Багато господинь уникають використання для приготування котлет з м'яса курячої грудки, стверджуючи, що вироби з неї виходять сухуватими і несмачними. Куряча грудка - дійсно специфічне м'ясо, але при правильному підході саме з нього можна добитися ідеального смаку котлет, рівних яким не знайти. А цінні властивості цієї частини курки додають пріоритетності страви з неї і роблять його просто незамінним для дієтичного та дитячого меню.
Як приготувати курячі котлети рубані з грудки албанською - рецепт
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 765 г; класичний майонез – 125 г; ріпчасті цибулини – 175 г; борошно – 80 г; середнього розміру яйця курячі – 2 шт.; чорний свіжозмелену перець – 1-2 щіпки; сіль – 2 щіпки; соняшникова рафінована олія. Приготування З назви рецепта вже зрозуміло, що котлетки в даному випадку будуть з рубленого, а не перекрученого м'яса. Для їх приготування промите і обсушенное філе курячої грудки ріжемо дрібненькими шматочками, з розміром сторони не більш одного сантиметра. Ріпчасті цибулини звільняємо від лушпиння і шаткуємо ще більш дрібно. Деякі господині подрібнюють овоч за допомогою блендера або зовсім провертають цибулини через м'ясорубку. Але оригінальна рецептура вимагає нарізати їх гострим ножем, так вироби виходять соковитіше.
У мисці з'єднуємо м'ясо і цибульну масу, додаємо класичний майонез провансаль, присмачую масу за смаком сіллю і перчиком (бажано свежесмолотым) і відправляємо під кришкою на полицю холодильника на добу. Тривале маринування основи котлет - запорука їх приголомшливого насиченого і ніжного смаку.
Перед смаженням вбиваємо в ємність з заготівлею курячі яйця, додаємо борошно, перемішуємо і ставимо розігріватися сковороду, налийте в неї трохи соняшникової рафінованої олії. Оформляємо і випікаємо рубані котлети на манер традиційних оладок, накладаючи масу ложкою і підрум'янюючи з двох сторін.
Соковиті курячі котлети з курячої грудки з сиром
Інгредієнти: філе курячої грудки – 520 г; сир твердий пікантний – 155 г; ріпчасті цибулини – 95 г; зубці часникові – 1-2 шт.; борошно – 65-90 г; густий кефір – 130 мл; середнього розміру яйце куряче – 1 шт.; чорний свіжозмелену перець – 1-2 щіпки; чебрець сушений – 1 щіпка; мелений коріандр – 1 щіпка; сіль – 2 щіпки; соняшникова рафінована олія. Приготування Філе курячої грудки для приготування котлет можна провернути через м'ясорубку з крупною решіткою, але краще все ж нарізати м'ясо кубиками, як і в попередньому випадку. Дрібненько нарізаємо також очищені ріпчасті цибулини і твердий сир, змішуємо все в мисці з м'ясом, вливаємо кефір, додаємо подрібнені часникові зубчики, сіль, перчик, коріандр і чебрець, всипаємо одну ложечку борошна і перемішуємо масу ретельно. Прикриваємо посудину кришкою і розташовуємо на полиці холодильника як мінімум на пару годин, а краще на добу.
Приступаючи до смаження, додаємо решту борошна, вбиваємо яйце і масу добре розмішуємо. Смажимо котлетки, як оладки, підрум'янюючи з двох сторін.
Котлети з курячої грудки з ананасом в духовці
Інгредієнти: філе курячої грудки – 990 м; м'якуш білого батона – 300 г; молоко – 140 мл; мелений кардамон – 1 щіпка; борошно – 30-60 м; мелений червоний перець – 1 щіпка; базилік сушений – 1 щіпка; кориця мелена – 1 щіпка; чорний свіжозмелену перець – 1-2 щіпки; ананаси консервовані – 380 г; сухарі панірувальні – 180 г; сіль – 2 щіпки; вершкове масло. Приготування Філе грудки перемелюємо на м'ясорубці, змішати з розмоченим в молоці і добре віджатим м'якушкою з
білого батона, додаємо прянощі і сіль, перемішуємо і при необхідності (якщо фарш вийшов занадто вологим) всипаємо борошно і знову розмішуємо. Тепер фарш гарненько відбиваємо, а консервовані ананаси перемелюємо за допомогою блендера і приступаємо до оформлення котлет. Формуємо з фаршу коржі, наповнюємо їх ананасовій начинкою, надаємо виробам форму котлеток, паніруємо їх у сухарях і викладаємо одним шаром в промаслений форму для запікання.
Через тридцять хвилин перебування виробів при температурі 180 градусів вони будуть абсолютно готові. Тепер можна подавати смачні і корисні котлетки до столу, доповнивши їх овочами або іншим улюбленим гарніром.