У сезон великої кількості свіжої зелені і молодих овочів рецепти приготування зеленого борщу будуть як не можна до речі. Ми пропонуємо зварити його з яйцем, з яловичиною і розповімо, як можна приготувати страву без м'яса.
Як приготувати зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт
Інгредієнти: яловича грудинка або ребра – 460 м; щавель свіжий – 220 г; стебла молодого часнику – 2-3 шт.; томатна паста , соус або сік – 65120 або 400 г; картопля – 460 м; молода буряк – 65 г; молода морква – 65 г; ріпчасті цибулини – 95 г; очищена вода – 28 л; олія соняшникова без аромату – 45 мл; горошини духмяного перцю – 4 шт.; листя лаврове – 2 шт.; велика йодована сіль; пісок цукровий – 1 щіпка або по смаку; середнього розміру курячі яйця – 3 шт.; зелені гілочки петрушки і кропу – 05 пучка. Приготування Для приготування зеленого борщу по даному рецепту в каструлю об'ємом чотири літри поміщаємо попередньо промиту і розрізану на порційні шматочки яловичину, заливаємо її чистою, фільтрованої водою і ставимо на помірний вогонь варитися, прибираючи в обов'язковому порядку при закипанні піну. Кількість води слід трохи зменшити, якщо в якості томатної основи у страві буде використовуватися томатний сік.
Поки вариться яловичина, а для цього знадобиться від півтора до двох годин, займемося підготовкою інших компонентів. Миємо, чистимо й нарізаємо кубиками середнього розміру картоплю, очищену молоденьку буряк і свіжу моркву шаткуємо соломкою як можна тонше, а цибулини звільняємо від лушпиння і подрібнюємо дрібненькими кубиками.
Готуємо також відразу ж і зелень. Щавель позбавляємо від хвостиків і гострим ножем нарізаємо дрібно. Подрібнюємо промиті стебла зеленого часнику, а також зеленої гілочки петрушки і кропу.
Коли м'ясо стане м'яким, закладаємо до нього картоплю, а цибулю обсмажуємо на сковорідці з олією, додавши в процесі моркву і буряк, і також відправляємо в каструлю. Коли картопляні шматочки стануть м'якими, вливаємо в каструлю томатний сік або закладаємо пасту або соус і перемішуємо. На цьому ж етапі додаємо в блюдо нарізаний часник і щавель, присмачую страву сіллю, цукровим піском, додаємо листя лаврове і горошини перчика запашного. Закладаємо також в борщ відварені круто, очищені і подрібнені кубиками курячі яйця, проварюємо вміст каструлі при ледь помітному кипінні протягом п'яти хвилин, після чого додаємо подрібнену петрушку і кріп і вимикаємо плиту.
Рецепт приготування борщу зі щавлем і з яйцем без м'яса
Інгредієнти: щавель свіжий – 220 г; зелені стебла молодого часнику (за бажанням); картопля – 460 м; морква – 75 г; ріпчасті цибулини – 95 г; очищена вода або бульйон – 25 л; олія соняшникова без аромату – 65 мл; горошини духмяного перцю – 4 шт.; листя лаврове – 2 шт.; велика йодована сіль; середнього розміру курячі яйця – 3 шт.; зелені гілочки петрушки і кропу – 05 пучка. Приготування Зелений борщ з даного рецептом ми будемо готувати без м'яса. Можна взяти в якості основи страви при наявності овочевий або м'ясний бульйон, а при його відсутності візьмемо звичайну фільтровану воду. Наливаємо її в каструлю і підігріваємо до кипіння. Закладаємо спочатку очищений і нарізаний кубиками картоплю і залишаємо каструлю на деякий час на помірному вогні при ледь помітному кипінні. У цей час очистити моркву
і цибулини, дрібно нарізаємо овочі і пасеруємо на соняшниковій олії в сковороді до м'якості. Після перекладаємо в каструлю до картоплі. Туди ж за бажанням відправляємо подрібнені стебла зеленого часнику, закладаємо промитий і нарізаний щавель. Додаємо за смаком сіль, лаврове листя, горошини духмяного перцю, а також вводимо зварені круто, очищені і дрібно нашатковані курячі яйця. Даємо страви поваритися хвилин п'ять, після чого додаємо порізану зелень і знімаємо з вогню.
При подачі можна доповнити зелений борщ сметаною і дрібненько подрібненим часником.