У горохового супу дуже давня історія, він відомий ще з римських часів, а його популярність не вщухає і в сучасному світі. Відповідно і кількість його рецептів зростає з кожним роком, тому і пропонуємо вам два абсолютно різних способу його приготування.
Як зварити смачний гороховий суп пюре з копченою куркою - рецепт
Інгредієнти: горох – 250 мл; вода – 4 л; стегенця курячі копчені – 05 кг; морква – 2 шт.; цибуля – 1 цибулина; корінь селери – 100 г; петрушка – 1/2 пучка; перець запашний – 3 горошини; лаврушка – 1 аркуш; сіль. Приготування Підготовку до приготування необхідно починати заздалегідь, хоча б за дві години і це за умови, що горох колотий. Горох ретельно вимийте, після чого залийте неодмінно холодною водою, замачиваться він має від 2 до 6 годин. Шість годин буде точно, але можна і замочити на ніч. Тепер, коли горох вже замочился або залишилося 15 години до фінішу цієї процедури, приступите до варінні бульйону. У холодну воду покладіть копчені стегенця і включіть нагрівання, а після закипання додайте до курки почищену і розрізану навпіл цибулину, на три частини морквину і очищений корінь селери. Після того як ви видалите пінку можна покласти горошини перцю і продовжуйте варити не менше години при низькій температурі.
Потім дістаньте курку, процідіть бульйон, зварені овочі вам більше не потрібні, вони вже віддали все потрібне в бульйон. Від бульйону відлийте 500 мл про запас, а більшу його частину знову поставте на нагрів. І знову дочекавшись закипання всипте горох, варитися він буде не менш години, це залежить від його сорту і звичайно від того, колотий він чи ні. Коли горох звариться ви можете для поліпшення однорідності скористатися заглибним блендером і перебити його. Після всипте м'ясо, попередньо розібравши стегенця і крупно натерту моркву, потім дочекавшись напівготовності моркви, посоліть суп і буквально на пару хвилин опустіть в нього лаврушку. Рештою бульйоном ви можете відрегулювати густоту супу. А подрібнена петрушка безсумнівно прикрасить кожну порцію цієї страви.
Як приготувати гороховий суп з куркою і грибами в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: окорок – 1 шт.; картопля – 3 шт.; печериці – 200 р.; цибуля – 1 цибулина; морква – 1 шт.; духмяний перець – 2 горошини; лаврушка – 1 аркуш; олія рослинна – 40 г; вода – 23 л; сіль. Приготування У чашу мультиварки налийте олію і встановіть режим «Смаження», гриби порізати не дрібно, а ось цибуля постарайтеся нарізати якомога дрібніше, моркву подрібніть, вдавшись до допомоги середньої терки. І коли олія нагріється почніть обсмажувати все разом, те що не всі овочі просмажаться повністю і додасть супу унікальний смак. Потім вкладіть заздалегідь замочений горох, не крупно нарізану картоплю, розрізаний навпіл по суглобу стегенце, спеції і залийте киплячою водою не забувши переключити мультиварку в режим «Суп». А за 10 хвилин до готовності всипте сіль і перемішайте.