Смажена свинина - це завжди смачно, ароматно і ситно. Таке м'ясо особливо гармонійно поєднується з цибулею та картоплею, а якщо доповнити його при смаженні відповідним соусом, то страва перетворюється на справжній кулінарний шедевр.
Далі ми розповімо, як правильно посмажити свинину з овочами і розкриємо тонкощі її приготування з соусом в мультиварці.
Свинина, смажена на сковороді шматочками з цибулею - рецепт
Інгредієнти: м'якоть свинини (ошийок) – 620 г; цибулина ріпчаста – 160 г; пісок цукровий – 10 г; мелений чорний перець – 1 щіпка; йодована сіль – 10 р. олія соняшникова без аромату або свинячий жир для смаження. Приготування Щоб посмажити свинину на сковороді, нарізаємо попередньо промитий і обсушенный ошийок на шматочки розміром трохи менше сірникової коробки, приправляємо їх сумішшю солі, цукрового піску і меленого чорного перцю і тут же викладаємо в прогріте на сковороді соняшникова без аромату масло чи свинячий жир. Смажимо м'ясо на сильному вогні до придбання скибочками апетитного рум'яного кольору, після чого додаємо попередньо очищену і нарізану великими півкільцями ріпчасту цибулю і смажимо, помішуючи, до м'якості і рум'яності овоча.
Ідеальним доповненням до такого м'яса буде відварну картоплю і свіжі овочі, але при бажанні можна до нього також подати гречану або будь-яку іншу кашу або макарони.
Смажена свинина в соєвому соусі - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 520 г; соус соєвий – 75 мл; крохмаль картопляний або кукурудзяний – 75 г; цибулина ріпчаста – 130 г; зубці часникові – 3-4 шт.; насіння кунжутне – 15 г; мед рідкий – 35 г; пісок цукровий – 10 г; ананаси консервовані – 180-220 г; олія соняшникова рафінована – 45 мл; чорний мелений перець – 5 р; сіль йодована – за смаком. Приготування Неймовірно смачною свинина виходить в соєвому соусі, а ми приготуємо її в мультиварці. Для цього чистимо і нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулину і розрізаємо на чотири частини очищені часникові зубці. Закладаємо підготовлені овочі в мультикастрюлю, налийте в неї трохи соняшникової рафінованої олії, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка».
Після того як шматочки цибулі і часнику підрум'яняться і стануть м'якими, витягаємо їх на тарілку, а в ємність мультиустройства додаємо ще трохи масла і закладаємо попередньо промиту, обсушену, розрізану на порційні шматочки і запанированную в крохмалі свинину. Смажимо м'ясо в тому ж режимі до апетитного рум'янцю з двох сторін.
Поки свинина підрум'янюється, приготуємо соус для смаженої свинини. У підходящої ємності змішуємо соєвий соус, рідкий мед, цукровий пісок, йодовану сіль і мелений чорний перчик.
На закінчення викладаємо до м'яса цибулю і часник, додаємо насіння кунжутне, заливаємо все підготовленим соусом і розкладаємо зверху шматочки консервованого ананаса. Переводимо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо страву ще протягом двадцяти хвилин.
Смажена свинина з картоплею на сковороді
Інгредієнти: м'якоть свинини (ошийок або лопатка) – 380 г; картопля – 980 р; цибулина ріпчаста – 80 г; олія соняшникова рафінована – 120 мл; сіль йодована – за смаком. Приготування Свинячу лопатку або ошийок промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими скибочками і закладаємо в сковороду з розігрітим соняшниковою рафінованою олією. Після підрум'янення м'яса додаємо до нього очищену і нарізану цибулю і смажимо все разом ще три хвилини. Тепер додаємо картоплю. Його необхідно попередньо помити, очистити і нарізати кружальцями. Перші сім хвилин смажимо картоплю з м'ясом при відкритій кришці, після чого підсолюємо блюдо, перемішуємо і продовжуємо готувати його вже під кришкою до м'якості картоплі.