Качині стегенця при правильному підході можна перетворити на справжній делікатес та свято смаку. Пропонуємо варіанти приготування такої птиці з картоплею і розповімо, як запекти її з апельсином і селерою.
Як приготувати качині стегенця в духовці з картоплею - рецепт
Інгредієнти: качині стегенця – 750 г; картопля – 980 р; зубці часникові – 2 шт.; олія соняшникова рафінована – 55 мл; спеції для птиці; сухі ароматні трави; свіжозмелену перець чорний; кухонна велика сіль. Приготування Промиті і обсушені качині окосту перед запіканням ненадовго замаринуем, приправивши сіллю, меленим чорним перцем і спеціями для птиці. Поки м'ясо маринується, очищаємо картоплини, розрізаємо їх на часточки або кубики, посипаємо за смаком сіллю і при бажанні присмачую додатково сухими ароматними травами.
Приготувати найсмачніші качині стегенця з картоплею в духовці можна в рукаві або в фользі. Таким чином, по максимуму збережеться соковитість м'яса і овочів. Маємо компоненти страви на деку, упакувавши попередньо в одне із запропонованих винаходів, і відправляємо для запікання в гарячу духовку. Приблизно через півтори години перебування страви в духовці при температурі 220 градусів відвертаємо краю рукава або фольги в сторони і даємо качці з картоплею підрум'янитися.
Як запекти качині стегенця в духовці з апельсинами?
Інгредієнти: качині стегенця – 580 г; апельсини великі – 3 шт.; стебла селери – 3 шт.; лимон – 140 г; рідкий мед – 60 г; десертне вино – 40 мл; олія оливкова без аромату; шавлія сухий – 1 щіпка; суміш прованських трав – 1 щіпка; свіжозмелену перець чорний; поварена сіль. Приготування Качині ніжки споліскуємо й обсушуємо. З одного апельсина і лимона віджимаємо сік, змішуємо його з оливковою без запаху маслом, додаємо перець, сіль, шавлія і прованські трави і замочуємо в отриманому маринаді підготовлену птицю на шість годин.
Перед запіканням очищаємо і нарізаємо часточками один апельсин
і розрізаємо на кілька частин стебла селери. Укладаємо промариновані качині стегенця в ємність для запікання, зверху розкладаємо апельсинові дольки і селеру і відправляємо страва хвилин на тридцять у підігріту до 205 градусів духовку, поливаючи його час від часу рідиною від маринаду.
Підготуємо також соус для подачі. Віджимаємо з третього апельсина сік, додаємо вино і мед і уварюємо масу до консистенції сиропу.
По готовності викладаємо на блюдо стегенця, поливаємо соусом і подаємо до столу, доповнивши овочевий нарізкою або легким салатом.