Сьогодні ми розповімо, що можна швидко і смачно приготувати з свинини і запропонуємо кілька варіантів страв з цього виду м'яса, які неодмінно прийдуться вам до смаку.
Як приготувати буженину з свинини в духовці?
Інгредієнти: цілий шматок свинини (яблучко) – 12-14 кг; часникові зубці – 7-8 шт.; суміш італійських ароматних трав – 2 щіпки; зерна коріандру мелені – 2 щіпки; хмелі-сунелі – 1 щіпка; морква свіжа – 55 г; перець свіжозмелену чорний – 2 щіпки; соєвий соус або майонез (за бажанням); коріандр мелений – 1 щіпка; велика сіль – 10 р. Приготування Для приготування буженини свинину обов'язково необхідно замаринувати. Для цього м'ясо промиваємо, обсушуємо ретельно, нашпиговываем очищеними і розрізаними на три-чотири частини зубцями часниковими і розрізаної на невеликі шматочки морквою. Тепер щедро присмачую м'ясної кусень сіллю, свежесмолотым перцем і коріандром, приправляємо також хмелі-сунелі і сумішшю італійських трав, гарненько втираємо всі спеції і доповнюємо їх при бажанні соєвим соусом або майонезом. Залишаємо нашпигований шмат свинини в спеціях на три-чотири години при кімнатних умовах, придавивши в цей час його чим-небудь важким.
По закінченні часу поміщаємо промаринованное м'ясо на складений удвічі відріз фольги, грунтовно запечатуємо його конвертом і притискаємо. Маємо заготовку на деко і ставимо в духовку, яку завчасно розігріємо до максимальних температур. Через п'ятнадцять хвилин жар знижуємо і готуємо буженину ще протягом години при температурі 180 градусів.
Залишаємо м'ясо остигати в духовці, після чого поміщаємо на пару годин охолонути перед подачею на полицю холодильника.
Як приготувати шніцель зі свинини на сковороді?
Інгредієнти: свинина (карбонад) – 530 г; спеції – 2 щіпки; перець і сіль; панірувальні сухарі – 120 г; борошно – 90 г; яйце куряче велике – 1 шт.; олія соняшникова без аромату – 65 мл Приготування Свинячий карбонад або вирізку нарізаємо на скибочки товщиною приблизно півтора сантиметра, відбиваємо трохи, підсолюємо, приправляємо перцем і спеціями і даємо кілька хвилин промаринуватися. За цей час підготуємо три миски. В одній збиваємо трохи куряче яйце, в іншу насипаємо панірувальні сухарі, а в третю борошно пшеничне.
Прогріваємо соняшникова без аромату масло на сковороді. Кожен шмат свинини паніруємо в борошні, слідом мочаємо його в яйце, обвалюємо в сухарях і поміщаємо в посудину з маслом смажитися. На кожну сторону буде потрібно п'ять хвилин вашого часу і апетитне і рум'яне страва порадує вас своїм смаком. Особливо гармонійно таке м'ясо буде поєднуватися зі свіжими овочами або відварною картоплею.
Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
Інгредієнти: м'якоть свинини (лопатка або ошийок) – 530 г; рис пропарений – 430 г; морква свіжа – 230 г; ріпчасті цибулини – 230 г; часникова головка – 1 шт.; олія соняшникова рафінована – 2 щіпки; гаряча вода – 490 мл; суміш спецій для плову – 2 ст. ложки; велика сіль – 35-40 р. Приготування Прогріваємо мультиварку, налаштувавши її на режим «Смаження» або «Випічка» і виливши в мультикастрюлю всі соняшникову олію. Тепер викладаємо в нього попередньо промиту, обсушену і дрібно нарізану свинину, додаємо приправи для плову, а через сім-десять хвилин додаємо нарізану цибулю, і ще через п'ять моркву, нашатковану соломкою. Смажимо вміст чаші пристрою протягом десяти хвилин.
Викладаємо до м'яса з овочами грунтовно промитий рис, вливаємо гарячу підсолену воду, встромляємо всередину промиту часникову головку цілком і залишаємо страву на годину для подальшого приготування, змінивши поточний режим на «Плов».