Вернуться назад Распечатать

Швидкий капустяний пиріг

Швидкий капустяний пиріг
Різноманітні пироги з овочевими начинками – класика російської кухні. Серед інших особливою любов'ю користуються пироги з капустяної начинкою, що стали популярними завдяки своїй простоті і доступності. Нижче ми обговоримо рецепти швидких капустяних пирогів, які готуються не більше, ніж за півгодини.

Швидкий заливний капустяний пиріг


В домашніх умовах найбільш просто готувати заливні пироги. В рамках подібних рецептів начинка просто заливається рідким тістом, приготованим, як правило, на основі йогурту (кефіру), яєць і майонезу (сметани).
Інгредієнти:

  • молода капуста нашаткована) - 4 ст.;

  • жменю нарізаної зелені кропу;

  • яйця варені - 3 шт.;

  • яйця сирі - 3 шт.;

  • кефір - 75 мл;

  • майонез - 75 мл;

  • щіпка цукру;

  • розпушувач - 5 г;

  • борошно - 65 р.


  • Приготування
    Молоду капусту припустіть з маслом до м'якості, приправте і змішайте із зеленню кропу і рубаними яйцями – начинка готова.
    Для тіста збийте всі інгредієнти зі списку, намагаючись повністю позбутися від борошняних грудочок. Розподіліть начинку на дні підготовленої форми, а потім залийте її тестом поверх. Залиште швидкий капустяний пиріг на кефірі запікати при 180 градусах протягом півгодини.

    Швидкий капустяний пиріг рецепт


    Один з варіантів приготування швидких капустяних пирогів полягає у використанні вже готового тіста. Можна брати як шарову, так і пісочну основу.
    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста;

  • червонокачанна капуста - 145 г;

  • зелена цибуля - 3-4 пера;

  • оцет яблучний - 15 мл;

  • щіпка меленого куміна;

  • яблуко - 1 шт.;

  • овочевий бульйон - 115 мл


  • Приготування
    Розкачайте лист листкового тіста і викладіть його в підготовлену форму. Нашатковану капусту тушкуйте до м'якості разом з оцтом, кумином, сіллю і овочевим бульйоном. У самому кінці приготування начинки покладіть шматочки яблук. Викладіть капустяну начинку на основу з тіста і запікайте все близько 20 хвилин при 185 градусах.

    Швидкий і смачний капустяний пиріг


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 2 аркуша;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • капуста нашаткована - 3 ст.;

  • брокколі - 3 ст.;

  • печериці - 310 г;

  • жменя стручкової квасолі;

  • часник - 6 зубчиків;
  • Швидкий капустяний пиріг

  • сир фета - 85 р.


  • Приготування
    Розкачайте обидва листи листкового тіста. Припустіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю разом з капустою і шматочками брокколі. Додати шампіньйони і дочекайтеся, поки всі надлишки вологи випаровується. Покладіть нарізану стручкову квасолю, часник і приправте начинку. Змішайте овочі з раскрошенным сиром і розподіліть поверх покритої тестом форми. Накрийте другим шматком тіста, з'єднайте краї і випікайте капустяний пиріг швидкого приготування при 185 градусах півгодини.