Вернуться назад Распечатать

Качині стегенця в духовці

Качині стегенця в духовці
Качині стегенця при правильному підході можна перетворити на справжній делікатес та свято смаку. Пропонуємо варіанти приготування такої птиці з картоплею і розповімо, як запекти її з апельсином і селерою.

Як приготувати качині стегенця в духовці з картоплею - рецепт


Інгредієнти:

  • качині стегенця – 750 г;

  • картопля – 980 р;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • спеції для птиці;

  • сухі ароматні трави;

  • свіжозмелену перець чорний;

  • кухонна велика сіль.


  • Приготування
    Промиті і обсушені качині окосту перед запіканням ненадовго замаринуем, приправивши сіллю, меленим чорним перцем і спеціями для птиці. Поки м'ясо маринується, очищаємо картоплини, розрізаємо їх на часточки або кубики, посипаємо за смаком сіллю і при бажанні присмачую додатково сухими ароматними травами.
    Приготувати найсмачніші качині стегенця з картоплею в духовці можна в рукаві або в фользі. Таким чином, по максимуму збережеться соковитість м'яса і овочів. Маємо компоненти страви на деку, упакувавши попередньо в одне із запропонованих винаходів, і відправляємо для запікання в гарячу духовку. Приблизно через півтори години перебування страви в духовці при температурі 220 градусів відвертаємо краю рукава або фольги в сторони і даємо качці з картоплею підрум'янитися.

    Як запекти качині стегенця в духовці з апельсинами?


    Інгредієнти:

  • качині стегенця – 580 г;

  • апельсини великі – 3 шт.;

  • стебла селери – 3 шт.;

  • лимон – 140 г;

  • рідкий мед – 60 г;

  • десертне вино – 40 мл;

  • олія оливкова без аромату;

  • шавлія сухий – 1 щіпка;

  • суміш прованських трав – 1 щіпка;

  • свіжозмелену перець чорний;

  • поварена сіль.


  • Приготування
    Качині ніжки споліскуємо й обсушуємо. З одного апельсина і лимона віджимаємо сік, змішуємо його з оливковою без запаху маслом, додаємо перець, сіль, шавлія і прованські трави і замочуємо в отриманому маринаді підготовлену птицю на шість годин.
    Перед запіканням очищаємо і нарізаємо часточками один апельсин
    Качині стегенця в духовці
    і розрізаємо на кілька частин стебла селери. Укладаємо промариновані качині стегенця в ємність для запікання, зверху розкладаємо апельсинові дольки і селеру і відправляємо страва хвилин на тридцять у підігріту до 205 градусів духовку, поливаючи його час від часу рідиною від маринаду.
    Підготуємо також соус для подачі. Віджимаємо з третього апельсина сік, додаємо вино і мед і уварюємо масу до консистенції сиропу.
    По готовності викладаємо на блюдо стегенця, поливаємо соусом і подаємо до столу, доповнивши овочевий нарізкою або легким салатом.