Свиняча вирізка – одна з найбільш делікатних частин туші, приготування якої вимагає знання елементарної технології. Все тому, що цей шматок абсолютно не містить жиру і вже якщо вам доведеться його перетримати, то результат буде практично неїстівним. Про те, що приготувати зі свинячої вирізки і як це зробити, ми розповімо далі.
Як приготувати свинячу вирізку смачно?
Одним із способів збереження соковитості шматка є обернення його шматочками бекону. Останній, під дією тепла, що випускає зайвий жир, насичуючі сам шматок свинини. При цьому смужки бекону підрум'янюються і стають хрусткими.
Інгредієнти: тростинний цукор - 35 г; діжонська гірчиця - 15 г; часникові зубки - 4 шт.; бекон - 7-8 скибочок; розмарин - 4 гілочки; свиняча вирізка - 14 кг Приготування Розкладіть смужки бекону на робочій поверхні злегка внахлест. Сам шматок свинячої вирізки відокремте від плівок, натріть гірчицею і ароматною пастою, приготовленої з пюрированного з сіллю часнику і розмарину. Викладіть вирізку на підкладку з бекону, оберніть їм шматки так, щоб покрити, зафіксуйте їх шпажками або зубочистками. Викладіть м'ясо в підходящу форму і відправити запікатися спершу при 220 градусах під фольгою, протягом півгодини, а потім при 160 ще стільки ж. Далі зніміть фольгу і готуйте шматок ще 45 хвилин. Перед нарізкою свинину неодмінно залишають полежати мінімум на 10-15 хвилин.
Рецепт приготування фаршированої свинячої вирізки
Так як свинина охоче приймає практично будь-які доповнення, її легко можна фарширувати на свій смак. Ми приготуємо шматок на італійський манер, наповнимо м'ясо моцарелою, часником і листочками базиліку.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 11 кг; часникові зубки - 2 шт.; томат - 55 г; жменю свіжого базиліка; моцарелла - 65 г; сухе вино - 215 мл Приготування За допомогою гострого ножа розділіть свинячу вирізку в пласт рівної товщини і приправте його. Натріть поверхню шматка пюрированным часником, викладіть шматочки томатів, нарізаний базилік і шматочки сиру. Скрутіть м'ясо в рулет і зафіксуйте кулінарним шпагатом. Залиште шматок запікатися в формі, підлив до нього вина, при 180 градусах близько 1 години 20 хвилин.
Готова страва зі свинячої вирізки залишають полежати за 15 хвилин перед нарізкою, потім зрізують шпагат і ділять його на шматки.
В'ялена свиняча вирізка рецепт в домашніх умовах
В'ялене м'ясо зручно в зберіганні і виходить напрочуд смачним навіть при використанні мінімуму спецій.
Підготуйте шматок свинини, зрізавши з вирізки всі плівки. Маринад для свинячої вирізки простий і включає у свій склад велику кількість великої морської солі і прованські трави. Добре обсипав шматок, залиште на добу в холодильнику, потім залиште шматки підсохнути при кімнатній температурі ще на пару годин, посипте свіжою порцією сушених трав і залиште сушитися підвішеними в теплі, попередньо обернувши марлею.
Через тиждень шматки можна пробувати.
Свиняча вирізка – рецепт на сковороді
Інгредієнти: свиняча вирізка - 630 г; оцет винний - 15 мл; соєвий соус - 15 мл; крохмаль - 1 ч. ложка; свіжий імбир - 1/2 ст. ложки; щіпка пластівців червоного перцю; стручкова квасоля - 345 г; часник - 4 зубки. Приготування М'ясо наріжте соломкою і почніть обсмажувати в воке на рослинному маслі. Бланшируйте квасоля і додайте її до свинини. Посипте все крохмалем, полийте соєю і оцтом, додайте імбир, часник і перець. Після перемішування доведіть м'ясо до готовності і відразу ж подавайте.
Свинячу вирізку можна зробити і в мультиварці, обсмаживши м'ясо разом з квасолею на «Випікання» і підлив трохи води в середині приготування.