Вернуться назад Распечатать

Рулет зі свинячої грудинки в духовці - рецепт

Рулет зі свинячої грудинки в духовці - рецепт
Пропонуємо вам приготувати рулет з грудинки, запечений в духовці. Спробувавши один раз, ви назавжди забудете про магазинну ковбаси та інші м'ясні вироби. Блюдо виходить неймовірно м'яким, соковитим, ароматним і пікантним!

Рецепт рулету з свинячої грудинки в духовці


Інгредієнти:

  • свиняча свіжа грудинка – 995 г;

  • часник – 20 р;

  • паприка суха мелена – 5 г;

  • спеції .


  • Приготування
    Грудинку добре промиваємо, насухо витираємо і акуратно зрізаємо з неї половину шкурки. Далі натираємо м'ясо спеціями і часником, видавленим через прес. Щільно загортаємо грудинку рулетом і перев'язуємо нитками. Пакуємо заготовку в харчову фольгу, перекладаємо на деко і готуємо страву в духовій шафі близько 2 годин, встановивши температуру нагрівання на 165 градусів. Після цього запечений рулет з грудинки остуджуємо в духовці, а потім розгортаємо з фольги і прибираємо на деякий час в холодильник. Потім розрізаємо закуску тонкими скибочками і красиво викладаємо на тарілку.

    Рулет зі свинячої грудинки, запечений в духовці


    Інгредієнти:

  • морква – 45 г;

  • свиняча грудинка – 1450 м;

  • прянощі і спеції;

  • часник – 15 р.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і трохи надрізаємо поперек. Далі, в кожному відсіку прорізаємо гострим ножем невеликі кишеньки. Моркву очищаємо і шаткуємо соломкою на крупній тертці. Прянощі змішуємо зі спеціями, видавлюємо через прес часник і гарненько натираємо м'ясо ароматною сумішшю.
    Кишеньки щільно набиваємо морквою, згортаємо рулетом і перетягуємо заготівлю ниткою. Після цього кладемо блюдо в харчову плівку і прибираємо в холод на 2 години. Далі, запікаємо рулет з грудинки в духовці, загорнувши його у фольгу. Через 15 години виймаємо м'ясо, розгортаємо, остуджуємо і ріжемо скибочками. Подаємо в якості закуски з хріном, гірчицею або маринованими овочами.

    Рулет з грудинки з горіхами в духовці


    Інгредієнти:

  • грудинка свиняча – 15 кг;

  • філе куряче – 205 г;

  • часник – 10 г;

  • горіхи волоські – 55 г;

  • спеції;

  • сухі трави.


  • Приготування
    Грудинку промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Потім за допомогою ножа робимо по всій довжині шматка глибокі надрізи. В окремій чашці змішуємо спеції з сухими травами і натираємо цією сумішшю з обох сторін
    Рулет зі свинячої грудинки в духовці - рецепт
    шматок грудинки. Часник чистимо, видавлюємо через прес і викладаємо його в розрізи. Загортаємо грудинку в харчову плівку і прибираємо на добу в холодильник.
    Куряче філе розрізаємо тонкими смужками і вкладаємо в надрізи в грудинці. Волоські горіхи подрібнюємо і посипаємо м'ясо зверху. Тепер беремо мотузку, звертаємо грудинку і щільно обв'язуємо. Загортаємо заготовку у фольгу, перекладаємо на деко і відправляємо рулет зі свинячої грудинки в духову шафу на 95 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, акуратно видаляємо нитки і рулет нарізаємо скибочками.