Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати з свинини?

Що можна приготувати з свинини?
Сьогодні ми розповімо, що можна швидко і смачно приготувати з свинини і запропонуємо кілька варіантів страв з цього виду м'яса, які неодмінно прийдуться вам до смаку.

Як приготувати буженину з свинини в духовці?


Інгредієнти:

  • цілий шматок свинини (яблучко) – 12-14 кг;

  • часникові зубці – 7-8 шт.;

  • суміш італійських ароматних трав – 2 щіпки;

  • зерна коріандру мелені – 2 щіпки;

  • хмелі-сунелі – 1 щіпка;

  • морква свіжа – 55 г;

  • перець свіжозмелену чорний – 2 щіпки;

  • соєвий соус або майонез (за бажанням);

  • коріандр мелений – 1 щіпка;

  • велика сіль – 10 р.


  • Приготування
    Для приготування буженини свинину обов'язково необхідно замаринувати. Для цього м'ясо промиваємо, обсушуємо ретельно, нашпиговываем очищеними і розрізаними на три-чотири частини зубцями часниковими і розрізаної на невеликі шматочки морквою. Тепер щедро присмачую м'ясної кусень сіллю, свежесмолотым перцем і коріандром, приправляємо також хмелі-сунелі і сумішшю італійських трав, гарненько втираємо всі спеції і доповнюємо їх при бажанні соєвим соусом або майонезом. Залишаємо нашпигований шмат свинини в спеціях на три-чотири години при кімнатних умовах, придавивши в цей час його чим-небудь важким.
    По закінченні часу поміщаємо промаринованное м'ясо на складений удвічі відріз фольги, грунтовно запечатуємо його конвертом і притискаємо. Маємо заготовку на деко і ставимо в духовку, яку завчасно розігріємо до максимальних температур. Через п'ятнадцять хвилин жар знижуємо і готуємо буженину ще протягом години при температурі 180 градусів.
    Залишаємо м'ясо остигати в духовці, після чого поміщаємо на пару годин охолонути перед подачею на полицю холодильника.

    Як приготувати шніцель зі свинини на сковороді?


    Інгредієнти:

  • свинина (карбонад) – 530 г;

  • спеції – 2 щіпки;

  • перець і сіль;

  • панірувальні сухарі – 120 г;

  • борошно – 90 г;

  • яйце куряче велике – 1 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 65 мл


  • Приготування
    Свинячий карбонад або вирізку нарізаємо на скибочки товщиною приблизно півтора сантиметра, відбиваємо трохи, підсолюємо, приправляємо перцем і спеціями і даємо кілька хвилин промаринуватися. За цей час підготуємо три миски. В одній збиваємо трохи куряче яйце, в іншу насипаємо панірувальні сухарі, а в третю борошно пшеничне.
    Прогріваємо соняшникова без аромату масло на сковороді. Кожен шмат свинини паніруємо в борошні, слідом мочаємо його в яйце, обвалюємо в сухарях і поміщаємо в посудину з маслом смажитися. На кожну сторону буде потрібно п'ять хвилин вашого часу і апетитне і рум'яне страва порадує вас своїм смаком. Особливо гармонійно таке м'ясо буде поєднуватися зі свіжими овочами або відварною картоплею.

    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини (лопатка або ошийок) – 530 г;

  • рис пропарений – 430 г;

  • морква свіжа – 230 г;

  • ріпчасті цибулини – 230 г;

  • часникова головка – 1 шт.;

  • олія соняшникова рафінована – 2 щіпки;

  • гаряча вода – 490 мл;

  • суміш спецій для плову – 2 ст. ложки;

  • велика сіль – 35-40 р.


  • Приготування
    Що можна приготувати з свинини?

    Прогріваємо мультиварку, налаштувавши її на режим «Смаження» або «Випічка» і виливши в мультикастрюлю всі соняшникову олію. Тепер викладаємо в нього попередньо промиту, обсушену і дрібно нарізану свинину, додаємо приправи для плову, а через сім-десять хвилин додаємо нарізану цибулю, і ще через п'ять моркву, нашатковану соломкою. Смажимо вміст чаші пристрою протягом десяти хвилин.
    Викладаємо до м'яса з овочами грунтовно промитий рис, вливаємо гарячу підсолену воду, встромляємо всередину промиту часникову головку цілком і залишаємо страву на годину для подальшого приготування, змінивши поточний режим на «Плов».