Урізноманітнити скромний арсенал холодних супів в особі окрошки та і борщів зелених покликаний гаспачо. Цей дивовижний томатний суп як не можна краще бореться не тільки з голодом, але і з жарою, насичуючи і прохлаждая овочевий свіжістю одночасно. Про варіаціях іспанського холодного супу з томатів докладно далі.
Суп з томатів гаспачо
Для нас незвичним може здаватися лише один інгредієнт цього супу-пюре – білий хліб, який покликаний після розмокання забезпечувати супу ситність і кремоподібну консистенцію.
Інгредієнти: хліб білий (не свіжий) - 65 г; стиглі томати - 11 кг; солодкий перець - 95 г; огірок - 85 м; цибуля ріпчаста - 35 г; часник - 2 зубки; оливкова олія - 55 мл; винний оцет - 25 мл Приготування Очистіть огірок і розділіть його на великі шматки. Також крупно наріжте томати разом із солодким перцем. Покладіть підготовлені овочі в блендер, додайте цибулю, влийте оцет і оливкове масло. Останніми додайте шматочки хліба і увімкніть пристрій. Як тільки вміст стане більш-менш однорідним, його пропускають через сито, щоб крем-суп з томатів зміг повністю виправдати свою назву гладкою і однорідною консистенцією.
Суп-пюре з томатів
Виключіть зі складу гаспачо хліб - і ви отримаєте набагато більш легкий варіант страви з одними лише овочами в основі. Велика кількість останніх забезпечило гаспачо назва супу-салату.
Інгредієнти: томати - 980 р; свіжий огірок - 95 г; часникові зубки - 3 шт.; солодкий цибуля - 45 г; солодкий перець - 85 м; оливкова олія , оцет - для подачі. Приготування Суп з томатів готується елементарно, якщо у вашому розпорядженні є блендер. Розділіть овочі на кубики однакового розміру, щоб полегшити роботу пристрою, а потім збийте все разом до утворення пюреподібної маси. Заправте суп оцтом і олією перед подачею. Приправте за смаком.
Рецепт супу з томатами
Поєднання інгредієнтів в рамках цього супу однозначно забезпечить в першу чергу відторгнення, але дайте новим смакам шанс і ви переконаєтеся, що за незвичними комбінаціями може стаять приголомшливий смак.
Інгредієнти: томати - 540 г; кавун - 470 г; огірок - 65 г; червоний цибуля - 45 г; щіпка копченої паприки; сир фета - 75 р. Приготування Очистіть гарбуз від насіння і збийте в пюре разом з томатами, огірком і цибулею. Коли суп стане однорідним, доповніть його паприкою, приправте сіллю за смаком і подавайте, раскрошив сир фета поверх.