Свинина, смажена на сковороді, може стати частиною будь-якого меню, буденного вечері або застілля з нагоди свята. Апетитне м'ясо легко трансформується під дією асортименту сушених трав і доповнень зразок овочів і навіть фруктів. У нижченаведених рецептах ми сподіваємося відкрити новий погляд на звичні поєднання.
Свинина, смажена на сковороді шматочками з цибулею
Замість звичайної цибулевої засмажки м'ясо в даному рецепті буде доповнювати ароматний і м'який шалот, разом з легким солодкуватим соусом на основі сидру.
Інгредієнти: Для соусу:
персиковий сидр - 745 мл; шалот - 55 г; крохмаль - 1 ч. ложка; часник - 2 зубки. Для свинини:
свинина (відбивна на кості) - 4 шт.; розмарин - 4 ст. ложки; часникові зубки - 5 шт.; гілочки шавлії - 3 шт.; вершкове масло - 15 р. Для цибулі:
шалот - 4 шт.; вершкове масло - 15 р. Приготування Подрібніть духмяний розмарин шавлія і часником, додайте в суміш солі і натріть нею шматки свинини. Поки свинина набирається аромату, приготуйте простий соус, змішавши персиковий сидр з подрібненим часником і подрібненим шалотом і припустив їх разом до закипання. Відберіть пару ложок готового соусу, змішайте з крохмалем і поверніть назад на плиту. Дайте проваритися до загустіння.
Окремо на слабкому вогні карамелизируйте півкільця цибулі у вершковому маслі.
Розігрійте залишки масла і обсмажте на ньому свинину. Додайте до м'яса цибулю і залийте все соусом.
Така смажена свинина на сковороді відмінно підійде до картоплі або легкому гарніру з салатного міксу.
Свинина смажена на сковороді з овочами – рецепт
Підчеревина – незвичний для нас зріз для смаження на сковороді, але в східних країнах цей шматок дуже цінується за свою жирність і м'якість. Готують свинину в простому соусі з сої з часником, а овочі в склад блюда можна змінювати на свій смак.
Інгредієнти: свинина (підчеревина) - 265 г; ріпчаста цибуля - 75 г; солодкий перець - 85 м; часникові зубки - 2 шт.; соєвий соус - 45 мл; щіпка цукру. Приготування Почніть з овочів. Розділіть ріпчасту цибулю і солодкий перець на півкільця, а потім спасеруйте їх на сильному вогні до напівготовності. Додайте на сковороду часник і смужки свинячий підчеревини. Соус до смаженої свинини на сковороді в даному випадку буде найпростішої. Він включить до свого складу соєвий соус і невелика кількість цукру. Коли м'ясо дійде до готовності залишки соєвого соусу загуснуть.
Смажена свинина з грибами на сковорідці
Хрустка свинина в паніровці, в компанії простого, але повного смаку соусу з грибами в основі, стане ідеальним стравою для будь-якого повсякденного вечері. Таке м'ясне блюдо чудово поєднується з овочевими гарнірами і картопляним пюре.
Інгредієнти: свинячі стейки - 480 м; тертий пармезан - 85 м; кокосова стружка - 95 г; жменя зелені петрушки; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 45 г; печериці - 165 г; бальзамічний оцет - 55 мл; борошно - 10 г; овочевий бульйон - 45 мл Приготування Змішайте стружку кокоса з тертим пармезаном – це дивне поєднання як раз і стане нашою паніровкою для м'яса. Свинячі стейки відбийте і добре обсушити, після чого приправте і занурте в збиті з подрібненою зеленню яйця. Дайте зайвої яйцю стекти і обваляйте м'ясо в паніровці з сиру і кокоса. Обсмажуйте на вершковому маслі до готовності.
Тепер до підливці. Наріжте гриби і припустіть їх на залишках олії, чекаючи виходу і випаровування всієї вологи. Присипте гриби борошном, додайте бульйон, бальзамічний оцет, а після перемішування зніміть з вогню і поливайте підливою готові відбивні.