажанні пиріг можна також доповнити для ситності іншими компонентами. Для цього в капустяне наповнення можна вмішати трохи натертого сиру і обсмажену на маслі з нарубаним цибулею шинку або бекон.
    Для приготування шарлотки в мультиварці приготовлену начинку змішуємо з тестом і викладаємо в промаслений ємність мультиустройства. Тепер вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка» і встановлюємо час на 65 хвилин.

    Капустяна шарлотка на кефірі з майонезом - рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • капуста – 320 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • борошно просеянная – 255 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач – 10 г;

  • кефір – 245 мл;

  • майонез – 55 г;

  • сіль і перець – за смаком;

  • олія соняшникова рафінована – 20 мл;

  • сухарі панірувальні – 80 р.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо начинку для шарлотки. Дрібненько шаткуємо капусту і обсмажуємо її на сковороді або в сотейнику на розтопленому вершковому маслі до м'якості, не забуваючи в процесі смаження масу посолити і поперчити.
    Капустяна шарлотка
    Для тіста наливаємо в миску кефір, вбиваємо яйця, додаємо майонез, соняшникова без аромату масло і щіпку солі і ретельно перемішуємо вінчиком або міксером. Тепер всипаємо борошно і добиваємося однорідної текстури тіста. Виливаємо половину його повної порції в промаслений форму для випічки, зверху викладаємо підготовлену капусту і заливаємо все другою половиною тіста. Зверху притрушиваем поверхню виробу панірувальними сухарями.
    Залишилося тепер тільки дочекатися приготування шарлотки в прогрітій до 190 градусів духовці. Для цього в середньому знадобиться сорок хвилин.