Курка з хрусткою скоринкою – один з найбільш популярних критеріїв умілого кухаря. По-справжньому хрусткою і засмаженою птах виходить лише в результаті дотримання особливої технології приготування, яка відрізняється для кожної з частин тушки. Про різноманітність відомих нам методів ми розповімо далі.
Ціла курка в духовці з хрусткою скоринкою
Схема приготування цілої соковитою курочки з хрусткою скоринкою не полягає у використанні яких-небудь особливих добавок, ні, все, що вам знадобиться - пивна банку, і добре розігріта духовка.
Інгредієнти: куряча тушка; сіль, перець. Приготування Поки духовка доходить до 215 градусів, прийміть за курочку. Спершу птицю споліскують, а лише потім залишають обсушитись на 20 хвилин при кімнатній температурі (або обсушують додатково рушниками, щоб прискорити процес). Далі тушку натирають оливковою олією, щедро приправляють як зовні, так і всередині.
Настроміть птицю на відкриту пивну банку і запікайте вертикально. Курка з хрусткою скоринкою в духовці буде готова приблизно через півтори години.
Курка в духовці з скоринкою – рецепт
Ще один важливий критерій, що гарантує те, що птах буде дійсно хрусткою – встановлення правильної температури. Далі ми будемо готувати звичайні курячі стегна в маринаді, але запікати їх при правильній температурі так, щоб вони стали хрусткими.
Інгредієнти: оливкова олія - 115 мл; сушений орегано - 2 ч. ложки; лимонний сік - 55 мл; часник - 3 зубки; винний оцет - 15 мл; курячі стегна - 8 шт. Приготування Змішайте всі компоненти маринаду і залиште в ньому стегна приблизно на годину. Після маринування курятину обсушують і розкладають на деко з гарніром або самостійно. Тепер залишається лише запекти курку в духовці з скоринкою протягом півгодини при 220 градусах.
Як приготувати курку в духовці до золотистої скоринкою?
Гарантований спосіб приготувати хрустку птицю навіть при відсутності навику – запекти її в клярі.
Інгредієнти: курячі стегна - 940 м; борошно - 155 г; кукурудзяне борошно - 45 г; яйця - 2 шт.; кефір - 265 мл; пучок розмарину; часник - 3 зубки; сушений часник, цибулю - по 1 ч. ложці; по дрібці паприки і кайенского перцю. Приготування Змішайте пюрированный з часником розмарин разом з кефіром і збитими яйцями. занурте в суміш курку і залиште на кілька годин. Далі обваляйте птицю в суміші з обох видів борошна, змішаних з сушеними спеціями. Запікайте при 190 градусах до готовності.