Одним з найбільш ароматних і найніжніших на смак супів є грибний. Для його приготування зовсім не потрібно чекати літа, а можна зробити в будь-який сезон року, використовуючи при цьому заморожені гриби.
Сьогодні ми поділимося з вами секретами того, як зварити незрівнянного смаку грибний суп з різних видів заморожених грибів.
Смачний грибний суп-пюре з заморожених білих грибів
Інгредієнти: заморожені білі гриби – 450 г; ріпчаста цибуля (великий) – 1/2 шт.; курячі яйця – 2 шт.; сметана (20%) – 170 г; картопля (середня) – 4-5 шт.; борошно – 1 десертна ложка; соняшникова олія – 30 мл; кухонна сіль; кінза – 4-5 гілочок; петрушка – 4-5 гілочок. Приготування Очищаємо і подрібнюємо бульби картоплі у вигляді кубиків. Складаємо все в ємність і заливаємо питною водою так, щоб до краю була відстань в три пальці. Тепер виставляємо всі на пальник включеної плити, а самі дістаємо з морозилки гриби.
Гриби просто викладаємо в глибоку сковороду, заздалегідь прогріту з маслом. Коли з білих грибів зійде рідину і випарується, додаємо дрібно подрібнену велику цибулину, присипаємо все борошном, підсолюємо і, перемішавши, тримаємо на вогні протягом 4-5 хвилин.
Знімаємо піну з картоплі, додаємо сіль і також подрібнену залишилася половинку цибулини. Коли картопля буде майже готовою, ми вводимо сметану, перемішану з курячими яйцями і слідом, переміщаємо сюди грибочки. Варимо суп, поки картопля не буде на стадії розварювання. Супчик готовий охолодити до теплого стану і перемелюємо його в пюре блендером. Порцію, подающуюся до столу, добре присипаємо зеленню кінзи і петрушки.
Грибний суп з заморожених грибів з перловкою в мультиварці
Інгредієнти: асорті заморожене грибів – 400 р; перлова крупа – 80 г; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; морква (велика) – 1 шт.; томатний кетчуп (будь-який) – 1 ст. ложка; картопля – 3 шт.; кухонна сіль – 05 ст. ложки; соняшникова олія – 40-45 мл Приготування Асорті з грибів розморожуємо і пару раз промиваємо. У чашу мультиварки наливаємо масло і встановлюємо
режим «Смаження». Слідом перекладаємо сюди підготовлені грибочки, а через 3-4 хвилини додаємо до них нарізані півкільця свіжої моркви і цибулі. Після того, як вони почнуть золотитися вводимо кетчуп, перемішуємо і тримаємо овочі в цьому режимі максимум ще 2 хвилини. Потім наливаємо сюди попередньо підігріту до 50-60 градусів воду, додаємо спочатку замочену, а після промиту перлову крупу і переставляємо режим на «Варіння» на 20 хвилин. Після закінчення встановленого часу викладаємо в суп крупноватые кубики картоплі і підсолюємо наше чудове перше блюдо. Додаємо час ще на 30 хвилин і терпляче чекаємо приготування.