Різноманітні пироги з овочевими начинками – класика російської кухні. Серед інших особливою любов'ю користуються пироги з капустяної начинкою, що стали популярними завдяки своїй простоті і доступності. Нижче ми обговоримо рецепти швидких капустяних пирогів, які готуються не більше, ніж за півгодини.
Швидкий заливний капустяний пиріг
В домашніх умовах найбільш просто готувати заливні пироги. В рамках подібних рецептів начинка просто заливається рідким тістом, приготованим, як правило, на основі йогурту (кефіру), яєць і майонезу (сметани).
Інгредієнти: молода капуста нашаткована) - 4 ст.; жменю нарізаної зелені кропу; яйця варені - 3 шт.; яйця сирі - 3 шт.; кефір - 75 мл; майонез - 75 мл; щіпка цукру; розпушувач - 5 г; борошно - 65 р. Приготування Молоду капусту припустіть з маслом до м'якості, приправте і змішайте із зеленню кропу і рубаними яйцями – начинка готова.
Для тіста збийте всі інгредієнти зі списку, намагаючись повністю позбутися від борошняних грудочок. Розподіліть начинку на дні підготовленої форми, а потім залийте її тестом поверх. Залиште швидкий капустяний пиріг на кефірі запікати при 180 градусах протягом півгодини.
Швидкий капустяний пиріг рецепт
Один з варіантів приготування швидких капустяних пирогів полягає у використанні вже готового тіста. Можна брати як шарову, так і пісочну основу.
Інгредієнти: лист листкового тіста; червонокачанна капуста - 145 г; зелена цибуля - 3-4 пера; оцет яблучний - 15 мл; щіпка меленого куміна; яблуко - 1 шт.; овочевий бульйон - 115 мл Приготування Розкачайте лист листкового тіста і викладіть його в підготовлену форму. Нашатковану капусту тушкуйте до м'якості разом з оцтом, кумином, сіллю і овочевим бульйоном. У самому кінці приготування начинки покладіть шматочки яблук. Викладіть капустяну начинку на основу з тіста і запікайте все близько 20 хвилин при 185 градусах.
Швидкий і смачний капустяний пиріг
Інгредієнти: листкове тісто - 2 аркуша; ріпчаста цибуля - 115 г; капуста нашаткована - 3 ст.; брокколі - 3 ст.; печериці - 310 г; жменя стручкової квасолі; часник - 6 зубчиків; сир фета - 85 р. Приготування Розкачайте обидва листи листкового тіста. Припустіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю разом з капустою і шматочками брокколі. Додати шампіньйони і дочекайтеся, поки всі надлишки вологи випаровується. Покладіть нарізану стручкову квасолю, часник і приправте начинку. Змішайте овочі з раскрошенным сиром і розподіліть поверх покритої тестом форми. Накрийте другим шматком тіста, з'єднайте краї і випікайте капустяний пиріг швидкого приготування при 185 градусах півгодини.